Kleuren winterjassen 2015/2016: echt alles mag!

Als we alle kleuren voor winterjassen in 2015 en 2016 naast elkaar leggen, dan komen we tot de conclusie dat echt voor iedere mood een winterjas te vinden is. Of je nu voor donkere kleuren, of vrolijke, felle kleuren kiest. Combineren gaat eenvoudig, want we komen de kleuren niet alleen bij de winterjas tegen, maar bij allerlei kleding!

Stormachtig grijs

In Nederland heb je echt typische herfstachtige winterdagen Grauw, regen, weinig zonneschijn en best deprimerend. Dat gevoel straal je ook uit als je voor een ‘stormy weather’ winterjas gaat. Hoofdkleuren: grijs en zwart. Je laat zien dat je een sterke persoonlijkheid hebt. Blauw en grijs zien we ook vaak terug als combinatie.

Blauw, grijs en zwart zijn perfecte kleuren voor zakendames. We stellen ons een lange jas (ook een trend, deze winter) voor. Qua stof denken we aan bijvoorbeeld nepbont. Stijlvol en simpel.

Zeekleuren

Wie liever iets vrolijker over straat gaat, kiest voor een zeekleur blauw. Mooi om te combineren met een warmere kleur onder de jas. Het doet alvast verlangen naar ongerepte oceanen, tropische wateren en golven die tegen het zand op de stranden aanslaan. Maar het is vooral tijdloos.

Wil je liever warm blijven? Blauw is al jaren een typische kleur voor een ski-jas. Ook  bij kinderwinterjassen zien we deze kleur terug. In de vorm van een mini pulsar jas, bijvoorbeeld.

Marsala

Marsala werd uitgeroepen tot de kleur van het jaar 2015. Het was dan ook te verwachten dat we deze kleur terug zouden zien bij winterjassen. Deze rode kleur staat erg goed op bijvoorbeeld een donzen jas. Het is niet alleen geschikt voor vrouwen; ook mannen kunnen zich stijlvol hullen in een winterjas in deze klas. Het flatteert de huidkleuren, legt de natuurlijk op de wangen en is vaak ‘full body’; je lichaam is volledig, warm gedekt.

Je straalt met de kleur marsala luxe en glamour uit. Onder deze jas kun je een zwarte trui dragen. Deze combinatie maakt je outfit interessant. Zeker als je je jas uittrekt op een chique diner. We zien de kleuren overigens ook terug in de herfst, maar dan voor andere kledingstukken dan winterjassen.

Amethyst

Maak kennis met de toon ‘amethyst’. Het ligt tussen lichtpaars en donkerpaars in. Je krijgt een rustige uitstraling van. Alsof het iedere dag een luie zondagmorgen is. Het leuke is dat we deze kleur niet alleen terugzien op winterjassen, maar ook op sjaals en laarzen. Je kunt dan interessante combinaties maken.

Deze kleur zien we vaak terug op parka’s (met bontkraagje!). Op een lange jas werkt deze kleur ook erg goed. Deze hoeft niet tot aan de enkels te lopen. Als deze tot net over de knie komt, kun je het combineren met bijvoorbeeld zwarte leggings. We komen deze winterjas ook regelmatig tegen met witte knopen. Kortom: een heerlijke kleur, die we vaak gaan zien, komende winter.

Volgende

5 herenwinterjassen typen voor 2015/2016

28 oktober 2017

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.