Mode tips winterjassen 2015

Deze trend komt voort uit de wensen van de consument. Door alle schandalen en economische ellende zijn de consumenten toe aan orde in de chaos zegt Christine Boland, die al meer dan 25 jaar actief is in de fashionbranche. Naast de nieuwe vorm van minimalisme zal in de winter van 2015 ook veel geel te zien zijn. Zo zal er ook ruimte zijn voor printen en texturen, zoals bloemen. Modehuizen willen zich vooral laten inspireren door de natuur. Dit is iets nieuws in de modewereld, aangezien bloemen vroeger eigenlijk alleen werden gedragen in de zomer. De winterjassen in 2015 worden omschreven als ‘romantiek met een donkere rand’, door menig fashionista en ontwerper.

Winterjassen met nieuwe materialen

Daarnaast wordt verwacht dat modehuizen gaan experimenteren met nieuwe materialen. Dit zal resulteren in een hoop nieuwe soorten winterjassen en ook in een hoop nieuwe winterjassen trends. Dit was al eerder te zien bij modehuizen als Stone Island. Echter zijn de kosten van deze jassen hoog. Nu zullen ook de winterjassen van goedkopere merken worden voorzien van nieuwe materialen wat zal zorgen voor een “revolutie” binnen de winterjassen branche.

Futuristische winterjassen

Consumenten willen verrast worden door dingen die zij nog niet hebben gezien. Vandaar dat dit futuristische aspect een grote rol zal spelen in de winter van 2015. Zo wordt er verwacht dat winterjassen worden voorzien van “optische illusies”. Het zal bijvoorbeeld lijken alsof het licht door de jas heen kan schijnen. Daarnaast worden zilver en roze ook belangrijke kleuren. De witte winterjas wordt door modeontwerpers gezien als de leider in deze trend. Er wordt gesproken over witte winterjassen met een rond silhouet en de vorm van een cocon.

Blauwe winterjassen passé

Blauw is dé overheersende kleur geweest van het laatste decennium. Daar gaat nu eindelijk verandering in komen. Verwacht wordt dat de kleuren groen en geel overheersend zullen zijn in de winter van 2015.

Op zoek naar winterjassen van 2020/2021? Bekijk de winterjassen pagina of volg natuurlijk de blog van Jas.nl.

Volgende

Vintage winterjassen

28 oktober 2017

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.