Damesjassen trends voor de lente van dit jaar

De lente is officieel begonnen! Dat betekent echter niet dat je je jas zomaar thuis kunt laten. Het gezegde 'april doet wat 'ie wil' bestaat niet voor niets. Gelukkig is er volop keuze wanneer het om te gekke lentejassen voor vrouwen in 2021 gaat. Dit jaar zien we namelijk een paar compleet nieuwe trends en gaan we nog even door met een aantal oude, bijna tijdloze trends. In dit artikel bespreken we de meest actuele jassentrends voor vrouwen in de lente van 2021. Ben je er klaar voor?

Sportieve jasjes voor vrouwen in het voorjaar

Een van dé trends van het moment zijn jasjes met een sportieve touch. Hierbij hebben we het niet zomaar over basic zwarte sportjasjes van bijvoorbeeld adidas of Nike, maar over opvallende jacks met felle kleuren en te gekke prints. De grootste inspiratiebron voor deze trend komt uit de jaren 80, toen felgekleurde sportjasjes helemaal hip waren. Exact dat soort vrolijke jassen zien we deze lente terug voor vrouwen. Duik bijvoorbeeld de vintage shop of kringloopwinkel in of kijk eens tussen de diverse trendy merken die sportjasjes te koop hebben met een vintage vibe. Dit soort jasjes staan te gek boven mom jeans en heel leuk op basic jurkjes.

Binnen deze categorie kun je voor twee modellen gaan: voor het standaard model met rits of voor een tijdloze windbreaker die je over je hoofd aan moet trekken. Het grote voordeel van dat laatste model is dat dit soort jassen heerlijk warm zijn. Er zijn namelijk geen kieren of naden van een rits te vinden waar de wind doorheen kan waaien. Ook zijn dit soort sportieve jasjes meestal waterdicht; de ideale eigenschap voor een voorjaarsjas in het regenachtige Nederland. Wat misschien nog wel het allerfijnst is? Je kunt dit soort jasjes gemakkelijk opvouwen en opbergen in je rugzak of schoudertas. Ze zijn namelijk licht van gewicht en beschikken over weinig stof. 

Korte jassen zijn helemaal hip

Is de sportieve look niet per se jouw ding, maar heb je wel zin in een nieuwe trendy jas voor de lente? Misschien is een korte jas dan iets voor jou. Korte jassen, ook wel cropped jackets genoemd, zijn het namelijk helemaal dit jaar. Het maakt niet uit voor welke stijl of jas je wilt gaan - er is binnen iedere stijl wel een korte versie te scoren. Ben je dus toch fan van een sportieve jas? Dan zit je met een cropped sportjasje helemaal goed deze lente! Hoe moet je deze trend precies interpreteren en hoe combineer je een korte jas het beste? Heel simpel: cropped jassen zijn jassen die net over je ribben vallen.

Door dit korte karakter zijn ze ideaal voor het voorjaar. Je draagt er bijvoorbeeld met gemak een trui onder op koudere dagen en je kunt er op warmere dagen een shirtje onder doen. Wat extra mooi meegenomen is, is dat je dit soort jassen zelfs in de zomer kunt dragen bovenop een hemd of als je er zin in hebt een cropped top. Ga bijvoorbeeld voor een cropped spijkerjas of kies voor een kort leren biker jack. Ook leuk: puffer coats, van die jassen die flink gevoerd zijn, zijn ook in cropped versie beschikbaar. Kijk wel of zo'n jas niet te warm is voor de voorjaarsdagen. Of draag er gewoon een shirtje onder om het niet te heet te krijgen.

Ga voor de nonchalante look met deze tips

Eerlijk is eerlijk: je moet wel van een korte jas houden om er eentje te dragen. We kunnen ons het heel goed voorstellen dat je misschien niet zo zit te wachten op zo'n cropped jas. Niet iedereen vindt een kort jack prettig zitten of er leuk uitzien. Misschien ga je liever voor een meer nonchalante en basic look zonder dat het sportief is. In dat geval raden we je aan om voor een shacket te gaan; dat is een jas die wel wat weg heeft van een houthakkersblouse. Shackets zijn gemaakt van hele zachte materialen en beschikken over een mooie grove ruitjesprint. Deze geblokte jas komt in verschillende kleuren, kies voor de kleuren die het beste bij jouw look passen.

