Check deze trend: doorzichtige jassen

Sommige mensen vinden een trend soms niet gek genoeg. Zo is de één dol op oversized jassen, is de ander helemaal fan van roze jassen terwijl de volgende weer gek is op kleurrijke vintage jassen. Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe trend wat betreft opvallende jassen is het zeker een aanrader om even door te lezen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een doorzichtige jas? Deze trend zagen we al eerder bij accessoires zoals doorzichtige tassen en doorzichtige paraplu's. Anno 2019/2020 zijn de transparante jassen aan de beurt! Lees hier alles over de doorzichtige jas en wie weet word je wel verliefd op dit unieke item.

Wat is een doorzichtige jas?

Zoals de naam het al een beetje verklapt is een doorzichtige jas een jas... die doorzichtig is. Hierbij zien we vooral een paar modellen terugkomen zoals de hippe regenjas en de verfijnde trenchcoat. Naar verwachting zullen er in de toekomst nog wel andere modellen worden gemaakt die transparant zijn, maar voor nu moeten we het nog even met deze twee modellen doen. 'Maar hoe ziet zo'n jas er precies uit?' Heel simpel: letterlijk als een doorzichtige regenjas of een doorzichtige trenchcoat. Uiteraard is zo'n jas wel gemaakt van stevig en kwalitatief materiaal zodat je de jas in ieder seizoen kunt gebruiken.

Het grote voordeel van een doorzichtige jas ten opzichte van bijvoorbeeld een mooie zwarte jas is dat je met een transparant exemplaar precies kunt zien wat voor outfit je aan hebt. Daarom is zo'n doorzichtige jas erg leuk voor een feestje, zoals een bruiloft. Dat is helemaal het geval wanneer je een feestje hebt wanneer het iets minder lekker weer is en je er alsnog goed uit wilt zien. Denk bijvoorbeeld aan dat toffe festival waar je iedere zomer heen gaat. Zijn de weersvoorspellingen net iets minder warm en minder droog dan je had gedacht? Koop dan een doorzichtige regenjas en shine alsnog!

Kies voor een doorzichtige trenchcoat

Een perfecte toevoeging aan je garderobe is een doorzichtige trenchcoat als tussenjas. Deze modieuze jas is een absolute musthave in de zomer en nazomer van 2019/2020. Ideaal om mee te nemen naar festivals, maar ook hartstikke trendy om iedere dag te dragen. De meest voorkomende trenchcoat met een doorzichtige laag is een beetje wit-doorzichtig van kleur. Hiermee kun je ontzettend goed combineren wat betreft de rest van je look. Ga bijvoorbeeld voor een kleurrijk geheel en kies voor een gekleurde skinny met een shirtje en een paar witte sneakers of kies juist voor een strakke look met zwart wit tinten.

Ook leuk in combinatie met een doorzichtige trenchcoat: kekke prints! Wat wij zo tof vinden aan deze trend is dat je alles, maar dan ook alles, kunt zien wat je onder de jas draagt. Hoewel een trenchcoat al een mooi model van zichzelf heeft, is het extra leuk om bij zo'n jas een opvallende look te maken. Hierbij kun je echt aan van alles denken: van kleurrijke shirts tot een jurkjes met prints en van fraaie blousjes tot aan leuke rokken met topjes. Wat dat betreft is een doorzichtige trenchcoat iedere dag anders, omdat je er diverse looks mee kunt maken.

Het hele jaar in een transparante regenjas

Ook leuk: een transparante regenjas. In Nederland kun je zo'n jas letterlijk het hele jaar door aan, het regent hier immers in verhouding best vaak. Alleen daarom al is het handig om zo'n trendy en waterdichte jas te hebben. Tegenwoordig heb je ruim de keuze wanneer het om regenjassen gaat. Zo zien we de afgelopen twee jaren de (web)winkels al vol hangen met gekleurde gewatteerde regenjassen en is er dus voor ieder wel wat wils te verkrijgen. De transparante regenjas gaat net een stapje verder, want hoe leuk een gele regenjas of een rode regenjas ook is; opvallen doe je pas echt met een transparante regenjas.

Net als bij de trenchcoat is het alsof je iedere dag een nieuwe look hebt gemaakt, omdat je vrijwel iedere outfit onder een doorzichtige regenjas kunt dragen. Dat is prettig, want op die manier heb je één jas voor meerdere gelegenheden. Een transparante regenjas is leuk bij een sportieve look, past bij een meer informele look en is passend bij een feestelijke look. Daarnaast heb je ook nog eens het voordeel dat een regenjas je warm én droog houdt. Kortom: een doorzichtige jas is misschien even een grote stap, maar je zult zien dat het een hele fijne en passende toevoeging is in je dagelijkse look. 

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.