Deze jassen dragen heren in de lente van 2020

Waarschijnlijk heb je nu nog je warme winterjas aan wanneer je naar buiten gaat met een heerlijke warme trui. Het is nog volop winter en de temperaturen liegen er niet om. Toch kan het absoluut geen kwaad om alvast even weg te dromen bij de vroege lente. Voordat je het weet is het immers zo ver! Heb je dus net zoveel zin in de lente als wij hebben dan raden we het je vooral aan om even verder te lezen. In dit artikel hebben we namelijk alvast wat jassentrends voor de lente van 2020 voor je verzameld. Hieronder bespreken we diverse jassentrends speciaal voor heren. We dachten: we beginnen altijd met de trends voor vrouwen, nu doen we het eens andersom.

Roze lentejassen voor heren

Ja, je leest het goed: de lente van 2020 staat in het teken van verschillende tinten roze tussenjassen, óók voor heren. Je bent er gek op of je moet er niet aan denken: een beetje roze in je look. We kunnen in ieder geval stellen dat roze allang niet meer alleen een kleur voor vrouwen is. Sterker nog: waarom werd dat vroeger überhaupt zo gebracht? Roze is een hartstikke fijne, zachte kleur die je op verschillende manieren kunt combineren, zelfs wanneer je een stoere look wilt. Wist je bijvoorbeeld dat roze heel goed staat met (donker)groen?

Hierbij kun je kiezen uit diverse soorten roze, waarbij de focus op pastel en oudroze ligt. Deze tinten roze hebben iets romantisch en geven een frisse doch lieflijke look aan je outfit. Combineer bijvoorbeeld een lichtroze sportjasje in de lente met een jeans en shirt of ga voor een ander kort jasje in een mooie kleur roze. Extra tip: dergelijke kleuren roze staan heel goed met wit. Draag onder zo'n jasje bijvoorbeeld een wit shirt en maak je look af met een paar witte sneakers. Topcombinatie! 

Nette jasjes voor casual gebruik

Een trend die je hierbij kunt combineren is de trend van nette jasjes voor casual gebruik. Steeds vaker zien we dat jasjes zoals mooie colberts, stijlvolle blousons voor heren en blazers worden gedragen in een dagelijkse look. Dergelijke jassen hebben allang niet meer alleen het stijlvolle karakter zoals het ooit wat. Het ligt er natuurlijk heel erg aan hoe je colberts en blazers combineert, maar het is wel een fijn idee dat je weet dat je dit soort te gekke jasjes in een gewone outfit kunt dragen. 2020 staat in het teken van dit soort nette jassen als casual gebruik.

Wat hierbij opvalt is dat mannen steeds vaker kiezen voor een soort combi: een broek in dezelfde stijl als het colbert of blazer, maar dan wel met een casual en hippe twist. Denk dus absoluut niet aan een driedelig pak, maar aan een kleurrijk geheel waarmee je ongetwijfeld de show zal stelen. Zie je het toch niet zo zitten om voor zo'n gehele outfit te gaan? Zo'n jasje staat ook gewoon te gek op een mooie jeans of een ander soort broek. Het is de perfect mix en match voor het voorjaar.

Utility wear is helemaal hip

De utility wear trend is ook dit jaar helemaal hip, zowel bij mannen als bij vrouwen. Utility wear is iets wat we vorig jaar ook al zagen. Het zijn kledingstukken, waaronder jassen, die er niet alleen tof uitzien maar ook comfortabel zitten én handig zijn. Denk bijvoorbeeld aan overalls, blouses met grote zakken, jurken met grote zakken en mooie lange jassen met opvallende zakken aan de voorkant. Utility wear past helemaal bij deze tijd, omdat het vaak duurzame fashion betreft. Dat is mooi meegenomen, want dat betekent dat je extra lang met zo'n jas kunt.

Utility wear gaat hand in hand met de volgende trend: natuurlijke kleuren. Kies daarom in de lente van 2020 voor een jas van een natuurlijke kleur. Denk hierbij aan donkergroene jassen, okergele jassen, terra cotta jassen en ga zo maar door. De combinatie van utility met natuur is een hele goede, omdat het allebei zo 'natuurlijk' lijkt te zijn. Verdiep je daarom ook zeker eens in andere utility wear kleding, zoals blouses, broeken en meer. Die kun je goed combineren met zo'n toffe jas.

Volgende

Back to the 70s: check deze jassentrend

27 januari 2020

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.