Deze winterjassen zijn ook nog fijn in de lente

Ben je ook al helemaal klaar voor de lente? Dat snappen we helemaal. Toch zijn de maanden maart en april heel eigenwijs. Waar het de ene dag tijd is om je winterjas ver achter in je kast te stoppen, moet 'ie de andere dag ineens toch weer aan. Lastig! Gelukkig is er een aantal winterjassen dat je nog prima aan kunt trekken op een koude lentedag. In dit artikel vertellen we je er graag meer over. Zodra de lente écht begonnen is, kan de winterjas gauw naar zolder of de garage. Lente, kom maar op!

  • Tip 1: Gebruik je parka ook in de lente

    Wist je bijvoorbeeld dat een parka ideaal is om op een koude voorjaarsdag te dragen? Parka's zijn over het algemeen hele warme jassen, maar je hebt ook een aantal exemplaren en uitvoeringen die lekker warm zijn maar niet te. Precies aan die categorie moet je denken, dus niet aan de extreem gevoerde jassen want daarin wordt het hartstikke heet. Het voordeel van een dunnere parkajas is dat je hieronder in de winter een trui kunt dragen om het niet koud te krijgen. In de lente is een shirtje vaak al genoeg. Ook kun je de parkajas heel trendy open dragen boven een spijkerbroek en een paar sneakers. De ideale tussenjas dus.

    Parka's zijn daarnaast perfecte jassen voor mannen én vrouwen. Het is niet voor niets het geval dat je deze jas in diverse kleuren en pasvormen in zowel de mannencollecties als het aanbod voor vrouwen voorbij ziet komen. De jas heeft een stoer randje, wat iedere look net iets meer pit geeft. Zo kun je als vrouw een parka prima op een jurkje of rok dragen wanneer je niet vies bent van een casual en sportieve look op hele vrouwelijke items. Bij mannen kan een parka ook in iedere look, tenzij je op zoek bent naar een heel classy of nette look. In zo'n geval is een andere winterjas een beter idee.

  • Tip 2: Leren bikerjassen in je voorjaarslook

    Net als de parka zijn tijdloze bikerjassen de ideale jacks om zowel in de winter als in het voorjaar te dragen. Een leren jas is natuurlijk van oorsprong heel warm en fungeert daarom perfect als winterjas. Dat betekent echter niet dat je zo'n jack niet in het voorjaar kunt dragen. Sterker nog: we raden het je juist aan om leren bikerjassen in de lente aan te trekken. Dit soort jassen zijn dé basis van een stoere en modieuze lentelook! In de winter draag je een lekkere warme wollen trui onder een bikerjack; in de lente kies je voor een nonchalant wit shirt of een dunnere sweater met lange mouwen. Bij vrouwen staat een leren jasje daarnaast te gek op een gebloemd of vintage jurkje. 

    Bikerjassen zijn tijdloos - we zien ze eigenlijk iedere winter weer in het straatbeeld. Kijken we naar de geschiedenis van jassen en mode dan zien we dat een leren jas al gedragen werd door piloten in de Eerste Wereldoorlog. Gauw daarna werd het een echt fashion item en droegen voornamelijk mannen een leren jas boven hun outfit. Gelukkig kunnen ook vrouwen er vandaag de dag van genieten: in de damescollecties met winter- en tussenjassen vind je heel wat soorten leren jassen. Kies je voor een langere leren jas boven een mom (of dad) jeans met een paar witte sneakers of ga je toch voor een meer basic look? De keuze is enorm bij bikerjacks.

  • Tip 3: Tijdloze trenchcoats voor ieder seizoen

    Tot slot willen we het met je hebben over trenchcoats als tussenjas. Wanneer je over een trenchcoat beschikt die niet al te dik is, heb je de ideale tussenjas te pakken. In de winter draag je zo'n jas - wederom - met een dikke trui of een coltrui. In de lente combineer je zo'n trenchcoat gewoon met een blouse, een shirtje of een sweater met lange mouwen. Het is maar net wat voor een koukleum je bent. Een van de voordelen van een trenchcoat is dat het een tijdloos item is. Net als het bikerjack zien we trenchcoats ieder seizoen en ieder jaar weer terug. Natuurlijk is de jas het ene seizoen iets meer aanwezig dan het andere seizoen, maar dat mag de pret niet drukken om ervan te genieten wanneer jij dat wilt.

    De geschiedenis van de trenchcoat is heel interessant: de jas wordt namelijk al jaren door mannen én vrouwen gedragen. Waar de basis van een trenchcoat met tailleriem voornamelijk bij de vrouwencollecties ligt, zien we vandaag de dag steeds meer getailleerde pasvormen bij heren. Voor welke vorm je ook gaat; je kunt een trenchcoat op diverse manieren combineren. Zo is het de ideale jas voor nette outfits en combineer je de jas goed met een strakke jeans en een paar veterschoenen. Ook past een trenchcoat perfect boven een mooie voorjaarsjurk met een panty en een paar sneakers. Het is vooral belangrijk om zo'n mooie jas als deze op een eigen manier te combineren.

Vragen omtrent winterjassen voor de lente

🥶 Met bovenstaande jassen heb ik het toch te koud in de lente. Wat moet ik doen?

Je hoeft niet per se de jas te veranderen - kijk eens naar wat je onder de jas draagt. Is een shirtje voor jou niet voldoende? Kies dan voor een dikkere sweater of trui of draag nog een sjaal op de echt frisse lentedagen.

🌱 Vanaf wanneer kan ik mijn winterjas thuis laten?

Dat verschilt per persoon. De meeste mensen vinden 18 graden behaaglijk om zonder jas buiten rond te lopen. Misschien ben jij niet zo'n koukleum en vind je 16 graden al een prettige temperatuur. Kijk dus vooral wat je zelf fijn vindt.

🐇 Wanneer begint de lente officieel?

De lente start meestal op of rond 20 maart en duurt tot ongeveer 21 juni. Dit verschilt heel af en toe door de stand van de seizoenen en zon binnen 365 dagen. Hier lees je daar meer over.

🤒 Word ik ziek als ik mijn jas in de lente vergeten ben?

Nee, uit divers onderzoek blijkt dat je niet ziek wordt van kou maar van een virus. De reden dat mensen in de winter sneller ziek worden, is dus niet omdat het dan kouder is. De weerstand is in de winter lager en mensen zijn vaker samen binnen, waardoor virussen sneller kunnen worden overgedragen.   

🌻 Tot wanneer kan ik een tussenjas dragen?

Een tussenjas is altijd fijn om te hebben, ook wanneer het in de zomer een keer frisser is. Over het algemeen is een tussenjas prettig om bij je te hebben bij temperaturen tot 18 graden. Wanneer de zon niet schijnt met die temperaturen kan het behoorlijk fris worden. Ook dit is natuurlijk heel persoonlijk, maar je kunt maar beter goed voorbereid zijn.

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.