Back to the 70s: check deze jassentrend

Wellicht heb je zelf de fashion van de seventies meegemaakt of wellicht ben je op zoek naar een unieke look met een jaren 70 touch. Wat de reden ook is waarom je bij dit inspiratie-artikel bent beland, jassen uit de jaren 70 zijn hip en happening. Eerder schreven we al over de jassen die Romy Boomsma allemaal draagt. Zij heeft een voorliefde voor retro jassen en vintage kleding, iets waar je óf van houdt of niet zo van bent. Jassen uit de jaren zeventig hebben iets boho, iets bijzonders. Wil je daarom voor zo'n jas gaan dan moet je rekening houden met het feit dat je in ieder geval je look een flinke boost geeft.  Lees gauw verder.

Verschil jaren 60 en jaren 70

Ook hebben we je eerder al eens wat verteld over retrojassen uit de jaren 60. Kijken we naar wat er in 2020 hip gaat worden/hip is, dan ligt de nadruk voornamelijk op kleding en dus jassen uit de jaren 70. Hoewel het begin van de 70s zeker lijkt op de fashion van de 60s is er absoluut wel een verschil te zien. Waar we in de jaren 60 massaal overstapten op flowerpower, Afghaanse jassen en andere vintage-uitziende kleding zien we in de jaren 70 een ommekeer. Vanaf de helft van de 70s is het namelijk al langzaam maar zeker kennismaken met de donkerheid van de 80s.

Dit is direct het grootste verschil van de jaren 70: je kunt kiezen voor de aardse trend met natuurlijke jassen in aardse kleuren én je kunt gaan voor de meer punky, stoere trend. In die laatste ontwikkeling ligt de nadruk op zwarte jassen, leren jassen en lange jassen in donkere kleuren. Denk aan de punk, new wave en zelfs een beetje gothic hier en daar die later populair werden als verschillende stromingen. Dit maakt de jaren 70 tot een heel interessante periode voor de mode: er is eigenlijk voor ieder wel wat wils te koop, mits je op wilt vallen met je look.

Kies voor de natuurlijke trend met wol en lammy

Omdat de jaren 70 zo uiteenlopend zijn, bespreken we in dit artikel beide kant. We beginnen met de natuurlijke trend: hippies in die tijd vonden het heerlijk om natuurlijke materialen te dragen. Denk bijvoorbeeld aan heuse lammy coats en imitatiebontjassen in allerlei rustige kleuren met franjes, opdrukken en badges. Ook andere natuurlijke jassen, zoals wollen jassen en wollen colberts werden veel gezien in deze periode. Anno 2020 vind je dit soort jassen gewoon weer in de winkels. Voor een echt goede lammy coat kun je vaak bij je favoriete merk scoren. Extra tip: check de vintage winkels eens voor een ouder en unieker exemplaar.

Wat hierbij ook heel goed past, is de actuele trend van de teddy coats. Teddy coats zijn al even hip en zien we in deze winter en het voorjaar van 2020 gewoon weer terug. De kleur verandert een beetje: waar we eerder voornamelijk beige jassen droegen, zien we de teddy coat in 2020 in allerlei andere kleuren voorbijkomen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een donkerbruine jas? Of ga je liever voor terra cotta? Beide kleuren passen heel goed in de natuurlijke trend die linea recta uit de jaren 70 komt.

New wave trend van late 70s

De 80s staan bekend om de new wave en punkrock look. Veel mensen weten echter niet dat deze look al aan het einde van de jaren 70 werd geïntroduceerd. Bij new wave moet je denken aan leren jassen met buttons, strakke donkere broeken, zwarte haren en het liefst nog een zwart streepje eyeliner onder je ogen. Natuurlijk hoef je in 2020 niet all the way te gaan en kom je al heel ver met een mooie kwalitatieve leren jas en een trendy skinny jeans. Draag daarbij nog een paar stevige enkellaarzen in het zwart en je look lijkt zeker new wave.

Ook top zijn de gewatteerde spijkerjasjes wanneer je voor de stoerdere look wilt gaan uit de jaren 70. Let er hierbij op dat het spijkerjasje een beetje vintage aan doet. Ga altijd voor een donkere kleur denim of nog beter: ga voor een zwart exemplaar. Ook dit soort jasjes staan goed boven skinny jeans en veterlaarsjes. Last but not least: een lange zwarte jas doet het ook goed in deze trend. Ga in dat geval het liefst voor een lang colbert of een andere lange jas van een dun materiaal.

Volgende

Hip in voorjaar 2020: vrouwelijke look

28 januari 2020

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.