Gele winterjassen: ja of nee?

De laatste tijd zien wij steeds vaker de kleur geel terugkomen in onze fashion. Van okergeel tot aan meer limoengeel en van mosterdgeel tot aan meer ceylon geel: geel is hip! Het is dan ook niet heel vreemd dat we dit jaar heel veel gele winterjassen in de collecties voorbij zien komen. Wanneer je sowieso al dol bent op felle kleuren voor je winterjas voor het winterseizoen is geel een hele mooie toevoeging op je rode winterjas, blauwe winterjas en groene winterjas. In dit artikel vertellen we je meer over de gele winterjas, hoe je deze het beste kunt combineren en in welke modellen ze te verkrijgen zijn.

Twee soorten geel

Hoewel het wat ons betreft niet gek genoeg kan zijn met de kleur geel ligt de nadruk komende winter op twee kleuren geel: ceylon geel en limoengeel. Deze twee kleuren liggen behoorlijk ver van elkaar af, ook al horen ze allebei onder dezelfde kleurgroep. Ceylon geel is een meer donkere kleur geel, die nog net iets lichter is dan okergeel terwijl limoengeel een hele felle kleur geel is zonder dat het fluorescerend is. Beide kleuren zijn hartstikke hip deze winter en goed te combineren met diverse andere kleurentrends van 2018/2019.

Ceylon geel is een prachtige warme kleur die perfect is in de uitvoering van wollen winterjassen of vintage winterjassen. Dat komt omdat deze kleur een hele romantische vibe heeft met een soort hang naar het verleden. Dat gevoel heeft limoengeel bijvoorbeeld helemaal niet. Deze kleur kun je in allerlei soorten winterjassen terugvinden, maar is vooral te zien in de meer sportieve look of de outdoor jassen.

Wanneer draag je geel?

De kleur geel wordt door velen omarmd of juist gehaat. Dat laatste is jammer, want deze kleur geeft een flinke kleurrijke boost aan de donkere dagen in de winter. Daarnaast val je extra op met deze kleur, wat bijvoorbeeld handig is in het verkeer. Er zijn eigenlijk geen regels voor wanneer je geel wel of niet mag dragen. De key is dat je het op de juiste manier doet: draag een felgele fake fur jas bijvoorbeeld niet naar een belangrijke meeting van werk en de nette gele cape kun je beter in huis laten wanneer je een avondje gaat stappen.

Ook is het aan te raden om te kijken naar je huidtype. Het ding met geel is dat niet iedereen de kleur goed kan hebben. Des te getinter je huid, des te beter de kleur uitvalt. Wanneer je heel bleek bent kan ceylon geel je bijvoorbeeld een fletse look geven. Limoengeel kan wel weer positief uitpakken, omdat deze felle kleur juist voor een boost van je eigen looks kan zorgen. Kortom: rijke geeltinten passen goed bij ieder huidtype, terwijl de meer donkere kleuren geel beter passen bij een getinte huid.

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.