Verschillende tinten groene winterjassen

Ben je je zwarte winterjas zat en ben je op zoek naar wat meer kleur in deze grijze dagen? Kies dan voor een mooie kleurrijke winterjas! Wat dacht je van een groene winterjas? Groen is een hele fijne kleur waarvan vrijwel ieder jaar wel een tint als trend wordt gezien. Natuurlijk weet je nooit wat de trends volgende winter gaan doen, maar wanneer jou dat niet heel veel uitmaakt zit je met een groene winterjas wel snor. Daarom hebben we speciaal voor jou een artikel geschreven over verschillende tinten groene winterjassen. Wedden dat er wel een winterjas voor jou bij zit? Lees verder en laat je verrassen.

Donkergroene winterjassen voor hem en haar

Het is logisch wanneer je niet direct voor een hele felgekleurde dameswinterjas gaat. Hoewel wij dat juist alleen maar aanmoedigen, vinden we het ook helemaal prima om je wat tips te geven voor donkere tinten groen in je winterjas. Kijk je om je heen dan zie je redelijk wat donkergroene winterjassen in het straatbeeld voorbijkomen. Dat komt omdat donkergroen best een veilige kleur is en je er daardoor van alles mee kunt qua combinaties. Donkergroen is goed te combineren met andere aardse kleur en past goed bij zwart of grijs.

Daarom is er voor hem en haar én zelfs voor de kleintjes genoeg te vinden op het gebied van donkergroene jassen. De kans is groot dat je met een sportief model in huis komt, zoals een mooie parka jas of een andere soort outdoorjas. In die categorie vind je namelijk heel wat donkergroene jassen. Natuurlijk kun je ook voor een wat klassieker model gaan zoals een stijlvolle trenchcoat. Kortom: voor iedere smaak en iedere stijl zijn er genoeg opties te vinden omtrent donkergroene winterjassen.

Saliegroene jassen zijn nog steeds hip

In 2019 schreven we al over saliegroene jassen, een kleur die nog steeds hartstikke hip is in de moderne samenleving. Saliegroen is een hele verfijnde kleur groen waarmee je veel kunt combineren. De kleur is net anders dan mosgroen maar ook weer anders dan legergroen; het heeft een meer grijze tint waardoor saliegroen voor zowel formele als informele de perfecte kleur is. Ook dit is niet een felgekleurde groene jas, maar de kleur zorgt in ieder geval voor iets meer variatie in het modebeeld van zwarte jassen en grijze jassen.

Eerder zagen we saliegroen voornamelijk terug in tussenjassen voor de lente; nu is het tijd om ook de winter op te vrolijken met deze modieuze kleur. Ga bijvoorbeeld voor een mooie mantel in de kleur saliegroen en combineer de jas met een terracotta gekleurde sjaal en muts. Of ga voor een combinatie met okergeel voor een hele warme look. Ook kun je saliegroen eenvoudig combineren met grijs, beige en denim. Daarom kun je zo'n saliegroene jas ook goed dragen in een casual look!

Limegroene winterjas iets voor jou?

Tot slot kunnen we natuurlijk dit artikel niet gaan afsluiten zonder het te hebben over één tint felgroen. Er zijn genoeg mensen die het heerlijk vinden om een beetje op te vallen met een over the top winterjas, zoals een limegroene jas. Limegroen heeft wel iets weg van een neonkleur en je raadt het of niet: neon is deze winter zowaar in de mode! Je bent er fan van of je haat het, maar een feit is: we kunnen er niet omheen. Neon winterjassen is iets wat we in 2020 meer gaan zien. Denk dus aan limegroene jassen, maar ook aan felgele of zelfs feloranje jassen.

Limegroen is een kleur die je op verschillende manieren kunt combineren in je winterse look. Dat je er felgekleurd uit gaat zien is een feit. Daarom kun je deze kleur net zo goed direct met een andere opvallende kleur mixen, zoals 'normaal' groen of felrood. Ook gaat de kleur heel goed samen met wit. Daarom is limegroen ook een hele prettige kleur voor een goede wintersportjas: combineer zo'n jas met een witte skibroek en je hebt een te gekke look. Het grote voordeel van limegroen is dat het een kleur is die goed opvalt tijdens deze donkere winterse dagen. Dat is handig op straat maar ook op de piste.

Volgende

Check de trend: neon winterjassen

7 januari 2020

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.