Dames, combineer een cape met je winterse look

Een cape als winterjas dragen? Yes please! Capes zijn al jaren niet meer weg te denken uit de trendy fashion voor dames. Het ene jaar is de cape iets meer aanwezig dan het andere jaar. In de komende winter van is er volop ruimte voor de cape als winterjas. Misschien is dit zelfs wel het eerste jaar dat er ontzettend veel keuze is in soorten capes. Op die manier is er voor iedere vrouw en voor iedere smaak wel een cape te vinden. In dit artikel vertellen we je alles over capes als winterjas; wie weet wil je na het lezen ervan zelf wel een cape voor de winter van 2020/2021.

Wat is een cape als winterjas precies?

Vind je het lastig om een passende winterjas te vinden? Misschien vind je vrij weinig winterjassen écht leuk of vind je een wollen winterjas al gauw te warm. Wat de reden ook is waarom je geen goede winterjas kunt vinden; misschien moet je eens op zoek gaan naar een andere soort dames winterjas. Neem bijvoorbeeld de cape als winterjas! Capes zijn weer helemaal hip als winterjas van 2020/2021. Weer? Jazeker! De cape is al jaren terug te zien in het modebeeld. Het was jaren geleden een echt fashion item voor vrouwen en na enkele jaren van afwezigheid is dat weer helemaal het geval.

Maar wat is een cape precies? Alleen superhelden dragen toch capes? De cape die jij in de winter draagt is natuurlijk anders dan een cape die Superman in de superheldenfilms aan heeft. Een cape is een soort overgooier die je over je warme trui of vest draagt. Het lijkt op een stola of een grote sjaal, maar biedt (gelukkig) wel iets meer warmte en is vaak te sluiten. Daardoor is een cape voor de winter zeker geschikt! Waar de cape vroeger vooral in meer chique gelegenheden gedragen werd, is het nu een kledingstuk voor iedere gelegenheid.

Verschillende capes voor dames in de winter

In de winter van 2020/2021 zien we diverse soorten capes in de winkel hangen. Zoals we eerder schreven, is er voor iedere vrouw en iedere stijl wel een cape te verkrijgen. Dat betekent dat het niet uitmaakt of je nu een sportieve stijl hebt of wanneer je vaker meer klassieke winterkleding draagt. Voor het maken van een stijlvolle en nette look kun je het beste gaan voor een wollen cape in een effen kleur. Kies bijvoorbeeld voor een zwarte of donkergrijze cape en combineer deze met een nette broek. Wat ook fraai is, is om de cape boven een mantelpak of winters jurkje te dragen. Ga je toch liever voor wat meer vrolijkheid? Er zijn volop wollen capes verkrijgbaar met leuke prints, zoals ruitjes- of streepjesprint.

Het bijzondere van de cape is dat nette vrouwen het item vroeger alleen droegen en dat daar vandaag de dag geen sprake meer van is. De cape is universeel geworden en daardoor ook beschikbaar voor meer casual of zelfs sportieve looks. In de winter van 2020/2021 zijn er zelfs zoveel verschillende modellen beschikbaar dat er écht voor iedere vrouw een cape beschikbaar is. Wat dacht je bijvoorbeeld van een legergroene trenchcoat-cape? Dat is een hippe trenchcoat en cape ineen; een uniek item voor een toffe look! Of ga voor een cape in jeansstof, een cape van lakleer of een cape in faux fur. Het kan allemaal.

Cape dragen in de winter van 2020/2021: zo doe je dat

Misschien vraag je je af hoe je zo'n cape het beste kunt dragen. Dit ligt er natuurlijk heel erg aan wat je eigen stijl is en waar je van houdt. Over het algemeen geldt dat je een cape net als een gewone winterjas over je kleding draagt. Het verschil met een gewone damesjas in de winter is dat een cape altijd wat losser valt. Dat past heel goed bij de volumetrend van deze winter. Veel capes beschikken daarnaast niet echt over mouwen; je armen komen als het ware gewoon 'bloot' onder de cape vandaan. Daarom is het aan te raden om een dikke trui of een warm vest te dragen onder de cape in de winter.

Aan sommige capes zitten overigens wel mouwen vast. Dit zijn meer een soort vleermuismouwen; wijde mouwen die tot ongeveer driekwart van je arm komen. Ook daarbij is het fijn om langere mouwen te dragen, zodat je het niet koud krijgt. Het is afhankelijk van het soort cape dat je draagt hoe je het winterse item combineert met de rest van je look. Ga je voor een nette outfit? Zorg dan voor effen kleuren die goed bij elkaar passen. In een speelse look kunnen kleuren en prints juist goed met elkaar worden afgewisseld. Extra tip: capes zijn de perfecte winterse jassen om te dragen boven een jurk of rok! Ideaal wanneer je nooit een passende winterjas kunt vinden voor dit soort looks.

Hoe draag je een cape in de winter?

Zie je het wel zitten om een cape als winterjas te kopen? Dat snappen we helemaal. Dit hippe item mag eigenlijk niet ontbreken in je winterse garderobe. Hieronder vind je een aantal veelgestelde vragen en antwoorden omtrent dit onderwerp.

👩 Worden capes als winterjas alleen gedragen door vrouwen?

Over het algemeen wel. De laatste jaren zien we wel een grote verschuiving in fashion waarbij vrouwenmodellen jassen ook steeds vaker beschikbaar zijn over heren. Wie weet wat de toekomst gaat brengen!

🌞 Kan een cape ook in andere seizoenen gedragen worden?

Absoluut! Een cape is zelfs heel erg geschikt als tussenjas in de lente en de herfst. Let er in dat geval wel op dat je niet voor een heel warm exemplaar gaat. Een wollen cape kan best warm zijn op een zonnige herfstdag.

🧶 Welke materialen capes kan ik kopen?

Capes zijn te koop in heel veel verschillende stoffen. Voor de winter is een wollen cape aan te raden, evenals een faux fur of een lammy cape. In andere seizoenen is een iets minder warme stof zoals katoen of linnen aan te raden. Ook zijn er capes te koop van stoffen zoals viscose en polyester. Check altijd de eigenschappen van een cape voordat je hem aanschaft, zodat je zeker weet welk materiaal je koopt.

☃️ Hoe match ik mijn cape met accessoires het beste in de winter?

Wanneer je je accessoires, zoals een sjaal of een muts, wilt combineren met een cape doe je eigenlijk precies hetzelfde zoals je normaal zou doen met een winterjas. Ga voor een passende kleur bij de cape en stem de kleuren van je accessoires op elkaar af.

🌲 Is een cape geschikt om te dragen in de natuur?

Zeker. Let goed op het weer wanneer je in een cape naar buiten gaat. Een wollen cape kan namelijk nogal zwaar aanvoelen wanneer het regent en de cape nat wordt. Ga in dat geval liever voor de bovengenoemde trenchcoat-cape die gemaakt is van een waterdicht materiaal.

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.