Check de trend: neon winterjassen

Ben je al even aan het zoeken tussen de winterjassen maar heb je nog geen passend exemplaar kunnen vinden? Dat is niet heel gek: steeds meer mensen, en voornamelijk vrouwen, willen een opvallende winterjas. Denk aan een over the top winterjas; een jas die niet zo snel wordt gedragen door iemand anders waardoor je meer opvalt. In dat geval kun je voor verschillende soorten winterjassen kiezen: denk bijvoorbeeld aan een lange felgekleurde bontjas of aan een... neon winterjas! Misschien is neon niet direct de trend waar je in eerste instantie aan dacht. Feit is dat neon anno 2020 weer helemaal terug gaat komen. Een winterjas die zeker opvallend is.

Wat is neon ook alweer?

De kans is groot dat we je niet exact hoeven uit te leggen wat neon ook alweer is. Wel willen we je wat meer vertellen over neon in fashion en waarom we het in 2020 weer terug gaan zien. Neon werd hip aan het einde van de jaren 80. Wanneer we een blik in het verleden werpen, zien we dat neon in de eighties voornamelijk werd gebruikt bij sportieve looks. Denk bijvoorbeeld aan die hippe sportjasjes voor hem en haar en fitnesslooks in het roze, oranje en felgeel. Het gebruik van neon ging gewoon nog even door in de vroege jaren 90.

Sterker nog: de jaren 90 waren een soort verlengstuk van de laatste jaren van de jaren 80. Voornamelijk jongeren droegen neonkleurige kleding, waarbij de focus ook steeds meer kwam te liggen op alledaagse kleding. Dat betekent dat er naast sportieve en strakke fitnesskleding vaker gekozen werd voor neonkleurige damesjassen, neonkleurige truien en zelfs broeken in een felle kleur. Anno 2020 zien we deze trend weer. Waarom? Heel simpel: net als andere oude trends komt deze trend gewoon weer terug. Je houdt ervan of je haat het.

Hoe combineer je neon in je look?

De vraag is nu alleen wel: hoe combineer je een felle neonkleur in je alledaagse look? We snappen het namelijk helemaal dat je niet voor een combinatie gaat die direct uit de jaren 80 of 90 komt. We dragen immers vandaag de dag vrijwel geen neonkleurige leggings en bijbehorende haarbanden. Het zal je echter verbazen hoe gemakkelijk je neon kunt combineren in je dagelijkse outfit. Het ligt er hierbij heel erg aan wat voor een soort kleur je draagt. Draag je bijvoorbeeld een felle gele jas zoals een mooie regenjas dan combineer je deze gemakkelijk met grijs, zwart of donkergroen.

Een felgekleurde roze jas past heel goed in een sportieve look. Het is niet voor niets zo dat neon vaak gedragen wordt voor outdoor sporten. Met zo'n felle kleur val je immers heel goed op buiten, wat buiten sporten wel zo veilig maakt. Ook past roze in je alledaagse outfit. Wat dacht je van een fijne combinatie van een roze jas boven je mooie jurkje, rok met trui of zelfs skinny jeans met enkel boots? Zolang de focus op de jas blijft liggen en de rest van je look redelijk rustig is, is neon echt een goed idee. Geloof ons maar.

Uit welke neon jassen kun je kiezen?

Wanneer je een blik werpt in een van de vele webshops of in het aanbod op Jas.nl zul je zien dat er veel merken zijn die langzaam maar zeker neon winterjassen te koop hebben. Wat hierbij opvalt, is dat het allang niet meer om alleen het sportieve jasje gaat, hoewel er natuurlijk ook gewoon outdoorjassen in deze kleuren verkrijgbaar zijn. Het aanbod is een stuk uitgebreider: van neonkleurige parka's tot aan felgekleurde bomberjacks. Omdat de keuze zo reuze is, is er voor ieder wel wat wils te verkrijgen.

Dat is handig, want op die manier kun je ook wanneer je nog niet echt overtuigd bent van neon kijken of er in ieder geval een model jas te koop is dat bij je past. Kies bijvoorbeeld voor een basic winterjas in een fellere kleur zodat je langzaam kunt wennen aan de trend. Mocht je het nou helemaal niets vinden, wat ook gewoon mogelijk is, dan laat je deze trend gewoon voor wat het is. We snappen namelijk best dat niet iedereen gewaagd is aan de wereld van de neonkleuren.

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.