Wintersportgebieden voor 2020: hier moet je heen

Vakantie voor de winter al gepland? Waarschijnlijk als je een wintersportliefhebber bent heb je dat al wel gedaan. Wanneer je echter nog niets hebt geboekt, hebben we een aantal fijne tips voor je. Waar moet je zijn in 2020 om de ultieme wintersportvakantie te beleven? Welke pistes zijn het beste en waar vind je eeuwige sneeuw? In dit artikel hebben we een aantal mooie skigebieden voor je verzameld waar je last minute een heerlijke wintersportvakantie kunt hebben. Het leuke is: we hebben gekozen voor de meer onbekende skigebieden. Daar zijn namelijk nog voldoende accommodaties vrij voor een onvergetelijke trip! Ga je checklist voor de wintersport maar vast af.

Wintersporten in Nauders

Wat dacht je bijvoorbeeld van een fijne wintersportvakantie in het winterdorp Nauders? Nauders ligt precies op de grens van Oostenrijk met Italië en biedt alles wat je nodig hebt voor een vakantie in de sneeuw. Het dorpje zelf is redelijk rustig en ligt middenin de Alpen. Rustzoekers en mensen die niet zo van toeristische wintersportgebieden kunnen hier dus hun geluk op! Omdat het skigebied tot 2800 meter hoog reikt, is deze bestemming zeer sneeuwzeker. Dat betekent dat je goed voorbereid op pad moet gaan: fix een warme winterjas en een paar goede snowboots!

Het hoogtepunt van wintersporten in Nauders is het feit dat er hele gevarieerde pistes te vinden zijn. Daardoor is deze bestemming ideaal voor gezinnen met kinderen. Ook leuk: bij het bergstation van de gondel vind je het begin van een hele lange rodelbaan! De rodelbaan van Nauders is maar liefst 12 kilometer lang en neemt je mee door een prachtig naaldbomenbos. Neem je fotocamera mee want hier heb je de mooiste uitzichten over ruige bergen! Kleed je lekker warm aan voor zo'n rodeltocht: draag een winterjas of outdoorjas met sjaal en muts voor extra warmte.

Vier de winter in Schladming

Ben je op zoek naar een skigebied met wat meer variatie en vooral meer spanning? Dan is het Oostenrijkse Schladming zeker iets voor jou. Dit grillige berggebied is nog redelijk onbekend onder de Nederlanders. Het is vooral geliefd bij de Oostenrijkers zelf en dat is niet voor niets. Het wintersportdorp is groot en gezellig, de pistes zijn divers en het uitzicht op het massief van Dachstein is ontzettend indrukwekkend. Grappig extra weetje: in Schladming vind je het grootste après-ski café van heel Oostenrijk: Hohenhaus Tenne. Op vakantie dan maar!

Naast wintersporten kun je heel goed wandeling in Schladming en omgeving. De uitzichten zijn zo fenomenaal en grillig dat het bijna lijkt alsof je ergens buiten Europa bent. Omdat het in de winter behoorlijk koud kan zijn in de bergen en omdat er vaak veel sneeuw ligt, is het aan te raden om je warm aan te kleden tijdens zo'n wandeling. Kies bijvoorbeeld voor een comfortabele en stevige outdoorjas zoals een Scandinavische jas of een fijne donzen jas, zodat je zeker weet dat je warm blijft.

Zonnige wintervakantie in Karinthië

Heb je zin in zon tijdens je wintersport? Dan raden we het aan om naar Karinthië af te reizen. Omdat Karinthië aan de zuidkant van de Alpen ligt, heb je hier heel veel kans op zon. Hoe lekker is het om na een flinke sessie skiën of snowboarden lekker in de zon te zitten en je wintersportjas te verruilen voor een warme fleece jas of trui? Dat betekent overigens niet dat de kans op sneeuw minder groot is: de winter is er iets korter, maar er valt alsnog hartstikke veel sneeuw. Kortom: de perfecte bestemming voor een fijne wintersport.

In Karinthië kun je kiezen uit drie verschillende grote skigebieden: Nassfeld, Turracher Höhe en Bad Kleinkirchheim. Het grote voordeel van deze gebieden is het nog niet heel bekend is onder Nederlanders en toeristen uit andere landen. Dat betekent dat je hier dus optimaal kunt genieten van prachtige pistes zonder de drukte die je misschien kent van andere skigebieden. Genieten maar!

 

Volgende

Felgekleurde winterjassen voor mannen

4 januari 2020

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.