Classic Blue jassen combineren

Hoera! Nadat we schreven over de Pantone zomerkleuren van 2020 mogen we nog een artikel omtrent kleurentrends van ons lijstje strepen. In dit artikel willen we je namelijk meer vertellen over dé kleur van het jaar: Classic Blue. Pantone is verantwoordelijk voor de keuze van de kleur van het jaar en heeft ons al meerdere malen verrast met een prachtige blauwe kleur. Ook 2020 staat in het teken van een blauwe tint: Classic Blue is een prachtige toevoeging op je interieur en natuurlijk op je garderobe. In deze blog vertellen we je meer over de kleur Classic Blue en hoe je deze kleur het beste kunt combineren tijdens deze winterse dagen en in de zomer.

Wat is Classic Blue precies?

Classic Blue is een rustige en koele kleur blauw die staat voor rust, regelmaat en zekerheid. Je kunt dit jaar dus wel kiezen voor een standaard blauwe zomerjas maar wanneer je wilt gaan voor een jas die écht bij deze tijd past let je even op de tint blauw. Waarom Pantone voor deze kleur blauw heeft gekozen, is eigenlijk heel simpel. Classic Blue past namelijk bizar goed bij onze moderne samenleving en de drang naar rust en stabiliteit. Dat zijn namelijk elementen waar men zelf ook dagelijks naar op zoek is.

Deze verbinding tussen kleur en realiteit is niet iets nieuws; Pantone kijkt hier juist vaak naar. Zo zagen we eerder dat de kleur Greenery precies goed paste bij ons verlangen naar connectie met de natuur en was het kleurrijke Living Coral passend in de tijd van optimisme. Volgens Pantone hebben we nu juist behoefte aan meer rust en zekerheid in ons leven. Terwijl het klimaat verandert en er politieke onrust heerst in de wereld is dit hét moment voor serene kleuren en materialen. Kortom: een Classic Blue trenchcoat of hippe winterjas voor dames en heren is dé keuze van dit moment.

Draag Classic Blue in de winter

Omdat Classic Blue zo'n koel en rustig karakter heeft, past het heel goed in het winterse fashionseizoen. Deze kleur blauw heeft best een neutraal karakter, waardoor je de tint met veel andere kleuren kunt combineren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Classic Blue puffercoat in combinatie met een denim skinny jeans en een paar stoere veterschoenen? Deze kleur blauw valt op zonder dat het too much is. Kortom: perfect voor iedereen die in de winter op zoek is naar een basic look met trendy detail.

Natuurlijk kun je ook voor deze kleur gaan wanneer je op zoek bent naar een meer feestelijke look in de winter. Classic Blue is bijvoorbeeld de ideale kleur voor nette wollen colberts en blazers. Zo'n jasje is altijd een goed idee: of je nu op zoek bent naar een feestelijk jasje voor een bruiloft of wanneer je een nette jas nodig hebt voor werk. Classic Blue is zoals de naam al zegt klassiek en daarom de ideale kleur voor diverse looks.

Classic Blue ook mooi als zomerkleur

Met deze mooie kleur blauw hebben we het geluk dat het ook een hele mooie kleur is om te combineren in zomerse looks. Zo kan de kleur ontzettend goed met diverse tinten geel. Neem bijvoorbeeld een okergeel jasje en draag daaronder een jurk in de kleur Classic Blue. Of draai de kleuren om: een okergeel jurkje met een spijkerjas. Wedden dat die combinatie hartstikke goed staat? Ook leuk is de combinatie van Classic Blue met andere blauwe tinten. Een blauw jurkje is bijvoorbeeld een goede match met een Classic Blue jas.

Tot slot nog een mooie kleurencombinatie met Classic Blue waar wij heel blij van worden: combineer de kleur met oudroze of heel lichtrood. Deze kleurencombinatie zorgt voor een knallende look en past daarom heel goed in het zomerse seizoen. Ook bordeauxrood is een goede match met deze tint blauw. Een rood jasje in combinatie met accessoires en details in deze blauwe tint is bijvoorbeeld heel trendy. Natuurlijk kun je hier ook weer andersom an de slag gaan: een blauw jasje met rode accessoires et cetera. Het is wat je zelf het mooiste vindt natuurlijk.

Vorige

Hoe krijg ik zweetgeur uit mijn jas

19 februari 2020
Volgende

3x dure merkjassen voor dames

25 februari 2020

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.