Stappenplan voor het kopen van een winterjas

De herfst is weer begonnen en de temperaturen beginnen langzaam maar zeker te dalen. Nu is het ideale moment voor het kopen van een winterjas. Toch kan een winterjas kopen nog best ingewikkeld zijn. Immers: er is een breed aanbod en hoe mooier de jas, hoe hoger de prijs. In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe je het beste een winterjas kunt kopen.

Welke jas wil ik?

De eerste vraag die je jezelf kan stellen, is of je al een voorkeur hebt voor een bepaalde winterjas. Sommige mensen kiezen ervoor naar een winkel te gaan en net zo lang door de rekken te gaan tot ze de juiste winterjas gevonden hebben. Anderen gaan liever niet naar de winkel, maar kopen hun jas online. Een derde groep mensen gaat op zoek naar een winterjas om deze volgens op het internet te bestellen. In ieder geval zijn er verschillende soorten en maten winterjassen. Wil ik een winterjas met knoopjes of een rits? Liever een parka of een echt warme winterjas? Welke voorkeuren je hebt, is natuurlijk deels afhankelijk van de voorspelde winter. Vrijwel ieder jaar verschijnen er berichten dat het een koude winter belooft te worden, maar de afgelopen jaren waren de Nederlandse winters niet echt koud. Een behoorlijk dikke winterjas lijkt daarmee dus niet nodig. Bepaal dus wat voor winterjas je precies wilt, en of dat praktisch is. Met andere woorden: denk een stap vooruit!

Wat is in de mode?

Wat is precies in de mode? Als je een winterjas koopt, wil je natuurlijk ook gezien worden. De winterjassen uit oma’s mottenballen kunnen echt niet meer! Daarom is het belangrijk je te verdiepen in de laatste wintertrends. Zo zijn dit jaar verschillende zachte kleuren in, zoals bijvoorbeeld blauw. De winterjas is immers een kledingstuk die je elke dag zal dragen. Kies dus voor een jas die je zelf mooi vindt, maar ook voor iets modieus. Vaak zijn modieuze winterjassen volop verkrijgbaar en om die reden ook goedkoper. Een winterjas kan al snel honderd euro kosten. Een winterjas gaat meestal langer dan één jaar mee, tenzij je de modetrends volgt en elk jaar een nieuwe winterjas koopt.

Duurzame of goedkope winterjas?

Wil je een goedkope of een duurzame winterjas? Door op het etiket aan de binnenkant van de jas te kijken, kun je erachter komen of de winterjas duurzaam is. De goedkopere winterjassen zijn kwalitatief vaak een stuk minder goed. Zo is de jas vaak maar voor 40 procent gevuld met wol en is de rest aangevuld met acryl. Daardoor lijkt de jas van de buitenkant lekker warm, maar blijkt dit in de praktijk toch tegen te vallen. Daarom kun je beter kiezen voor een duurzame winterjas. Een duurzame winterjas is ook een stuk duurder, maar bevat meestal ongeveer 70 procent wol. Zuiver scheerwollen jassen zijn vaak nog een stuk duurder. Een winterjas kan dan wel tot de 200 euro kosten. Het voordeel daarvan is wel dat de jassen een stuk langer meegaan en bovendien ook een stuk warmer zijn. Ideaal voor een koude winter! Bovendien staan ze ook een stuk netter. Maar als je juist een warme, sportieve ski-jack wilt, kun je beter op zoek gaan naar een jas met donzen vulling.

De prijs van een winterjas

Hierboven bespraken we het al even: de prijs van een winterjas kan behoorlijk hoog zijn. Hoe hoog de prijs precies is, is afhankelijk van je wensen. Bedenk dus van tevoren wat je ongeveer kwijt wilt zijn aan een winterjas. Eenmaal de juiste winterjas gepast in de winkel? Kijk dan eens in de overzichten of de winterjas daar niet goedkoper wordt aangeboden. Daarna kun je de jas eenvoudig online bestellen en wordt deze thuis afgeleverd.

 

Vorige

Accessoires voor bij je winterjas in 2016/2017

Saturday 28 October 2017 om 11:57
Volgende

Accessoires voor bij je winterjas in 2016/2017

Saturday 28 October 2017 om 11:57

OnzeInstagram

@jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends van 2019/2020? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.