Gewichtsloze winterjassen de nieuwe trend?

Dons specialisten hebben lang onderzoek gedaan naar het vinden van het perfecte materiaal en dat blijkt nu zijn vruchten af te werpen. Het merk Yeti heeft een doorbraak gemaakt met een winterjas die slechts 200 gram weegt. Echter zorgt de jas voor genoeg warmte en drager beschermen tegen kou en sneeuw. Benieuwd wat hun geheim is?

Het geheim van deze winterjas zit in de stof die wordt gebruikt. De maker van de jas spreekt zelf over ‘rocket science’, maar dat is natuurlijk overdreven. Een van de redenen is de Next to Nothing 2.0 technologie. Dit kan worden omschreven als een zeer lichte, scheurvaste nylon stof. Deze stof weegt maar 25 gram per m2 en is momenteel de lichtste dons variant die beschikbaar is. Elke vezel van het dons is 1/20 van het menselijk haar. Deze exclusieve stof wordt momenteel alleen door Yeti geproduceerd in een speciale fabriek in Japan.

Donzen vulling

De donzen vulling draagt daarnaast bij aan de warmte die de winterjas biedt. Het gaat om pure witte ganzendos, dat zorgt voor uitstekende isolatiecapaciteit. Daarnaast is er niks meer nodig om te zorgen voor warmte, wat weer bijdraagt aan bewegingsvrijheid aangezien het dons eenvoudig is samen te drukken.

Dons is gemakkelijk te comprimeren, dat is ook een van de voordelen van deze vernieuwende winterjas. De dunne stof is op te vouwen in een kleine tas, vervolgens kan de jas worden opgeborgen. De tas heeft dezelfde grote als een grapefruit. Dit maakt de jas dan ook ideaal voor reizen en trektochten.

De vorm van de winterjas is ook aanpasbaar. De capuchon en ook de taille zijn verstelbaar, waardoor de jas altijd een strakke pasvorm heeft. Deze winterjas houd je warm van de eerste koud herfstdag tot het vroege voorjaar. Wanneer je extreme temperaturen gaat trotseren kan de jas dienen als isolerende laag onder een shelljas.

Volgende

Zo vind je de perfecte winterjas

28 oktober 2017

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.