Zo combineer je een jas op een zomerjurkje

De zomers in Nederland zijn heel divers: de ene dag is het enorm heet, terwijl je de andere dag toch echt een zomers jasje nodig hebt voor de frisse avond. Gelukkig is er voor die avonden ontzettend veel keuze wanneer het om mooie zomerjasjes gaat. De vraag is echter: welke zomerjassen passen goed bij een vrolijk jurkje op warme dagen? Je wilt immers niet gaan voor een hele dikke jas of een jas die er winters uitziet. In dit artikel hebben we enkele tips en tricks verzameld waarmee jij binnen no time weet hoe je een jas kunt combineren met een zomers jurkje.

Welke zomerse jassen passen bij jurkjes?

Eerst moet je weten welke jassen wel op een jurkje kunnen en welke eigenlijk not done zijn. Hierbij is het belangrijk dat je kijkt naar het aanbod zomerjassen voor dames, omdat je bij de winterjassen echt geen zomers model gaat vinden. Een leren jas is bijvoorbeeld ontzettend tof, maar echt veel te warm voor de zomer. Je kunt beter gaan voor een fijn ademend model waarin je je vrij kunt bewegen zonder dat je direct veel zweet. Sommige zomerse dagen, en dan met name de avonden, zijn zo fris dat je het liefst even een jasje aan zou doen. Een katoenen of linnen jasje is ideaal in de zomer: dit materiaal is ademend én zorgt ervoor dat je het niet koud (of te heet) krijgt. Perfect voor het warme seizoen dus. Daarnaast voelen dergelijke materialen heel prettig aan op je huid. Zacht en comfortabel - hoe fijn is dat?

Een katoenen of linnen colbert is bijvoorbeeld heel fijn voor de zomer. Ga het liefst voor een vrolijke kleur of kies juist voor een warme, natuurlijke tint die goed matcht bij je zongebruinde huid. Een spijkerjasje is ook altijd een goed idee. Het grote voordeel van spijkerjasjes in de zomer is dat ze je look net wat stoerder maken, dat jij lekker warm blijft en dat je zo'n jas eigenlijk bij alle soorten kleding kunt dragen. Een spijkerjack staat te gek op een gebloemd jurkje maar past ook heel goed bij een little black dress. Draag je toch liever een korte broek of een zomerse rok? Ook daarbij is een spijkerjasje de ideale match. We kunnen gerust zeggen dat dit jack tijdloos én multifunctioneel is - een echte must in je garderobe dus.

 

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.