Felgekleurde winterjassen voor mannen

De kans is groot dat wanneer je naar je garderobe kijkt je vooral wat donkere jassen ziet hangen. Niets mis met zwarte jassen, bruine jassen en grijze jassen maar... wij zijn van mening dat de winter ook best wat kleur kan gebruiken. Die donkere dagen zijn immers al grauw genoeg! Het grappige is dat men in dat geval vooral vaak denkt aan felgekleurde jassen voor dames. Natuurlijk hangen de winkels vol met honderden verschillende soorten kleurrijke vrouwenjassen, maar wist je dat er voor de heren ook genoeg te vinden is op het gebied van gekleurde jassen? Jas.nl vertelt je hier meer over deze vrolijke herenjassentrend voor mannen.

Waarom kiezen voor kleur in de winter?

We denken niet dat we je nog moeten vertellen waarom je in de winter zou moeten keizen voor kleur. Hoe fan wij ook zijn van mooie donkere trenchcoats en wollen jassen: een beetje kleur in het straatbeeld kan een donkere winterdag net wat leuker maken. Wanneer je om je heen kijkt op straat zie je waarschijnlijk voornamelijk donkergekleurde jassen. Daar proberen wij langzaam maar zeker toch stiekem een beetje verandering in te brengen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een felrode jas of een mooie gele jas voor heren?

Kijken we naar gekleurde jassen voor mannen dan zien we in eerste instantie voornamelijk veel outdoorjassen met een fellere kleur. Dat is opvallend, omdat er voor vrouwen (uiteraard) wel veel keuze is in felgekleurde jassen voor iedere dag. Gelukkig zien we met het jaar meer variatie hierin, dus ook voor de heren. Een ander groot voordeel van felgekleurde jassen in de winter is het feit dat je beter opvalt in het donker dan met een donkere jas. Zo'n felle jas draagt dus ook nog eens bij aan je veiligheid. Ideaal!

Rode jassen voor heren

Wanneer je op zoek bent naar een felgekleurde herenjas, maar je niet goed weet welke kleur je moet kiezen, is een rode jas altijd een veilige keuze. Rood is een hele mooie en warme kleur die goed opvalt in de winter. Daarnaast is rood een hele makkelijke kleur om te combineren met andere kleuren. Het kan eigenlijk met bijna alles! Draag je bijvoorbeeld een rode wollen jas dan kun je daaronder zowel een jeans als een nette zwarte broek dragen. Ook leuk: combineer rood met wit, de perfect mix voor een winterse look.

Wat fijn is dat je uit diverse tinten rood kunt kiezen. Wil je niet direct voor een hele felle rode jas gaan dan kun je ook prima een tintje donkerder kiezen. Rood blijft namelijk een opvallende kleur! Wat ook mooi is, is om voor een winterjas te gaan met meerdere tinten rood. Ga bijvoorbeeld voor een sportieve winterjas in een fellere kleur met details die in een donkere rode kleur zijn. Of ga voor een rode winterjas waarbij gebruik wordt gemaakt van andere felle kleuren. Alles is mogelijk.

Ga voor een gele winterjas

Ook leuk in de winter naast een felrode jas: een gele jas! Geel is een kleur die we de laatste jaren veel in de collecties zien. Hierbij gaat het om verschillende kleuren geel: van feller geel tot aan meer okergeel. Alle tinten daar tussen zijn ook meer dan welkom in je garderobe. Okergeel biedt een warme look en is goed te combineren met bruin en donkergrijs. Draag je bijvoorbeeld vaak bruine broeken met een trui erboven in de winter? Dan is een gele jas een perfecte aanvulling op deze look.

Voor heren zijn er verschillende gele jassen te koop. We zien echter wel dat het voornamelijk kwalitatieve sportieve jassen betreffen, zoals Scandinavische jassen, outdoorjassen of gewatteerde regenjassen. Gelukkig zijn dit stuk voor stuk jassen die je ook goed op een normale winterdag kunt dragen, zonder dat je van plan bent om 15 kilometer te gaan wandelen. Dit soort jassen houden je namelijk heel lekker warm en zorgen ervoor dat je opvalt. Het grote voordeel van geel is dat je op je werk of in de kroeg ook binnen no time je jas hebt teruggevonden!

 

Volgende

Zachte winterjassen voor baby's

4 januari 2020

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.