Fluffy dameswinterjassen met volume in de winter van dit jaar

Hoera: je winterjas mag weer uit de kast worden gehaad! Ook wanneer je niet zo gek bent op de winter is er toch nog iets leuks aan een nieuw seizoen: je kunt eindelijk weer je favoriete trui aan inclusief die prachtige winterjas die in de zomer echt te warm is. Voor de winter van 2020/2021 zijn er verschillende trends te spotten op het gebied van damesjassen. Wil je er zeker van zijn dat je heerlijk warm blijft deze winter? Ga dan voor een fluffy winterjas, het liefst eentje met volume. Deze winter zijn winterjassen met volume voor dames namelijk hartstikke hip. In dit artikel lees je er alles over.

Wat zijn fluffy winterjassen voor dames precies?

Fluffy winterjassen zijn er in allerlei vormen en maten. Er is niet één specifieke winterjas die deze winter hip is. Dat komt goed uit, want er zijn ontzettend veel diverse vrouwen. Dat betekent dus dat er voor veel verschillende smaken een fluffy winterjas beschikbaar is. Ye-hes! Daar worden we blij van. Een van de fluffy winterjassen die je deze winter kunt scoren is een lammy coat met volume. Het liefst ga je deze winter voor een kleurrijk Afghaans model, zoals een lammy coat met bloemenprint of een vintage exemplaar. Lammy coats in natuurlijke kleuren zijn ook een blijvende trend.

Natuurlijk is er nog meer: ook faux fur jassen vallen uiteraard onder fluffy winterjassen. Wij zijn enorm fan van faux fur. Waarom? Heel simpel: faux fur houdt jou warm, zit lekker en ziet er hip uit. Daarnaast combineer je het met gemak in verschillende looks. Extra mooi meegenomen is natuurlijk het feit dat het materiaal niet van een dier afkomstig is. Ga je toch nog liever voor een andere look? Misschien is dan de teddy coat met volume iets voor jou. In dit geval heeft volume vooral betrekking op de lengte van de teddy coat. Kies je voor een langere teddy coat dan zit je helemaal goed deze winter. We bespreken iedere jas (lammy coat, faur fur jassen en teddy coats) in de rest van het artikel.

Lammy coats zijn helemaal hip in 2020/2021

Met een lammy coat ben je ervan verzekerd dat je het niet koud krijgt deze winter. Sterker nog: met zo'n fluffy jas kun je een zeer strenge winter aan! Lammy coats zijn namelijk speciaal gemaakt om je lichaam echt goed warm te houden. Van oorsprong werden dit soort jassen voornamelijk gebruikt in de koude gebergten in Afghanistan. Daarom worden lammy coats ook weleens Afghaanse jassen genoemd. Dat deze jassen hip zijn is overigens niet alleen iets van deze winter. In de jaren 60 werden de jassen enorm veel gedragen! Misschien ken je wel foto's van The Beatles dat de bandleden dit soort warme jassen dragen.

Wat een opvallend detail is, is dat de jas na de hippietijd voor jaren de kast in ging. Eigenlijk is dat enorm zonde als je ziet hoe tof deze jassen zijn. Gelukkig dachten de grotere modeontwerpers in de wereld dat ook: tijdens de Kopenhagen Fashion Week werd de lammy coat in meerdere versies gezien! Wat dacht je bijvoorbeeld van een hippie-versie met een opvallende kraag, kleurrijke borduursels en manchetten? Of ga je liever voor een moderne versie en kies je voor een lakleren variant? De keuze is aan jou.

Lekker warm in een faux fur jas voor dames

Faux fur jassen hebben we de laatste jaren meerdere malen in de diverse collecties gezien. Toch was het vorige winter en het jaar ervoor een beetje stil rond deze warme jas. Dat geldt absoluut niet voor de aankomende winter: faux fur maakt namelijk weer helemaal een comeback! Zeg nou zelf: bij een trend met fluffy jassen mag een faux fur jas natuurlijk niet ontbreken. Dat is misschien zelfs een van de grondleggers van heerlijke fluffy winterjassen! Faux fur is deze winter dus weer helemaal hip en kan op verschillende manieren gedragen worden. Faux fur komt dan ook in allerlei varianten terug in de winter van 2020/2021.

