Navy blue winterjassen voor heren zijn de trend

Mannelijke modeliefhebbers opgelet: de nieuwe herfst- en wintercollectie voor 2020/2021 ligt in de winkels! Dat betekent naast kleurrijke fashion, schoenen en accessoires ook weer een grote collectie met winterse herenjassen voor het koude seizoen. Aankomende winter zien we enkele opvallende trends terug in het aanbod van winterjassen voor mannen. Hierbij onderscheiden we kleurentrends van trends die met de pasvorm van de winterjas te maken hebben. In dit artikel bespreken we een van de mooiste kleuren van deze winter: navy blue.

Wat is een navy blue winterjas?

Navy blue is namelijk een van de meest voorkomende kleuren voor heren deze winter. Dat is niet heel vreemd: navy blue is een heel klassieke kleur die je in verschillende looks kunt combineren. Daarnaast heeft deze kleur een pittig en ijzig randje waardoor het perfect in het winterse seizoen past. Navy blue is de vrije vertaling van marineblauw; het zijn dus marineblauwe winterjassen voor heren die deze winter niet mogen ontbreken in je garderobe.

Marineblauw is een donkere tint blauw die officieel een kleur is. De naam 'navy' komt niet uit de lucht vallen: deze kleur wordt namelijk sinds 1748 gebruikt door de Britse Royal Navy en is sindsdien overgenomen door marines uit andere landen. Het is dus niet zo gek dat de naam van de tint vandaag de dag nog steeds navy blue of marineblauw is. De kleur wordt nog steeds veel gebruikt binnen deze branche. Ook in de fashion is de kleur allang niet meer weg te denken met deze winter extra aandacht voor de winterjassen voor heren.

Navy blue past bij iedere huidskleur en ieder type

Natuurlijk zijn er allerlei voordelen te vinden aan een navy blue winterjas voor heren. Het grootste voordeel is echter dat het een kleur is die bij iedere huidskleur past. Het maakt niet uit of je een hele lichte huidskleur hebt of juist een hele donkere: marineblauw is een zeer passende en opvallende kleur voor verschillende teinten. Dat is grappig aangezien navy blue heel basic is. Het is een hele rustige, blauwe tint waarvan je niet direct zou zeggen dat het heel opvallend is. Maar: combineer je de kleur op de juiste manier dan zul je zien dat het een hele sprankelende kleur is.

Daarom past navy blue ook heel goed in verschillende soorten stijlen. Dat betekent dat het niet uitmaakt of je op zoek bent naar een stijlvolle winterjas voor heren zoals een mooie caban in de winter of juist voor een meer sportieve en casual look. In alle gevallen is marineblauw een hele passende kleur. Je combineert deze kleur eenvoudig met diverse materialen en stoffen, zoals denim, linnen en katoen. Ook matcht het goed als leidende kleur in een net pak.

Kleuren combineren met navy blue

Wanneer je oog eenmaal gevallen is op een navy blue winterjas deze winter wil je misschien wel graag weten met welke andere kleuren je deze fijne tint kunt combineren. Wist je dat verschillende tinten blauw heel goed te combineren zijn met andere kleuren? Dat maakt marineblauw een heel eenvoudige kleur om te matchen in je winterse look. Draag je bijvoorbeeld veel wit of crème? Dat is de perfecte kleurcombinatie met navy blue. Deze combinatie geeft een echte ijzige touch aan je outfit; hoe passend in het koude seizoen?

Kleuren die nog meer goed passen bij blauw zijn bruin, (donker)groen, rood, oranje, geel, grijs en oranje. Zo zie je maar weer dat blauw echt een multifunctionele kleur is. Ben je op zoek naar een winterjas die je meerdere jaren kunt dragen en twijfel je over de kleur? Met navy blue weet je dat je 100% goed zit voor meerdere jaren. Er is eigenlijk geen enkele winter voorbij gegaan zonder marineblauwe fashion. De kleur is deze winter misschien extra hip, maar écht uit de mode gaan? Dat gebeurt niet zo snel met navy blue. Daarom is een investering in een marineblauwe jas zeker een goed idee.

FAQ navy blue winterjassen voor heren

Twijfel je nog over een marineblauwe jas en heb je nog een vraag over deze kleur winterjassen? No worries: hieronder vind je de meest gestelde vragen voor navy blue herenjassen inclusief de antwoorden. Mocht je antwoord er niet tussen staan, dan kun je altijd contact opnemen met Jas.nl

🏂 Is navy blue ook geschikt voor wintersportjassen?

Absoluut. Navy blue is een hele passende kleur voor zowel gewone herenjassen als voor wintersportjassen. Wel raden we aan om in de sneeuw voor een wat fellere kleur te gaan, zodat je goed opvalt op de piste. Misschien een lichtere tint blauw?

💙 Past navy blue ook in andere seizoenen?

Je kunt navy blue jassen dragen wanneer je maar wilt. De redactie van Jas.nl vindt marineblauw een echte herfst- en winterkleur, maar je zult zien dat een marineblauw colbertje in de lente of zomer ook heel verfrissend staat.

🔵 Kun je navy blue ook met andere tinten blauw dragen?

Zeker. Sterker nog: dat staat juist te gek! Navy blue past bijvoorbeeld heel goed bij spijkerstof, maar ook bij licht- of juist donkerblauw.

👩 Zien we navy blue ook bij de winterjassen voor vrouwen terug?

Marineblauw is een kleur die altijd te zien is in fashion. Voor een winterjas van 2020/2021 zien we deze kleur dus ook terug bij de winterjassen voor dames, maar wel in een mindere mate dan bij de heren.

🎨 Welke kleur past het beste bij een navy blue jas?

Vrijwel alle kleuren staan super bij navy blue. Lichte tinten zoals grijs en wit vormen een heel mooi geheel. Zwart is een kleur die niet echt goed uit de verf komt bij zo'n donkerblauwe tint.

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.