Trends voor 2015

Hoe loop je er in 2015 nu helemaal fashionable bij? Dat is de vraag die in 2019 al te beantwoorden valt. De trends voor 2020 zijn al bekend. Het draait straks niet meer om clean looks, maar om simpele kleding, waaronder jassen. Simpele luxe. Minimal is weer helemaal terug. We blikken even terug naar de trends van 2015.

Orde in de chaos

Verschillende modeontwerpers zeggen dat we in 2015 massaal behoefte hebben aan ‘orde in de chaos’, als een soort protest tegen schandalen in de voedselindustrie en afluistertoestanden. Onder anderen Christine Boland, een toonaangevende trendwatcher, zegt dat op een trendseminar over de herfst- en wintercollecties voor 2015 en het jaar erop. Volgens de analiste zijn verfijnde dessins straks heel belangrijk. Ze geeft dunne lijntjes als voorbeeld.

De echte fashionista draagt straks winterjassen met stippenprints en schoenen met gaatjes. Omdat we dingen letterlijk luchtiger willen maken. Ze denkt daarbij ook aan poederige kleuren, zoals roze en beige. Misschien met een snufje oranje. Grijze, grote, witte, gebreide truien zijn dan een must om onder de jas te dragen.

Op naar de toekomst

Trendanalist Tony Bannister zei het al: er is de komende winter genoeg ruimte voor futurisme. Hij ziet het al helemaal voor zich hoe we straks allemaal in een witte winterjas lopen. Het is volgens hem hèt item voor het futurisme. De winterjas bestaat uit een ronde silhouet, waardoor het lijkt op een soort cocon.

Geel en groen zijn ook een grote kanshebbers voor een winterhit. Dat komt doordat blauw al de kleur van het afgelopen decennium was. Nu gaat de winterkleding wat meer naar geel, maar via groen. Natuurlijk hebben we geel al gehad als echte winterkleur, maar de trendsetters zijn het er over eens dat geel nog veel groter wordt.

De mode zit het komende winterseizoen vol met prints. Vooral bloemen. Dat is opmerkelijk te noemen, want vroeger droegen we vooral bloemenprints in de zomer. Nu is en bloem op de winterjas in de winter geen schande. Wel zie je de bloemen dan vaak terug op een zwart achtergrond, om het neutraal te houden.

Mannenmode

Voor de winter van 2015-2016 gelden voor mannen de gebruikelijke vormen, maar in afwijkende kleuren. Heren mogen er vrolijk op los combineren. De naturelkleuren zijn kastanje, grijs en donkergrijs. Het mooie van deze kleuren is dat je het eenvoudig kunt combineren met basiskleuren als antiek wit, blauw, kastanje, chocolate en karamel. Ook de kleuren zilvergrijs en donkergrijs doen het goed.

Een beetje accent aanbrengen kan geen kwaad. Daarvoor zien we bij de mannen vooral de kleuren goud, paars, blauw en groen terug. Combinaties als donkergrijs en paars, blauw, antiek wit en combinaties van bruintinten zagen we al vaker terug in de herenmode.

Wat dragen de kinderen?

Kinderen dragen vooral kleuren die zijn geïnspireerd op de natuur. Daarbij valt te denken aan wijnrood, mosterd en staalgrijs. Maar groen en geel staan ook bij kinderen goed, de komende winter. Het zijn kleuren die je prima kunt afwisselen met accentkleuren als donkerblauw en oudblauw.

In 2018 was wijnrood, ook wel burgundy genoemd, dè kleur voor kinderwinterjassen. Ook nu komt het nog steeds voor in de kindermode. Dat is ook niet zo gek, want de warme kleur past perfect bij ieder kind. De chique kleur staat ook erg goed bij andere basiskleuren als mosgroen. Maar voor de komende winter is het mixen met donkerblauw een goed idee.

Relaxed fashion is de nieuwe trend

De zogenaamde ‘Relaxed Fashion’ is de komende winter belangrijk voor kinderen. Het is fijne kleding die goed zit, maar met een stoere look. Denk daarbij aan grove breisels. Die voelen heel zacht aan en je ziet ze terugkomen in jurken, vesten, sjaals en mutsen.

De grof gebreide muts kent het credo: “hoe groter hoe beter!” Je kind mag best een beetje opvallen, ook met een grote muts. Bovendien geeft het een hoop warmte en dat is voor kinderen erg fijn. Kinderen koelen over het algemeen namelijk snel af. Dankzij de fijne stoffen en natuurlijke tinten is het de komende winter heel eenvoudig om je kind hip, relaxed en warm aan te kleden.

Vorige

Hoe sta je fashionable op de piste?

28 oktober 2017

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.