Waar moet je op letten bij het kopen van een goede winterjas?

Nu het toch echt aardig koud begint te worden, is het echt tijd om te investeren in een goede en warme winterjas. Dat klinkt gemakkelijker dan het is, want wat is eigenlijk een goede winterjas en waar moet je op letten bij het aanschaffen van zo'n jas? Er is vandaag de dag zoveel aanbod wanneer we het hebben over dikke winterjassen voor hem, haar en voor kids dat we het heel goed snappen dat je door de vele bomen het bos niet meer ziet. Geen zorgen, want ook voor de winter van 2019/2020 heeft de redactie van Jas.nl de beste tips voor een goede winterjas voor je verzameld. In dit artikel lees je meer over wat een goede winterjas is en waar je op moet letten bij het kopen van een kwalitatieve winterjas.

Goedkoop is vaak duurkoop

We vallen maar meteen met de deur in huis: een goede winterjas is vaak een wat duurdere winterjas. Dat betekent natuurlijk niet dat alle dure jassen automatisch goede jassen zijn, maar wel dat een prijskaartje vaak wat te zeggen heeft over de kwaliteit van de jas. We raden het altijd aan om alsnog goed te kijken van welke stof de jas is gemaakt, van welk merk de jas is en hoe het materiaal aanvoelt. Het is tegenwoordig helemaal niet meer zo vreemd om een paar honderd euro neer te leggen voor een écht goede winterjas. Natuurlijk is dat aardig wat geld, maar wanneer je kijkt naar hoe lang je met zo'n jas kunt ben je uiteindelijk in verhouding veel goedkoper uit.

Een goedkope winterjas kan namelijk een stuk minder lang mee. Met een jas die goedkoop is kun je misschien net één winters seizoen, terwijl je een duurdere jas meerdere winters kunt dragen. Wanneer je dus op zoek bent naar een goede winterjas waar je langer van kunt genieten dan één winter dan moet je niet bang zijn om te investeren. Wil je toch liever wat minder geld uitgeven maar wel profiteren van een goede jas? Wacht dan even op de sale na het seizoen, wie weet is je favoriete winterjas dan wel te koop met korting.

Trends? Niet opletten bij een goede winterjas

Stiekem zijn we er zelf ook best gevoelig voor: trends op het gebied van winterjassen. We schreven al eens eerder over dé trends omtrent jassen in de winter van 2019/2020 en kunnen dan direct niet wachten om een van die nieuwe trendjassen aan te schaffen. Maar: dat een winterjas trendy is, betekent niet direct dat het ook om een goede winterjas gaat. Wanneer je graag voorop wilt lopen met een hele modieuze winterjas dan moet je geluk hebben dat dat direct een kwalitatieve jas is. Anders moet je de trends gewoon lekker laten gaan en kiezen voor kwaliteit.

Dit geldt overigens ook voor de kleur van de jas. Aan de kleur kun je natuurlijk niet zien of een jas goed is of niet, maar kies je voor een stevige jas in een neutrale kleur dan is de kans groter dat je die jas nog enkele winterse seizoen na dat seizoen gaat dragen. Hoe leuk een gele jas of een felrode jas ook is: misschien vind je dat soort kleuren nu leuk, maar denk je volgend jaar al "hmmm, ik had toch liever een andere kleur gehad." Daarom raden we het aan om voor een neutrale kleur te gaan zodat je nog langer van je jas kunt genieten.

Let op de maat en de stijl

Bovenstaande tips helpen je al om een goede winterjas uit te zoeken, maar er is nog meer. Wist je bijvoorbeeld dat het handiger is om een winterjas te hebben die net iets te groot is wanneer je de jas past met een shirtje of een dunne sweater? Zo kun je op de echt koude dagen nog dikke truien dragen onder de jas zonder dat de jas niet meer dicht kan. Verder moet een jas goed dicht kunnen en moeten de mouwen niet trekken wanneer je beweegt. Je hoeft hierbij uiteraard niet meteen voor een oversized jas te gaan maar een beetje speling is wel prettig.

Tot slot is het goed om te letten op de stijl van de jas. Wil je het liefst gaan voor een casual jas zoals een winterse parka of ga je liever voor een meer nette jas die je bijvoorbeeld naar kantoor kunt dragen? Let goed op wanneer je de winterjas het meest draagt en kies op basis daarvan een passende winterjas uit. Hierbij kun je natuurlijk ook gewoon een handige middenweg kiezen: een lange wollen winterjas is bijvoorbeeld in meerdere gevallen een veilige keuze. Dit soort jassen zijn ook nog eens tijdloos en duurzaam. Kortom: de perfecte winterjas.

Vorige

Waar vind je de leukste kerstmarkten in 2019?

Sunday 03 November 2019 om 12:47
Volgende

Hoe onderscheid je bont van imitatiebont?

Thursday 14 November 2019 om 12:41

OnzeInstagram

@jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends van 2019/2020? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.