3 toffe outdoormerken voor je zomerjas

Ben je regelmatig in de bergen te vinden? Of vind je het heerlijk om in de zomer te kamperen in het bos? Een goede outdoorjas mag hierbij niet ontbreken. Zelfs met warmere temperaturen is het heerlijk om een jasje te hebben voor de frisse zomeravonden. Daarnaast kan het in de bergen en in het bos een stukje frisser zijn dan in een grote stad. Kortom: een outdoorjas voor de zomer is onmisbaar wanneer je de natuur in gaat. In dit artikel lees je meer over drie hippe én kwalitatieve outdoormerken waar jij absoluut een zomerjas van wilt hebben.

Outdoorjassen van The North Face

Hebben we het over outdoorjassen dan mag het mooie merk The North Face natuurlijk niet ontbreken. The North Face wordt door velen gezien als hét outdoormerk en dat is niet voor niets. Dit sportieve merk is opgericht in 1966 en is gespecialiseerd in diverse producten voor de avontuurlijke sportbeoefenaar. Wanneer je dol bent op kamperen, hiken, mountainbiken en andere outdoorsporten mag een kwalitatief item van The North Face eigenlijk niet ontbreken in je garderobe. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een goede wandel- of fietsjas? Kijk dan zeker eens in het aanbod jassen van The North Face.

De jassen van The North Face staan bekend om de hoge kwaliteit, waardoor je met het juiste onderhoud er jaren van kunt genieten. Ook worden de jassen geroemd om het fijne comfort - je hebt volop bewegingsvrijheid in een goede jas van The North Face. Wat ook prettig is, is dat de jassen van dit merk in allerlei kleuren, pasvormen én maten verkrijgbaar zijn. Ga je bijvoorbeeld het liefst voor een kort model of toch liever voor een lange jas? Het kan allemaal. Tegenwoordig zijn jassen van The North Face helemaal hip, wat betekent dat je ze ook in je dagelijkse look kunt dragen. Deze sportieve jassen staan heel leuk op een skinny jeans en een paar sneakers.

Fjällräven als outdoormerk voor jouw nieuwe jas

Een ander merk dat zeker niet mag ontbreken in deze lijst is Fjällräven. Dit van oorsprong Zweedse bedrijf is inmiddels een grote speler in de outdoorbranche. Met collecties vol tassen, jassen, petten en andere accessoires ben je hier aan het juiste adres voor jouw kwalitatieve outdoorgear. Het merk is razend populair in Scandinavië en de rest van Noord-Europa. Wat veel mensen niet weten, is dat Fjällräven nog ouder is dan The North Face. Het merk is namelijk al in 1960 opgericht door de Zweedse ondernemer Ake Nordin.

Wat leuk is om te weten, is dat Fjällräven in het Zweeds 'poolvos' betekent. Dit vosje is dan ook te zien als logo op de vele outdoorproducten van het unieke merk. Wanneer je op zoek bent naar een kwalitatieve outdoorjas die er ook nog eens te gek uitziet dan zit je bij Fjällräven op de juiste plek. De jassen liggen weliswaar in een wat duurder segment, maar zijn tegelijkertijd wel duurzaam. Zorg je ervoor dat je de Fjällräven op de goede manier onderhoudt dan kun je jaren genieten van zo'n mooie outdoorjas. In een sportieve look kunnen deze jassen ook gewoon in je dagelijkse outfit, dus je maakt sowieso een goede investering.

Outdoorjassen van Jack Wolfskin

Tot slot mag het fraaie outdoormerk Jack Wolfskin niet ontbreken in de top drie outdoormerken voor goede zomerjassen. Jack Wolfskin is een Duits outdoormerk met de focus op kampeerartikelen en trektochtspullen. Door de jaren heen heeft het bedrijf ook een complete modelijn toegevoegd aan de collecties. Dat betekent dat Jack Wolfskin inmiddels een van de grootste aanbieders is binnen deze niche. Wanneer je op zoek bent naar een kwalitatieve outdoorjas waar je jaren van kunt genieten, is het assortiment van Jack Wolfskin zeker het bekijken waard. Je herkent dit unieke merk aan de afdruk van een berenpoot in het logo.

Jack Wolfskin beschikt over verschillende soorten outdoorjassen. Zoek je een écht sportief exemplaar dan kun je je geluk niet op in de webshop. Zoek je een outdoorjas die je óók in het dagelijks leven kunt dragen? Dan zit je ook helemaal goed bij Jack Wolfskin. Wat goed is om te weten, is dat je bij dit merk ook terecht kunt voor andere handige outdoorgear. In de zomer is het bijvoorbeeld ook heel prettig om een goed vest met ademend karakter te hebben. Of om een paar outdoorshirtjes mee te hebben. Voor een complete outdoorlook is het zeker aan te raden om hier een kijkje te nemen.

Veelgestelde vragen omtrent outdoormerken voor de zomer

Heb je nog een vraag over een van de bovenstaande outdoormerken? Of is er iets anders dat je wilt weten over The North Face, Fjällräven of Jack Wolfskin? Hieronder hebben we een aantal veelgestelde vragen mét antwoorden voor je verzameld. Schroom niet om contact op te nemen met Jas.nl wanneer jouw vraag er niet bij staat.

1. Verkoopt The North Face ook zomerkleding?

Jazeker! Bij The North Face kun je ook terecht voor outdoorkleding voor het zomerse seizoen. Denk hierbij aan korte broeken, shirts en overige accessoires. Dergelijke items zijn ook heel leuk om op een gewone dag te dragen. 

2. Waar ken ik de naam Fjällräven ook alweer van?

De kans is groot dat je Fjällräven kent van de hippe rugzakken. Deze rechthoekige tassen zijn al een hele tijd in de mode. Ze zijn ideaal om mee te nemen de natuur in, maar ook perfect als schooltas of dagelijkse rugzak.

3. Wanneer kan ik goedkoop shoppen bij The North Face?

Houd de sale-momenten in de gaten. In de winter én de zomer is er in ieder geval een moment van uitverkoop. De classics van The North Face zijn niet zo vaak in de uitverkoop. Je moet dus echt geluk hebben als je op zoek bent naar een goedkope classic jas van The North Face.

4. Beschikken deze merken ook over kinderjassen?

Ja, alle drie de merken hebben een kinderafdeling met onder andere jassen en kleding. Ook vind je daar volop accessoires en andere handige producten voor je (outdoor)kind.

5. Hoe was ik een outdoorjas het beste?

Check altijd het waslabel van de jas met informatie over hoe je de jas het beste kunt wassen. Per outdoorjas is dat namelijk verschillend. Gooi zo'n jas in ieder geval nooit in de droger. Daar zijn vrijwel alle outdoorjassen niet voor gemaakt.

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.