Hoe sta je fashionable op de piste?

Op de piste wil je er natuurlijk goed uitzien. Een winterjas is gemaakt om je warmte te brengen en om je te beschermen, maar het bepaalt een groot gedeelte van je look. Wintersport en mode gaan niet altijd hand in hand. Vaak is een jas wel praktisch, maar eigenlijk foeilelijk. Daar maakt Jas.nl een einde aan. Benieuwd naar wat wij bedoelen? Lees dan gauw met ons mee.

Rustige kleuren

De jaren ’90 zijn voorbij. Laat de drukke kleuren dus nog maar even in de kast hangen. Dit seizoen zijn rustige kleuren namelijk helemaal in. Daarbij kun je denken aan donkere kleuren zoals grijs, zwart en donkerblauw. Dat klinkt allemaal heel somber, maar dat hoeft niet per se. Je kunt namelijk kiezen voor wat accentkleuren. Kleuren die het deze winter goed doen zijn rood, bruin en aqua. Houd je niet zo van effen kleuren? Dan kies je voor een printje. Pas daar wel goed mee op, want een print is al snel te druk. Het afgelopen jaar waren grote bloemen bijvoorbeeld in. Dat soort printen zijn prima. Hoe kleiner de print, hoe groter de kans dat het te druk is.

Neon

Als het écht moet, dan is er alsnog de mogelijkheid te kiezen voor felle kleuren. Je valt dan ontzettend op, maar dat is ook goed voor de veiligheid. Een complete neon-outfit kan wat veel van het goede zijn, dus kun je kiezen voor de eerder genoemde accenten. Bijvoorbeeld een felgekleurde muts, handschoenen of skibril. Dat kun je prima afwisselen met een wat donkerdere jas.

Overalls

Deze winter zijn zogenaamde ‘overalls’ weer helemaal terug. Dat zijn jassen met grote, en vele emblemen. Bij een overall moet je heel bewust rekening houden met de onderkleding. Ook tijdens de après-ski loopt de drager van het overall er immers in rond. Dan moet de outfit wel kloppen. Overalls zijn te vinden in allerlei soorten en maarten. Van ruitjes tot opvallende patronen. Stoere kabels geven je een opvallende look!

Mooi, maar…

Dus nu weet je hoe je er modieus uitziet op de piste. Maar is het ook praktisch? Dat bepaalt het weer. Stem daar dan ook een groot gedeelte van de outfit op af. Bij relatief warm weer is een trui voldoende. Sneeuwt het juist hard, dan is het goed om een water- en winddicht skipak aan te trekken. Daaronder trek je dan een warme trui aan. En als dat eigenlijk een ontzettend lelijke trui is, maakt dat niet uit. Zolang het maar lekker warm is.

Bij die warme passen ook skisokken. Het is belangrijk dat die goed passen. Knellende sokken of juist veel te grote sokken zorgen voor tintelende voeten en pijnlijke schenen. Wie zijn of haar voeten extra belast, loopt risico op de eerste hulp terecht te komen. Wat je onder doet, moet je ook boven doen. Dus ga niet de piste op zonder handschoenen. Anders loop je kans dat de vingers gevoelloos worden. Of je blijft plakken aan de skilift. Niet erg handig. En eerlijk is eerlijk: je hebt gewoon een stuk extra bescherming. Ski’s hebben immers scherpe randen. Een beschermde wintersporter is een goede wintersporter.

Sneeuwblindheid

Je staat op de piste, klaar om een mooie afdaling te maken. Het is een echte winterse dag en het sneeuwt hard. Dan kun je maar beter een goede zonnebril bij je hebben. Zo voorkom je namelijk sneeuwblindheid. Er zijn zelfs speciale sneeuwbrillen te koop en die zijn door ons aan te raden. Doordat sneeuwbrillen goed om je ogen sluiten, heb je een beter zicht. Vaak is er keuze genoeg voor het kleur glas. Zo is geel voor slecht weer en bruin of groen voor helder licht.

Lawines

We herinneren wintersporters er niet graag aan, maar de skiër of snowboarder loopt altijd kans met een lawine te maken te krijgen. Het is goed om daar rekening te houden tijdens het kopen van winterkleding. Tegenwoordig zit in veel skikleding het zogenaamde ‘Recco’. Dat is een soort GPS-systeem in de winterkleding. Het blokje, dat in je jas zit, kan worden opgepikt door reddingswerkers in geval van nood. Op die manier verhoog je de kans gevonden te worden.

Duur!

Winterkleding hoeft echt niet duur te zijn. Er zijn genoeg low-budget winkels waar je tegen een vriendelijk prijsje aan een goede winterjas kunt komen. Jas.nl heeft altijd de beste jassen tegen de laagste prijs.

Vorige

Allergisch voor de winterjas?

28 oktober 2017
Volgende

Trends voor 2015

28 oktober 2017

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.