Hip voor mannen: winterjassen met ruitjesprint

Als er één trend is die we al vaker hebben gezien in de afgelopen winters dan is het wel een winterjas met ruitjesprint. En ja hoor: ook deze winter hangen de collecties in de (web)winkels weer vol met winterjassen met deze fijne print. Er is iets aan ruitjesprint dat iets typisch winters heeft. Of je nu over een winterse herenjas met grote ruiten beschikt of juist gaat voor een meer klassieke winterjas met hele fijne ruitjes; trendy is het sowieso. In dit artikel vertellen we je iets meer over deze bestaande trend en lees je meer over wat er anders is in de winter van 2020/2021 voor winterjassen met ruitjesprint.

Voor welke herenjas met ruitjesprint ga jij?

Misschien dacht je altijd dat je helemaal geen type zou zijn voor een winterjas met print. Think again: winterjassen voor heren met ruitjesprint zijn heel wat anders dan andere geprinte jassen. Het is best logisch dat je je misschien te oud of te volwassen voelt voor jassen met gekke prints, zoals van die opvallende bierjassen en andere gekkigheid. Ruitjesprint is daarentegen een hele volwassen en stijlvolle print; een print waarmee je bij wijze van bij je schoonouders op bezoek kunt komen en een print die je naar je werk kunt dragen. Kortom: een passende print voor ieder moment! 

Het fijne van winterjassen met ruitjesprint is dat ze in verschillende uitvoeringen komen. Voor een speelse look kun je gaan voor een bomberjack of een andere korte winterjas met hele grote ruiten als print. Dit soort jassen staan goed in een casual, alledaagse look. Ook ander soort comfortabele jassen zoals parkajassen en gewatteerde sportjasjes doen het heel goed met deze print. Ga je liever voor een meer klassieke look? Kies dan voor een langere jas met een hele fijne ruitjesprint. Hieronder bespreken we beide stijlen met ruitjesprint: een casual look en een meer classy look.

Combineer ruitjesprint winterjassen in een alledaagse look

De kans is groot dat je een winterjas wilt kopen die je iedere dag aan kunt trekken. Je gaat waarschijnlijk niet iedere dag naar je werk, maar wilt er alsnog wel een beetje leuk uitzien. In dat geval is een casual winterjas voor mannen iets voor jou. Een goed voorbeeld hiervan is een parkajas, het liefst met een capuchon. Dit soort modieuze jassen zijn van oorsprong echte outdoorjassen, maar doen het de laatste jaren ontzettend goed als trendy winterjas voor zowel dames als heren. Combineer een stijlvolle print zoals ruitjesprint in deze casual en sporty look en je hebt the best of both worlds.

Ook leuk: gewatteerde bomberjacks, het liefst in een kort model. Wanneer je dit soort warme winterjassen combineert met een trendy ruitjesprint krijg je een beetje een preppy look. Dat terwijl het geheel modieus en een beetje sportief blijft. Met dit soort jassen combineer je een skinny jeans (denim of zwart) een sweater en een paar maxi sneakers. Wat ook leuk is, is een soort blouson met ruitjes waardoor je een beetje die stoere houthakkerslook krijgt (zie foto). Of ga voor een iets nettere broek in combinatie met veterschoenen of sneakers met voering. Het moet immers wel lekker warm blijven.

Stijlvolle herenjassen in de winter met ruitjesprint

Ben je meer een type voor een stijlvolle look? Of ben je op zoek naar een passende winterjas die je zowel iedere dag als naar kantoor kunt dragen? Ook dan zijn winterjassen met ruitjesprint perfect. In dat geval is het aan te raden om voor een iets klassieker model winterjas te gaan. Voor mannen is er echt volop keuze wanneer het om stijlvolle jassen gaat. Wat dacht je bijvoorbeeld van een classy trenchcoat met een ruitjesprint à la Burberry? Hierbij hoef je niet per se voor de beige uitvoering te gaan (maar leuk is het wel!). Of ga voor een donkere trenchcoat met hele lichte ruitjes in donkerrood of lichtgrijs.

Lange wollen winterjassen voor heren zijn natuurlijk ook altijd een goed idee in het koude seizoen. Gelukkig zijn wollen winterjassen iedere winter terug te zien in de diverse collecties. Deze winter zien we naast de standaard lange grijze en zwarte wollen jassen, wollen jassen met print terug. In deze stijl is de ruitjesprint meestal heel minimaal; soms zo klein dat je de print niet eens goed ziet. Of pak juist op en ga voor een lange herenjas met enkele hele grote ruiten; een stuk of 6 in totaal. Daarmee creëer je een hele kunstzinnige look die enorm interessant kan zijn.

FAQ winterjassen voor heren met ruitjesprint

Zie je je zelf al helemaal gaan in een herenjas met ruitjesprint? Dat snappen we. Het kan ook zo zijn dat je misschien nog een vraag hebt over deze toffe trend voor mannen. Hieronder hebben we de meest gestelde vragen met antwoorden voor je verzameld omtrent dit onderwerp.

πŸ‘ž Welke schoenen draag ik bij een nette herenjas met ruitjesprint?

Wanneer je al over zo'n nette herenjas in de winter beschikt, is het wel zo leuk om die stijl te behouden in je look. Ga daarom voor klassieke brogues of andere veterschoenen. Ook zwarte of donkerbruine veterboots of laarzen zonder veters doen het goed bij dergelijke jassen.

🌈 Welke kleuren zijn deze winter hip voor jassen met ruitjesprint?

Met een jas met ruitjesprint kun je alle kanten op. Wil je je het liefst aan de trendkleuren houden? Kies dan voor een natuurlijke kleurencombinatie, zoals beige met terracotta of bruin met okergeel. Of ga voor een mooie navy blue kleur, ook helemaal hip voor heren deze winter.

πŸ§₯ Maakt het uit welke lengte een herenjas met ruitjes heeft?

Er zijn verschillende soorten pasvormen beschikbaar deze winter. We zien vooral veel lange modellen langskomen. Dergelijke modellen kun je goed combineren in een nette look. De meer korte modellen zijn ideaal voor een sportieve of meer casual look.

πŸ–€ Ik wil graag een zwarte jas. Zijn er ook zwarte jassen met ruiten?

Zeker zijn die er! Er zijn herenjassen met ruitjes beschikbaar in diverse kleuren, dus ook in het zwart. Via Jas.nl vind je een groot aanbod winterjassen voor mannen.

πŸ“ Welke maten herenjassen met ruitjes zijn er te koop?

Op Jas.nl vind je herenjassen met ruitjesprint in verschillende maten: van XS tot en met XXXL en soms zelfs nog groter. De maten verschillen per aanbieder. Check daarom meerdere aanbieders via Jas.nl en je weet direct of jouw maat ook wordt verkocht.

Vorige

Folklore herenjassen in de winter

7 oktober 2020

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.