De korte teddy winterjassen worden dit jaar massaal gedragen!

Als er een jas is die we de laatste jaren massaal zijn gaan dragen dan is het wel de teddy coat. Teddy jassen in verschillende vormen en maten zijn niet meer weg te denken uit het huidige straatbeeld. Sterker nog: we durven zelfs te beweren dat teddy coats blijvend en dus tijdloos zijn! Als je nu investeert in een goede teddy coat kun je er over een aantal jaren nog steeds van genieten. Waarom we met z’n allen gevallen zijn voor de teddy jas? Simpel: deze jasjes zijn warm, zien er heerlijk uit en zijn te koop in verschillende lengte. De korte teddy winterjas is bijvoorbeeld een echte eyecatcher in je look. Lees hieronder alles over het korte model teddy coat.

Wat is een korte teddy winterjas?

Je bent inmiddels vast wel bekend met de teddy coat. Dat is een heerlijke warme en vooral fluffy jas waarin je lekker warm blijft in het najaar en de winter. Je kunt een teddy coat het beste omschrijven als een jas waarin je constant het idee hebt dat je geknuffeld wordt. Of een jas waarbij het lijkt alsof je lekker in bed ligt. Dat is toch exact het gevoel wat je nodig hebt op een koude winterdag? Het materiaal van een teddy coat is heerlijk zacht, zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant van de jas. Hierdoor voelt de jas comfortabel aan je huid aan en zie je er aan de buitenkant ook uit als een knuffelbeertje.

Van de teddy coat zijn verschillende pasvormen en lengtes jassen te koop, waaronder de korte teddy jas. De korte variant is een model dat we nog maar sinds afgelopen jaar zien. Daarvoor ging het eigenlijk vooral om oversized modellen en teddy coats die net over de billen vallen. Er was echter steeds meer vraag naar een korter model teddy coat, waar de diverse merken en modehuizen maar al te graag op in wilden springen. Eerlijk is eerlijk: een korte teddy winterjas is te gek. Het is de ideale jas voor mensen die wel van de voordelen van een teddy coat willen profiteren maar die geen koukleumen zijn.

Voor wie is een korte teddy coat geschikt?

Misschien vraag je je af voor wie een korte teddy coat aan te raden is als winterjas. De vraag is eerder: voor wie niet? Zoals je wellicht al wel wist is de teddy coat een multifunctionele jas voor heren, dames én voor kinderen. Kortom: je kunt het hele gezin voorzien van een hippe teddy winterjas dus ook van een korter exemplaar. Een korte teddy winterjas wordt regelmatig door vrouwen gedragen op een jurk of een rok met trui of shirt. Het kortere model past in sommige gevallen net wat beter in een look dan een langere teddy coat. Tel daarbij op dat korte jassen helemaal de trend van het moment zijn en je hebt een goede look te pakken.

Er is natuurlijk wel een verschil te zien in hoe een teddy coat voor vrouwen is en hoe een teddy coat voor mannen eruit ziet. Bij de vrouwen zien we vaak prachtige modellen die soms getailleerd zijn en soms juist los om het lichaam zitten. In het geval van een korte teddy coat is dat ook het geval. Bij mannen zien we juist meer oversized modellen - teddy coats die ruim vallen en die daardoor een trendy boost geven aan iedere look. Op die manier is de teddy coat dé eyecatcher van een look en dat is stiekem best wel leuk.

Welke kleur kies je voor een korte teddy winterjas?

Ieder jaar zijn er nieuwe trendkleuren in mode te spotten. Het ene jaar gaan we helemaal goed op natuurlijke kleuren, terwijl we het jaar erop juist gaan voor felle kleuren die enorm opvallen. Kijken we naar korte teddy coats dan zien we dat het grootste gedeelte bestaat uit het eerste geval: natuurlijke kleuren die uit warme tinten bestaan. Hierbij moet je denken aan camel, bruin, beige en roomwit, maar ook aan terra cotta, roest, marigold en meer. Dit soort warme kleuren zijn niet meer weg te denken uit de hedendaagse mode en we durven zelfs te zeggen dat het tijdloze kleuren zijn. Het zijn natuurlijke kleuren die heel goed matchen bij een fluffy stof zoals het materiaal van een korte teddy winterjas.

