Hoe draag je een gele jas het best?

Goed nieuws! We hebben weer langer licht, omdat de klok is verzet. Nog eventjes en de zon laat zich ook weer vaker zien. Kortom: tijd om je garderobe eens flink op te frissen met lentekleuren. Dit betekent natuurlijk niet dat je alleen met kleding aan de slag moet gaan; ook een nieuwe lentejas kan al wonderen doen voor je totale look. In het modeseizoen 2019/2020 zien we de mooiste en vrolijke kleuren terug in de collecties: van hippe saliegroene jassen tot aan poederblauw lentejassen. Ook gele jassen mogen dit seizoen absoluut niet ontbreken; wie wordt er nou niet vrolijk van een gele trenchcoat of een mooie gele wollen jas? In dit artikel lees je alles over het combineren van een gele jas.

Geel is een kleur voor ieder seizoen

De afgelopen jaren zien we de kleur geel terug in alle seizoenen. Zo waren gele winterjassen een absolute must have in het afgelopen winterse seizoen en kunnen we ook in de lente niet om deze kleur heen. Felgekleurde winterjassen vrolijken de koude dagen in de winter op, maar zijn in de lente en de zomer helemaal hot. Een van de grootste voordelen van de kleur geel is dat het een frisse en uitnodigende uitstraling geeft aan je totale look. Ook kan geel juist een hele warme uitstraling geven, waardoor de kleur goed in andere seizoenen past. Kortom: met een gele jas zit je sowieso goed; of het nu in de winter, de lente, de zomer of de herfst is.

Geel is een kleur die we de laatste jaren steeds meer in de fashionwereld zien. Hierbij verschilt de trend natuurlijk wel in welke soort kleur geel het is. Zo zien we anno 2019/2020 de meer warmere kleuren geel terug: okergeel en mosterdgeel. Dat terwijl we in 2018 juist gingen voor de kleur felgeel. Het bijzondere van een gele jas, zoals een gewatteerde regenjas of een mooie gele trenchcoat, is dat de kleur hoe dan ook lekker opvalt. Ben je dus gek op opvallende jassen of bombastische looks dan zit je met een gele jas helemaal goed, welke tint geel je ook kiest!

Combineer geel in je dagelijkse look

Een ander groot voordeel van de kleur geel is dat je geel goed kunt combineren met andere kleuren. Over het algemeen maakt het hierbij niet voor welke tint geel je gaat; zowel felgeel als warmere kleuren geel mix en match je binnen no time met andere tinten. Een van de mooiste combinaties met geel maak je met (donker)grijs. Kies je bijvoorbeeld voor een trendy gele mantel dan combineer je deze heel mooi met een dunne grijze sjaal. Ook combinaties met andere natuurtinten zijn ideaal te noemen. Wat dacht je van een combinatie met camel of juist olijfgroen? Dergelijke kleuren vullen elkaar ontzettend goed aan in een dagelijkse look.

Zoek je een informeel jasje om dagelijks aan te trekken naar je werk, naar de stad of naar de supermarkt? Dan zal het je verbazen hoeveel keuze er is op het gebied van mooie gele jasjes. Voor de lente is een geel spijkerjasje met ribstof bijvoorbeeld helemaal hip; deze trend zien we op dit moment ook in andere kleuren langs komen in de (web)winkels. Een spijkerjasje is ook nog eens de perfecte overgangsjas of tussenjas. Ook een nepleren jasje of een zogeheten bikerjack in geel is een stoere toevoeging aan je look. Hoe je deze kleur ook combineert in welke stijl jas; je zal er ongetwijfeld mee opvallen.

Kan geel in een formele look?

Ben je echter op zoek naar een kantoorjas voor dames of een nette jas voor heren? Twijfel je daarbij of geel wel de juiste keuze is voor een klassieke en stijlvolle jas zoals een lange jas of een wollen mantel? Hierbij ligt het er heel erg aan voor welke gelegenheid je een gele jas zou willen aantrekken. Geel is namelijk in ieder geval een vrolijke optie, maar niet altijd even passend. Bij een bruiloft kan een gele lange jas juist een hele goede toevoeging zijn: de kleur is vrolijk en een lange jas maakt je look netjes doch speels. Heb je echter een begrafenis of een andere bijeenkomst waarvoor je je netjes moet kleden dan is geel misschien niet altijd een goed idee. Je kunt over het algemeen zelf wel nagaan of zo'n felle kleur kan of niet.

Wat betreft kantoorjassen kun je prima gaan voor de meer donkere tinten geel, zoals okergeel of mosterdgeel. Dergelijke kleuren geven een warme touch aan je gehele look. Vind je dat dit soort donkere kleuren geel niet bij je passen? In dat geval kun je kiezen voor een jas met meerdere kleuren waarbij de kleur geel vooral aan de onderkant van de jas een rol speelt. Zolang het niet direct onder je gezicht valt, zul je zien dat je dergelijke kleuren geel alsnog heel goed kunt hebben. Dat geldt overigens voor alle kleuren waarvan je eerst dacht dat ze je niet zouden staan.

Volgende

Vier de lente met zonnige lentetips

2 april 2019

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.