Vier de lente met zonnige lentetips

Inmiddels is het alweer eventjes officieel lente en hebben we de eerste echte lentedagen ook al mogen vieren. Hoe heerlijk is het dat de dagen weer langer worden en de temperaturen weer hoger zijn! Voor veel mensen is de eerste dag dat je zonder je jas naar buiten kunt hét ultieme gevoel van lente vieren. Natuurlijk is er nog veel meer dan dat, daarom hebben we in dit artikel de beste en meest zonnige lentetips voor je verzameld. Ga je mee naar buiten met of zonder jas? Lees gauw verder en kom achter onze tips!

Terrasjes pakken en ijsjes eten

Hoewel sommige dagen nog net iets te fris zijn om zonder jas naar buiten te gaan, lenen dergelijke dagen zich wel perfect om in een comfortabel spijkerjasje of een fancy leren jasje in de zon een ijsje te eten. De meeste ijssalons zijn vanaf begin maart weer open, dus neem het er flink van nu het kan. Is het toch nog net iets te fris maar heb je wel heel veel zin in ijs? Trek dan een wat warmere jas aan om op die manier geen kou te vatten en optimaal van je ijsje te kunnen genieten. Zin in een extra bolletje? Neem het gewoon, de lente is nog maar net begonnen.

Ook de terrassen bij restaurants en cafés zijn vanaf begin maart weer buiten te vinden. Hoewel het in de winterse maanden ook heerlijk is om in je dikke wollen winterjas of je gevoerde parkajas onder een heater op het terras te zitten, is de lentezon in je gezicht terwijl je een warme tussenjas draagt toch ook wel erg prettig. Voor veel zonliefhebbers is de mogelijkheid om 'lekker een terrasje te pakken' toch wel dé betekenis van het vieren van de lente. Omdat het 's avonds weer langer licht is kun je lekker na werk nog even met je vriendinnen of vrienden een drankje doen. Zeg maar tot ziens tegen de donkere en onstuimige avonden!

Gooi je garderobe om

Ken je dat gevoel aan het begin van het jaar dat je met een schone lei wilt beginnen? Veel mensen, en dan met name vrouwen, willen in de lente een nieuwe garderobe: wollen truien en dikke vesten worden verruild voor dunne shirtjes, comfortabele sweaters en dunne jassen zoals trendy gele jassen en corduroy jasjes. Extra leuk aan deze verandering is dat we vaak weer meer kleur zien in de kledingkast en aan de kapstok. De donkere truien, broeken en zwarte jassen mogen de kast in, terwijl we plaatsmaken voor felrode jassen, limegroene items en zelfs roze jassen. Lang leve de kleurrijke lente. Vergeet hierbij niet om je accessoires ook in kleur te matchen voor een vrolijk geheel.

Pas je schoenen ook aan op de lente; natuurlijk staan die lekkere warme boots leuk onder dat ene jurkje, maar is dat niet veel te warm? Je kunt beter kiezen voor een paar sportieve witte sneakers, te gekke platformschoenen (dé trend van het moment) of een paar veterschoenen in een zachte pastelkleur. Combineer dergelijke schoentjes met trendy jassen zoals een trenchcoat met tijgerprint of een langere lentejas met streepjes-, bloemetjes- of stippenprint. Des te vrolijker de jas, des te vrolijker jij de lente door gaat.

Voorjaarsschoonmaak? Ga ervoor

Misschien moet je er helemaal niet aan denken of misschien heb je al weken de kriebels: het voorjaar is hét moment voor een flinke schoonmaak van je hele huis. Hierbij kijken we niet alleen naar het letterlijk schoonmaken van kastjes, vloeren en muren, maar ook naar het weggooien van spulletjes, het vernieuwen van meubels en het recyclen van winterjassen en producten. Wanneer je je garderobe vernieuwt, betekent dit niet dat je winterse kleding en jassen naar zolder brengt. Bekijk ieder voorjaar weer welke kleding en welke dames winterjassen of heren winterjassen je weg kunt doen. Wedden dat je er iemand anders heel blij mee maakt?

Dit geldt ook voor andere spullen en meubels in je woning. Naarmate de zon meer gaat schijnen en het daarmee ook lichter wordt in je woning zie je vaak ineens dingen die je in de winterse maanden niet zag. Je ramen zien er ineens een stuk viezer uit, die ene winterjas die je de hele winter hebt gedragen is toch niet meer zo mooi en de hoekjes op het plafond zijn ook wel eens schoner geweest. Trek in dat geval een paar oude kleren aan, pak een grote emmer met sop en ga aan de slag. Tip: begin eerst met 'ontspullen' voordat je gaat schoonmaken. Een opgeruimd huis ziet er namelijk al een stukje frisser uit dan wanneer je gaat schoonmaken terwijl de zakken met kleding en jassen voor de kringloop er nog staan.

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.