Het is niet voor niets het geval dat de teddy coat regelmatig in bohemian outfits wordt gedragen. De boho look is een trend die we de laatste jaren steeds vaker zien. Het past helemaal bij deze tijd, maar is tegelijkertijd ook een trend die we waarschijnlijk de komende jaren nog wel gaan zien. De korte teddy coat is hier een ontzettend goede match mee. Denk er maar eens over na: je draagt dit korte model heel goed op een mooie zwierige jurk of een flared pants met een paar blokhakken eronder. Of ga juist voor een stoere look en combineer het fluffy jasje met een jeans en een paar witte grote sneakers. Er is voor iedere outfit wel een passende look te verzinnen met een korte teddy coat.

Voordelen korte teddy coat

Twijfel je toch nog om een korte teddy winterjas te kopen? Misschien kunnen we die twijfel bij je weghalen wanneer je iets meer weet over de voordelen van korte teddy coats. Wat dacht je van de volgende pluspunten van dit fijne jasje?

  • De korte teddy coat is goed te combineren in verschillende looks.
  • Op zoek naar een betaalbare jas? Korte teddy winterjassen zijn vaak goedkoper dan de langere variant.
  • De korte teddy coat is ideaal voor mensen die het al snel te warm hebben in een langere winterjas.
  • Je kunt een korte teddy winterjas naar verschillende gelegenheden dragen.
  • Met een korte teddy coat maak je van iedere outfit iets leuks en vooral een warme look.
  • Korte teddy winterjassen zijn voor het hele gezin te koop.
  • Dit soort jasjes zijn niet alleen lekker warm; ze zitten ook hartstikke comfortabel.
  • Teddy coats zien er heel trendy uit - of ze nu lang of kort zijn.

Veelgestelde vragen korte teddy winterjas

Heb je nog een vraag over dit model teddy coat? Of is er iets anders wat je echt zou willen weten over de korte teddy coat? Hieronder hebben we enkele vragen voor je verzameld inclusief de antwoorden. Hopelijk zit jouw vraag ertussen - zo niet, neem dan contact op met onze redactie voor meer informatie.

1. Zijn korte teddy coats waterdicht?

Nee, teddy coats zijn niet waterdicht. Het maakt niet uit of ze kort of lang zijn - het materiaal beschikt niet over een waterdichte coating. Ze houden meestal wel de nodige wind tegen; een fijne eigenschap in de winter.

2. Zijn korte teddy coats betaalbaar?

Zeker. Het ligt er hierbij natuurlijk wel aan voor welk merk of wat voor materiaal je gaat. Er is een enorme diversiteit te vinden in kwaliteit én prijs wanneer het om korte teddy coats gaat. Kijk daarom vooral eens rond in het assortiment teddy coats, zodat je een beetje een idee krijgt van welke prijscategorie bij jou past.

3. Tot waar komt een korte teddy coat?

Dat verschilt. Er is een groot aantal écht korte modellen te koop dat net over je ribben valt. Je kunt ook kiezen voor een model dat net iets korter is dan normaal en dat dus een stukje hoger boven je billen valt. Het is maar net waar je naar op zoek bent en wat je zelf mooi vindt.

4. Bestaan er ook teddy coats in felle kleuren?

Jazeker! In je zoektocht naar een korte teddy winterjas zul je zien dat er vooral basic kleuren te vinden zijn. Denk aan bruin, zwart en camel. Bij de kortere modellen vind je echter ook steeds meer fijne modekleuren, zoals okergeel, groenblauw en felrood. Hoe leuk is dat? Zo is er echt voor ieder wat wils te verkrijgen.

5. Is een korte teddy coat een goede tussenjas?

Ben je een echte koukleum? In dat geval is de teddy coat zeker een goede tussenjas. Veel mensen gebruik de teddy als jas in de herfst en in de lente. Door het kortere model is deze versie nog meer geschikt als tussenjas dan het langere, oversized model. 

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.