Ga voor een Britse seventies herenlook deze winter

Voor ieder type man is er een passende herenjas in het winterse seizoen van 2020/2021 te vinden. Waar de één het heerlijk vindt om in een hele basic zwarte parkajas of een grijs bomberjack rond te lopen, wil de ander liever een beetje experimenteren met een winterse look. Dat komt goed uit, want voor die groep mannen is er de laatste jaren steeds meer te vinden in hippe fashion. Wat dacht je bijvoorbeeld van de volgende trend: een dandy outfit met een Britse seventies look? Vind een winterjas voor deze stijl met onderstaande tips en je ziet er helemaal hip en happening uit.

Hoe combineer je een Britse look met een seventies outfit?

We kunnen ons voorstellen dat je je misschien afvraagt wat een Britse look in combinatie met een beetje seventies hier en een beetje dandy daar precies is. Dat laat het grote modehuis Missoni heel goed zien in hun prachtige collecties met herenjassen- en kleding voor de winter van 2020/2021. Dit Italiaanse fashionketen toonde eerder dit jaar op de catwalks en aantal fraaie creaties voor modieuze mannen. Missoni staat bekend om trendy combinaties waarbij veel kleurrijke knitwear wordt gebruikt.

Laat dat nou goed uitkomen in deze hippe stijl die oogverblindend is. Wanneer je aan een Britse dandy look met seventies invloeden denkt, denk je aan lange jassen, coltruien, opvallende prints, gestreepte jassen, halflange tweed jassen, leren boho jacks met patchwork en hele classy colberts. Kortom: deze stijl van modehuis Missoni is een mix van classy kleding met hippie-invloeden en creatieve details. Een heel interessant trend die je in diverse looks kunt combineren.

Maak een nette Britse look met seventies herenjas

Het leuke van deze trend voor heren in de collectie van winterjassen van 2020/2021 is dat je er heel eenvoudig een nette look mee kunt maken. Dit hoeft niet eens voor een speciale gelegenheid te zijn; aangezien de aankomende winter wederom in het teken zal staan van thuiswerken en veel thuis zijn, is het juist fijn om er voor een 'gewone' dag leuk en netjes uit te zien. Wat dacht je van een lange of halflange jas gemaakt van tweed of suède. Kies hierbij het liefst voor een mooie opvallende kleur zoals donkerpaars, navy blue of bordeauxrood. Natuurlijk is een donkerbruine of een zwarte jas ook altijd een optie.

Deze combineer je met een mooie strakke jeans of wat meer gedurfd: een denim met wijder uitlopende pijpen. Dit soort broeken gaan we weer steeds meer bij de heren zien; een leuke knipoog naar de jaren 70. Ook leuk binnen deze nette look is een lang colbert voor heren of een langere blazer. Hieronder draag je het liefst nette schoenen, zoals hoge enkelboots of veterschoenen. Ook zijn iets stoerdere modellen een goede match, zoals Chelsea boots of Dr. Martens.

Speelse seventies look met Britse accenten

Je kunt combineren wat je wilt, maar wanneer je voor deze trend gaat zul je zien dat het altijd een beetje netjes en klassiek blijft. Dat is precies wat er zo krachtig is aan deze toffe trend voor heren. Wil je dus voor een iets meer casual look gaan dan moet je vooral kijken naar de keuze van de kleuren en eventueel prints. Er zijn diverse jassen waarmee je een speelse outfit helemaal af kunt maken. Denk bijvoorbeeld aan een vintage leren jack met patchwork; een stoer bikerjack dat je met gemak boven een zwarte jeans en een witte sweater draagt.

Wat ook absoluut aan te raden is, is een lange gestreepte jas met een volledige zwarte look. Voor dat extra beetje 'dandy-heid' in je look, draag je hierbij een zijden sjaaltje; het liefst in een opvallende kleur. Laat diezelfde kleur terugkomen in de kleur van je sokken of van een ander detail en je hebt een hele trendy look. Tot slot: ga voor een kekke bodywarmer in combinatie met een wollen trui of vest in allerlei gekke prints en kleuren. Het kan binnen deze stijl niet artsy genoeg! Dat ziet er niet alleen cool uit, maar zorgt ook voor lekker veel warmte.

FAQ Britse seventies look voor mannen

Toffe trend, hè? Heb je toch nog een vraag over deze unieke herentrend voor aankomende winter? Hieronder hebben we een aantal vragen met antwoorden voor je uitgeschreven. Mocht je toch nog een vraag hebben over deze trend, schroom dan niet om contact op te nemen met één van onze jassen experts.

πŸ“ Hoe weet ik of ik de juiste maat heb voor een Britse dandy jas?

Bij iedere winterjas die verkocht wordt, vind je een uitleg over de eigenschappen en de maten van de jas. Ook kun je aan de hand van een maattabel de juiste dandy jas uitkiezen.

πŸ‘¨ Voor wat voor een soort mannen is een dandy jas passend?

Heel eerlijk? Het maakt niet uit wat voor een type je bent. Sommige mannen zullen zich sneller comfortabel voelen in een classy dandy jas, maar deze stijl is eigenlijk voor iedere heer geschikt. Soms moet je gewoon eens wat nieuws proberen! Het is wel aan te raden om zo'n jas in een toch al classy look te dragen, zodat het geheel goed uitkomt.

πŸ§” De seventies look bevalt me wel. Wat kan ik nog meer doen voor deze stijl?

Wanneer je de juiste seventies of dandy winterjas gescoord hebt, is het wel zo leuk om de rest van je outfit aan te passen aan deze stijl. Begin met het laten groeien van een (lichte) baard of snor en zorg voor een lekker warrig kapsel. Draag daarnaast fancy schoenen zoals enkellaarsjes van slangenleer of zwarte Chelsea boots. Wollen truien met Scandinavische print en gekleurde vesten met patches passen ook goed binnen deze stijl.

πŸ’Έ Wat zijn de verzendkosten van dandy winterjassen?

De verzendkosten verschillen per aanbieder. Via Jas.nl bieden we jassencollecties aan van diverse merken en winkels. Bij het ene merk betaal je geen verzendkosten, terwijl je bij een ander bedrijf enkele euro's moet betalen. Je vindt dit altijd bij de bestelinformatie van je jas.

🀎 Welke kleuren passen het best binnen deze look?

Voor een classy look kun je het beste voor warme seventies kleuren gaan. Passende kleuren zijn onder andere verschillende tinten bruin, beige, terracotta, diverse oranje tinten, okergeel en andere natuurlijke kleuren. Ook stijlvolle kleuren zoals zwart en donkergrijs passen heel goed, mits ze met elkaar worden gecombineerd en niet per se met de natuurlijke warme kleuren.

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.