Trend 2019: okergele jassen combineren

Hoera! Er is weer een nieuwe trendkleur gespot voor de zomer én het najaar van 2019. Begroet maar alvast de prachtige kleur okergeel. Wij zijn in ieder geval al behoorlijk fan, want we vinden dat dergelijke kleuren de perfecte kleuren zijn om een beetje zomer of lente in je garderobe te brengen. Dat betekent dat je okergeel niet alleen terug gaat zien in diverse zomerjassen voor dames en de mooiste zomerjassen voor heren, maar ook in andere items zoals truien, shirts, hemdjes en zelfs broeken en shorts. Om jou een handje te helpen bij het kiezen voor de juiste okergele jas én de juiste combinatie hiervan met andere items hebben we in dit artikel een paar tips verzameld. Op naar meer kleur in je jas en dus in je leven!

Okergeel combineren met andere kleuren

Om goed te beginnen, is het handig om te weten met welke andere kleuren je okergeel kunt combineren. Okergeel is namelijk anders dan de standaard gele kleur. Gele jassen zijn al een hele tijd hip en dan voornamelijk in de meer sportieve look. Sportjasjes en andere uitvoeringen met een stoere touch in deze kleur zijn niet meer weg te denken uit de hedendaagse fashion. Omdat okergeel warmer is dan standaard geel combineer je deze kleur jassen ook met andere kleuren dan met 'gewoon geel'. Een hele mooie combinatie van kleuren is okergeel met zwart; een combinatie die altijd kan. Dat is ideaal, want veel mensen vinden het fijn om zwart als basiskleur te dragen.

Ook donkergrijs is een hele mooie combinatie met okergeel. Wanneer je niet voor een complete okergele jas wilt gaan, maar wel voor een fijne kleurencombi is het bijvoorbeeld aan te raden om een grijze trenchcoat in combinatie met een okergeel shirt of een okergele sjaal op de frissere zomeravonden of de eerste herfstdagen. Ga je liever voor een meer kleurrijke combinatie in het zomerse seizoen? Logisch. Ga in dat geval voor een mooie combinatie van okergeel met groen: een saliegroene jas met okergele details of een okergeel bomberjack met een donkergroen shirtje eronder is hartstikke hip. Tot slot een onverwachte maar hele fijne combi: geel met roze. Dit geldt voor zowel gele jassen met roze accessoires en details als voor roze jassen met okergele kleding of details. Hele leuke combinatie en vooral heel zomers!

Okergele zomerjassen

De zomer van 2019 is een goed begin van het dragen van zomerjasjes met deze warme kleur. Wie wordt er nou niet blij van okergeel? Op de een of andere manier heeft felgeel vaak meer vijanden dan liefhebbers, maar dat is totaal anders met deze warmere variant van de kleur. Daarom gaan we in het zomerse seizoen massaal voor de okergele zomerjas! Denk hierbij bijvoorbeeld aan een okergeel spijkerjasje: heel hip, ideaal als tussenjas en erg comfortabel. Daarnaast is zo'n spijkerjasje goed te combineren in verschillende looks voor zowel mannen als vrouwen. Ook bij kinderen staat deze kleur in deze vorm zomerjas te gek. Ben je dus nog op zoek naar de ideale kinderjas voor het warme seizoen, dan zit je met zo'n spijkerjasje wel goed.

Daarnaast zien we een bijzondere trend terug in de fashionwereld: utility wear is de rode draad van de mode deze zomer. Misschien heb je het al eens voorbij zien komen: korte fietsbroekjes die ineens als gewone broekjes worden gebruikt, gele 'vissersjassen' die we nu terug zien in de variant van een regenjas, safari-jasjes en suède cowboyjasjes. Dergelijke zomerjassen kun je heel goed dragen in een andere kleur zoals okergeel. Misschien moet je even goed zoeken, omdat de meeste utility wear jassen in aardse en natuurlijke kleuren beschikbaar zijn, maar er zijn zeker merken waar je ook andere kleuren utility wear kunt vinden.

Kies voor een okergele herfstjas

Hoewel je misschien nog helemaal niet moet denken aan het najaar (aangezien de zomer nog niet eens echt begonnen is), vinden we het wel belangrijk dat je al een beetje op de hoogte bent van de jassentrends voor het najaar van 2019/2020. Okergeel is een van dé trendkleuren die dat seizoen een grote rol gaat spelen. Het leuke is dat we deze kleur al eventjes zagen in de interieurtrends: okergeel is bijvoorbeeld perfect om te combineren in de urban jungle trend. Dat geldt overigens ook voor jassen: urban jungle jassen, zoals groene jassen of jassen met een mooie bladerenprint. Zoals we hierboven schreven is (donker)groen sowieso een mooie match met okergeel, dus wat dat betreft zit je helemaal goed.

Omdat het in de herfst best fris kan zijn, is het aan te raden om voor een warmere tussenjas te gaan. Denk bijvoorbeeld aan een trendy parka of aan een sportieve okergele softshell jas. Wat ook nog steeds enorm hip is, óók in het najaar, zijn de diverse gekleurde regenjassen. Aanrader is om sowieso voor een waterdichte jas te gaan, omdat we inmiddels de naseizoenen in Nederland wel kennen: regen, regen en nog eens regen. Ga het liefst ook voor een wat langere jas: niet alleen omdat dit gewoon leuk staat, maar ook omdat je daarin net iets warmer blijft en vooral ook droger blijft in een flinke herfstbui. Hoe leuk is het trouwens om in de herfst te shinen met een gele jas zonder dat de kleur te heftig of te fel is? Daarom kan iedereen wel een okergele jas dragen, ook wanneer je normaal niet zo van de fellere kleuren bent. 

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.