Zo kun je bijvoorbeeld gaan voor een lange faux fur jas die je combineert met een skinny jeans of een kokerrok met panty. Of ga voor een felgekleurde imitatiebontjas! Waar we eerdere winter nog voor veilig gingen met kleuren zoals beige, grijs en bruin mag je deze winter flink uitpakken. Dat betekent bijvoorbeeld dat je prima kunt gaan voor die te gekke zuurstokroze jas waar je al jaren van droomt. Of voor een babyblauw exemplaar! Ook leuk: combineer dierenprint met faux fur en je hebt een heerlijke combinatie. Het is misschien een beetje fout, maar stiekem houden we daar allemaal wel van toch?

Lange teddy coats voor een te gekke look

Last but not least: teddy coats zijn hét item van deze winter. Ook teddy coats zijn niets nieuw. Ze zijn de laatste jaren heel hip geworden en zijn ook gewoon in de winter van 2020/2021 te koop. Het grote verschil met eerdere jaren is dat je nu meer verschillende modellen aan kunt schaffen. Waar we eerder massaal voor de korte teddy coat gaan, is het nu juist aan te raden om te experimenteren met de lengte van de jas. Dat betekent dus zeker dat je voor een lang exemplaar kunt gaan. Eigenlijk geldt hierbij: hoe langer, des te beter. Wil je dus voor een XXXXL teddy coat gaan? Sure! Ga je gang. Dat is dé trend deze winter.

Ook hierbij kun je voor diverse kleuren gaan. Veel dames vinden een donkere kleur, zoals een zwarte teddy coat, een fijne keuze. Dat is logisch; dergelijke kleuren zoals zwart zijn goed te combineren in zowel casual als meer nette looks. Met zo'n lange teddy coat kun je dus eenvoudig diverse looks maken. Ga je toch liever voor een kleurtje in je lange teddy coat? Misschien is een fijne pastelkleur dan iets voor jou. Deze winter zien we verschillende pastelkleuren terug. Wat dacht je van een zalmroze of pastelgele teddy coat? Leuk om te combineren met winterse sneakers!

Veelgestelde vragen omtrent fluffy dameswinterjassen

Ben je op zoek naar een fluffy winterjas en heb je een vraag over zo'n lekkere warme jas? Hieronder hebben we de meest gestelde vragen omtrent fluffy damesjassen voor je verzameld. Staat je vraag er niet tussen? Schroom dan niet om contact op te nemen met de redactie van Jas.nl.

🥶 Welke fluffy damesjas is het warmst voor de winter?

Wil je voor een écht warme winterjas gaan? Dan raden we de lammy coat aan. Lammy coats zijn meestal gemaakt van schapenvacht en zijn daarom heerlijk warm.

📏 Welke maat fluffy damesjas moet ik hebben?

Over het algemeen kun je uitgaan van je kledingmaat plus 1 maat. Heb je bijvoorbeeld maat L van een trui? Dan raden we je maat XL aan van een winterjas. Op die manier kun je er nog een warme trui onder dragen. Deze winter kun je echter ook uitpakken met een fluffy damesjas die meerdere maten te groot is. Oversized is helemaal 2020/2021. Kijk voor hier voor een maattabel.

🧥 Kan ik ook een korte fluffy damesjas kopen?

Natuurlijk. Hoewel lange jassen en jassen met volume in de mode zijn in de winter van 2020/2021 kun je zeker fluffy damesjassen kopen die niet zo lang zijn. Er is voor iedere smaak wel een fluffy jas te koop.

🐆 Welke dierenprints zijn hip deze winter?

Wil je voor een fluffy winterjas met dierenprint gaan? Kies dan voor een jas met luipaardprint, tijgerprint of zebraprint. Deze prints zijn sowieso in de mode deze winter.

👩 Kan een fluffy damesjas bij ieder figuur?

Wat ons betreft zeker. Fluffy winterjassen zijn heerlijk warm en passen bij ieder figuur: of je nu een appelvormig figuur hebt of een zandloper.

Vorige

De koop ongedaan maken of ontbinden

15 september 2020

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.