De wintersport kleding trends voor 2016/2017

In wat voor winterkleding sta jij komende wintersport op de piste? Je kunt natuurlijk je winterjas van vorig jaar weer uit de kast pakken, maar je kunt ook meedoen met de trends van dit jaar. Jas.nl zet een paar trends op een rijtje, zodat jij er komende winter modieus bij loopt. Lees gauw verder en ontdek wat deze trends zijn.

Kleuren

Natuurlijk beginnen we bij de kleuren. De donkere kleuren staan dit jaar op de voorgrond. Dat geldt niet alleen voor wintersportkleding, maar ook voor wintersport winterjassen in het algemeen. We zien de kleuren donkerblauw, bordeauxrood en taupe vaak terugkomen. Die kleuren zijn zo geschikt voor de winter door hun diepere betekenis: ‘kracht’, ‘vertrouwen’ en ‘persoonlijkheid’. Met taupe laat je bijvoorbeeld zien dat je weet wat je wilt.

Sommige wintersporters vinden donkere kleuren niet bij hun persoonlijkheid passen. Ze zijn snel en opvallend, zeker geen grijze muizen. Zij kunnen dit jaar kiezen uit neon accenten. Paars en mosterdgeel gaan het bijvoorbeeld heel goed doen. Voor buiten de piste kun je denken aan grof gebreide vesten en truien in de eerder genoemde kleuren.

Model

Dit jaar zien we op winterjassen en ski-jacks allerhande prints terug. Zelfs de ruitenprint is denkbaar. Bij het sporten hoef je het ook niet meer simpel te houden. Kies gerust voor een jas met wat franje. Wil je legerprint dragen? Dan draag je legerprint. Komende winter heb jij de touwtjes in handen.

Wat ook opvalt, is dat we kiezen voor grote formaten. Bij een ski-jas pakt dat extra handig uit, omdat je dan meer ruimte hebt om spullen mee te nemen. Je kunt immers gebruikmaken van meer, of diepere zakken. Niet alleen handig en lekker warm, maar ook stijlvol.

Softshell

Deze winter wordt de winter van de softshell. Dat is een warme stof die ook nog eens waterdicht en winddicht is. Het nadeel van waterdichte stof is dat het zweet niet afvoert, maar dat gaat niet op voor softshell. Het is namelijk zulks dun materiaal, dat het zweet opvangt. Je weet dus zeker dat je niet nat van het zweet aan het skiën of snowboarden gaat.

De dikke ski-jack is deze winter uit. Geen Michelinmannetjes- en vrouwtjes meer, maar een jas die het goedgevormde lichaam laat zien. Een dunne ski-jack biedt alle bescherming die je bent gewend van de dikke jas, inclusief de warmte ervan. Je profiteert van alle voordelen van een dik ski-jack, zonder een dikke winterjas aan te hoeven hebben.

Nieuwe insteken

Op de ISPO, een beurs voor sportbedrijven, zien we ieder jaar de nieuwste wintersportkleding. Dr. Eckehard Moritz, eigenaar van Innovationsmanufaktur GmbH in Duitsland, noemt een paar nieuwe insteken. Volgens hem moeten merken niet meer denken aan: “Waar kun je de Mount Everest mee beklimmen?”, maar aan: “Hoe maak je een simpele afdaling al zo aangenaam mogelijk?”

Moritz benoemt daarom een paar nieuwe insteken:

  • Beweegbaarheid: Kleding moet uitnodigend en mooi zijn, maar moet ook perfect meerekken met de bewegingen die je maakt. Moritz denkt zelfs aan beweegbare helmen die makkelijk in je tas passen.
  • Gezondheid: Denk aan ski-jacks en winterjassen die frisse lucht doorlaten. Dat geldt ook voor de lagen kleding die je er onder draagt. Zweet moet snel afgevoerd kunnen worden.
  • Duurzaamheid: Hernieuwbare kleding, gemaakt van natuurlijke vezels van lokale grondstoffen, voor een goede prijs. Concepten voor extreme sports-kleding moeten gedeeld worden.
  • Avontuur: Of je nu gaat skiën, snowboarden of klimmen, de kleding moet goed komen te zitten. Het moet tegen een stootje kunnen.
  • Lifestyle: Rugtassen die ook in het openbaar vervoer meekunnen; niet te groot, niet te klei. Moritz noemt ook nog hoofdbanden die helpen tegen de stress.

Mocht de kledingindustrie de tips van Moritz oppakken, dan is de kans groot dat we straks veel meer outdoorkleding zien. Dan veranderen de bijbehorende trends ook razendsnel, en deze zullen we zeker volgen op Jas.nl.

Volgende

Keurmerken en winterjassen

29 oktober 2017

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.