Een shacket kun je zowel kort als lang dragen, waardoor het de ideale jas is voor frisse en warmere dagen. Ga je liever voor een 'gouwe ouwe'? Kies dit seizoen dan voor een stijlvolle trenchcoat. Trenchcoats zijn van die jassen die ieder jaar weer kunnen. Het ene jaar zie je wat meer verschil in kleur of in uitvoering, maar over het algemeen is de basis stabiel. Dat geldt ook voor de blazer - een tijdloze voorjaarsjas die je met gemak over je blouse of jurkje draagt. Dit soort jassen draag je op jeans, flared leggings, rokken, jurkjes, korte broeken, jumpsuits en nog veel meer. Kortom: dé allround jassen voor een heerlijk lenteseizoen.

FAQ voorjaarsjassen voor vrouwen

Heb je een vraag over een van de bovenstaande trends? Of wil je nog net wat meer weten voordat je een van de jassen hierboven aanschaft? Dat snappen we. Hieronder hebben we een aantal meest gestelde vragen voor je verzameld met antwoorden. Staat jouw vraag er niet tussen? Schroom dan niet om even contact op te nemen met de fashion experts van Jas.nl.

🧥 Hoe combineer ik een shacket in mijn dagelijkse look?

De vraag is eerder: hoe niet? Een shacket kan in diverse looks. Toch staat deze jas het mooist op een zwarte skinny jeans of een stoere denim broek. Shackets zijn namelijk over het algemeen best stoere jassen, dus dat element mag je zeker terug zien in de rest van je look.

🌡️Bij hoeveel graden kan ik mijn jas thuislaten?

Het is heel persoonlijk of je het koud of warm hebt in de lente. De ene vrouw vindt 18 graden de ideale temperatuur om zonder jas naar buiten te gaan, terwijl de ander het dan nog echt te koud heeft. Kijk dus goed wat je zelf het fijnst vindt. Twijfel je? Neem dan een jas mee in je tas. Een sportief jasje of een kort jack kan zo opgerold of opgevouwen in je rugzak.

✨ Wat zijn typische vintage kleuren voor 80s sportjasjes?

Ga het liefst voor felle kleuren, zoals combinaties van neongeel met groen, lila of violet met feloranje of andere oogverblindende combinaties. Wat betreft kleurencombinaties kan het niet gek of fel genoeg. Je kunt ook juist gaan voor een meer basic kleurencombi, zoals lichtgrijs met lichtblauw en rood of geel. Ook dat zijn combinaties die we toentertijd veel zagen. Ideaal voor jouw voorjaarslook!

🐻 Is een teddy coat ook een geschikte jas voor de lente?

Ja, hoor. Eigenlijk is iedere jas waarin jij het niet te warm of te koud hebt geschikt voor het voorjaar. Teddy coats zijn de afgelopen jaren ontzettend hip geweest, dus het is logisch dat je deze jas nog niet weg wilt doen. Voor de lente van 2021 zien we deze heerlijke zachte jas echter niet echt terug. Wanneer je dat niets uitmaakt kun je gewoon nog een seizoen shinen in een teddy.

🪵 Kan ik een shacket of gevoerde houthakkersblouse ook 'gewoon' dragen?

Natuurlijk! Dat is het leuke van een shacket. Ga in dat geval voor een jas of blouse die niet te warm is, anders ga je dat binnen zeker merken. Op het moment dat je naar buiten gaat, draag je een sjaal of een muts voor wat extra warmte. Ook leuk: koop een trendy bodywarmer - iets wat we op het moment ook veel zien. Die bodywarmer draag je over je shacket wanneer je naar buiten gaat. 

Volgende

Alles over dons

3 april 2021

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.