Zoektips voor een winterjas

Iets wat altijd lastig is: een fijne winterjas uitzoeken. Want hoe vind je een winterjas die niet alleen lekker warm is, maar ook goed zit en er stijlvol uitziet? Vroeger zagen we er nog wel eens uit als Michelinpoppetjes, maar dankzij deze tips hoef je daar niet meer bang voor te zijn.

Een warme winterjas

Kies vooral voor een warme winterjas. Dat is immers de belangrijkste reden om een aparte jas voor de winter te kiezen. Natuurlijk kun je altijd kiezen voor een ski-jack, maar je kunt ook op zoek gaan naar iets eleganters. De rits moet goed dicht kunnen en de jas moet niet te veel wind doorlaten. Je kunt het best kiezen voor een jas met voering die er in het voorjaar weer uit kan.

Wie een ultiem warme jas wil, kan natuurlijk kiezen voor een wollen winterjas. Het probleem daarvan is dat het niet praktisch is. In Nederland regent en waait het nogal eens. Dan kom je meteen op het volgende punt: het kiezen voor een waterdichte winterjas.

Is de jas waterdicht?

In Nederland is het belangrijk dat de winterjas waterdicht is. Anders krijg je echt de volle lading bij een regenbui. Een regenjas kan een goed idee zijn, maar vaak zijn ze niet zo mooi. Toch zijn er tegenwoordig nog wel wat aardige regenjassen te vinden. Vorig jaar zagen we een aardige binnen het winterjas overzicht voor dames, dus het is écht mogelijk!

Subtiel en passend bij je lichaam

Het klinkt misschien tegenstrijdig met het advies voor een warme winterjas te kiezen, maar toch is het goed op te passen voor lompe winterjassen. Je lijkt anders al snel op een Michelinpoppetje en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Een manier om een jas wat subtieler te maken is door een touwtje om de middel. Als je deze aantrekt, kun je wat meer nadruk leggen op de taille. De jas ziet er op die manier wat vrouwelijker uit. Mannen moeten erop letten dat ze direct een jas kiezen die bij hun figuur past.

Let op de mouwen

Zorg ervoor dat de mouwen kunnen worden afgesloten. Een rib of een gesp is een goed idee, net als een koortje aan het uiteinde van de mouwen. Op die manier kan er geen wind of regen in de jas komen. Dat is vooral handig voor als je vaak fietst.

Onverwachte plekken

Kijk vooral ook eens op onverwachte plekken. Van sommige winkels verwacht je echt niet dat ze zulke leuke, praktische winterjassen hebben. Het is allang geen schande meer om te kiezen voor een winterjas uit de herencollectie als je een vrouw bent. Je bent er dan zeker van dat de jas warm is: het is compleet aangepast op de bouw van de man.

Op Jas.nl kun je deze onverwachte plekken snel vinden. Klik maar eens op ‘Heren winterjassen’. En wat te denken van de sale? Op Jas.nl maken we je zoektocht een stukje makkelijker.

Sport- en outdoorjassen

Tot slot: sport en outdoormerken maken hun kleding speciaal om wind en regen tegen te houden. G-star maakt deze kleding ook en dat is logisch, want zulke merken zijn erg gebrand op de functionaliteit van stoffen.

Vaak worden stoffen gebruikt die de regen tegenhouden, maar wel ademend zijn. Je gaat er dan niet erg in zweten. Dit soort jassen zijn wel wat duurder dan de bovengenoemde jassen, maar je kunt er dan ook wel een paar jaar mee vooruit. Sommige jassen gaan wel vijf jaar mee. Ook zijn de sport- en outdoorjassen geschikt voor in Nederland.

Vorige

Winterjassen trends 2016 / 2017

28 oktober 2017
Volgende

Winterjassen trends 2016 / 2017

28 oktober 2017

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.