Dit moet je weten over duurzame jassen

Wellicht is het iets moeilijker dan je zou denken, duurzame winterjas of zomerjas te scoren waarvan je zeker weet dat het fairtrade is. Écht 100% zeker weten doe je wat dat betreft nooit, tenzij je zelf hebt gezien hoe een jas is gemaakt en waar de stoffen en materialen vandaan komen. Toch zijn er wel andere stappen die je zelf kunt ondernemen om te zorgen dat je een duurzame jas draagt, of in ieder geval een jas waarmee je het milieu niet (verder) belast. Denk bijvoorbeeld aan het maken van je eigen jassen en kleding of aan het shoppen van tweedehands of vintage jassen voor het hele gezin. In dit artikel hebben we wat informatie verzameld met wat jij moet weten over het scoren van een duurzame jas. Op die manier draag je je steentje bij aan het milieu en heb je een jas waaraan je jaren plezier hebt.

Waar vind ik duurzame jassen?

We hebben iets minder goed nieuws: vandaag de dag zijn er helaas nog weinig merken die duurzame jassen produceren. Wanneer ze dat wel doen, zijn dit meestal zomerjassen of vesten die je als jas kunt gebruiken. Mooie winterjassen die ook nog eens verantwoord zijn, zijn iets schaarser maar... niet onvindbaar! Met de juiste tips en tricks en oké, de nodige tijd, vind je hele mooie duurzame trenchcoats, verantwoorde bomberjacks en fijne mantels. Je moet er gewoon even de tijd voor nemen. Op Jas.nl beschikken we over een ruim aanbod duurzame merken waar je ook zeker een paar hele mooie jassen kunt vinden. Pak gerust een kop koffie of thee en ga er even voor zitten.

Wat wel goed is om te weten is dat je voor een duurzame jas wel iets meer betaalt dan bijvoorbeeld voor een gemiddelde H&M of Vero Moda jas. Daarbij krijg je echter wel de garantie dat je een jas koopt die niet alleen duurzaam en zo dus ook verantwoord is, maar ook jaren gedragen kan worden. Dergelijke jassen worden van eerlijke materialen en stoffen gemaakt en je zult zien dat dit soort stoffen wat betreft kwaliteit echt top zijn. Hoe aantrekkelijk het ook is om een goede jas te scoren; het is ook best fijn dat een jas niet meteen na 1 seizoen weggegooid kan worden toch? Daarom is een duurzame jas een goede investering.

Duurzame outdoor jassen

Het grappige is dat we in de categorie duurzame jassen vaak utility wear of meer sportieve jassen spotten. Jassen die je in elke gelegenheid aan kunt. Eigenlijk is dat hartstikke handig, omdat je met zo'n jas maar één investering hoeft te maken. Daarom zijn dit soort jassen altijd stijlvol, hoe sporty of stoer ze ook zijn. Kies je bijvoorbeeld voor een duurzame outdoor jas zoals een Scandinavische jas dan kun je hier van alles mee combineren. Zo'n jas ziet er an sich best stoer uit, maar staat bijvoorbeeld hartstikke leuk met een kokerrok en een paar pumps. Of draag 'gewoon' een skinny jeans met een paar sneakers en je hebt een te gekke look.

Er zijn verschillende merken waar je dergelijke outdoor jassen vindt. We zien hierbij voornamelijk merken die in Nederland bijna niet te koop zijn. Het Duitse merk Embassy of Bricks and Logs is bijvoorbeeld een van de vooruitstrevende modemerken wanneer het gaat om duurzame jassen en kleding. De outerwear jassen van dit merk zijn volledig vegan en worden gemaakt van gerecyclede producten zoals PET-flessen en ander plastic. Hier scoor je van die heerlijke puffy gewatteerde jassen in allerlei trendkleuren van 2018/2019. Absoluut het checken waard!

Stijlvolle verantwoorde jassen

Natuurlijk zijn er nog veel meer merken te vinden waar je terecht kunt voor duurzame jassen. Ben je bijvoorbeeld toch meer op zoek naar een klassieker model zoals een lange mantel of een tijdloze trenchcoat? Check dan eens het merk Frisur, tevens een Duits modemerk dat gebruik maakt van hoogwaardige materialen. Hoewel dit merk iets 'minder duurzaam' is dan bijvoorbeeld Embassy of Bricks and Logs is het in ieder geval al beter dan de kleding van de standaard winkels. Hier scoor je stijlvolle kantoorjassen, prachtige capes en klassieke mantels. Zorg dat er genoeg geld op je rekening staat, want de items zijn wel aan de prijs. Geloof ons wanneer we zeggen dat het echter de investering voor een dure jas waard is.

Heb je echter niet zoveel geld over om te investeren in een duurzame jas, maar wil je wel je steentje bijdragen aan het milieu? Gelukkig zijn er nog andere manieren om dat te doen. Check bijvoorbeeld regelmatig online op verkoopsites of men van een duurzaam merk af wil. Vintage jassen zijn ook helemaal hip en deels verantwoord omdat je een jas hergebruikt. Zo hoeven er geen nieuwe materialen en stoffen worden samengesteld voor een nieuwe jas. Ook kun je samen met vriendinnen een kledingruilavond doen waarbij jullie kleding en jassen gaan ruilen zodat iedereen kan profiteren van een mooie tweedehands jas zoals een leren jas of een leuk spijkerjasje.

Vorige

Retro jassen: scoor de 60s look

5 juni 2019
Volgende

Jassen voor moeders in de dop

5 juni 2019

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.