5 herenwinterjassen typen voor 2015/2016

De uitspraak ‘kleren maken de man’ gaat zeker op voor winterjassen. Wat dragen de heren komende winter? Jas.nl zocht vijf soorten herenwinterjassen op, die de man stijlvol kan dragen. Of de man nu gaat voor een stoere look, of voor een zakelijke jas voor naar kantoor of voor een sollicitatie, deze winterjassen zijn dan stijvol om te dragen.

Duffle

Wie bekend is met de term ‘Duffle bag’, kan zich een voorstelling maken van een duffle winterjas. Het originele design ervan stamt uit de 19e eeuw. Het onderwerp werd pas populair toen de Britse militairen de jassen droegen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Vandaag de dag dragen artiesten, studenten en hoogopgeleide mannen en vrouwen deze jassen. Een jas met aanzien.

Je draagt deze jas een beetje ruimer dan andere overjassen. In de jaren ‘50 combineerden ze de Duffle met nette pakken en sportjassen. Gelukkig waren dat de jaren ‘50. Nu combineren we het met jeans, een chino, kasjmieren sweaters en gebreide truien.

De parka

De parka is een traditionele publiekslieveling. Al jaren vinden we deze jas terug in het modebeeld. Logisch, want het zit dicht op je huid, is vaak warm gevoerd en dik van stof. Oorspronkelijk zou deze jas van de Inuit afstammen. De jas zou deze volksstam jarenlang hebben beschermd tegen de vrieskou. Bij ons werd de jas populairder na de oorlog in Korea.

In 2015 dragen we de parka vaak als een overgangsjas. Het is de perfecte jas voor het Nederlandse net-niet klimaat. De temperatuur duikt hier nooit ver onder nul, maar deze jas is niet te koud en niet te warm. Draag de jas gerust met trainers en jeans, maar vermijd de werkvloer met de parka.

Parka overzicht →

Mackintosh

Jas.nl is niet veranderd in een site over technologie. We hebben het toch echt over een jas met de naam ‘Mackintosh’. De naam is afgeleid van de Schotse chemicus Charles Macintosh. In 1823 ontdekte hij hoe je waterbestendige stoffen kan fabriceren. Tegenwoordig korten de naam vaak af tot ‘mac’. Vanzelfsprekend is de Mackintosh waterdicht, warm en kan goed tegen de sneeuw.

Met zoveel bescherming zou je verwachten dat deze jas zwaar is. Niets is minder waar. De jas is namelijk licht genoeg om er laagjes onder aan te kunnen trekken. Daarnaast kun je met deze jas prima naar kantoor, maar ook een avondje stappen met vrienden. Je kunt er zo trainers bij dragen. Het klinkt zowaar als de perfecte heren winterjas.

De overjas

De overjas is een echte tijdloze klassieker. Niet te opvallend, maar toch stijlvol. Bij deze jas draag je een net overhemd, of een pak. Een overjas maakt je outfit echt een geheel. Zou je een pak dragen bij een parka of een duffle, dan zou het er een stuk minder elegant uitzien. Deze jas beschermt je tegen vervelend weer en geeft je voldoende warmte.

Ook leuk: de jas is niet echt seizoensgebonden. Gebruik de jas gerust alvast in de herfst, en draag hem door tot aan de lente. Of je de jas nu draagt met een sweater en jeans, of een driedelig pak, het staat altijd. Veelzijdigheid ten top!

Pea coat

Niemand weet waar de pea coat (ook wel pilotenjas genoemd) vandaan komt, maar meest waarschijnlijk komt de jas weg bij het Amerikaanse leger. Het leger stond bekend om dikke, blauwe kleding.

De pilotenjas is een beetje langer dan andere jassen, maar komt niet tot je knieën. Oorspronkelijk was de jas ontworpen voor zeelui die de masten van zeilschepen inklommen. De jas zit vrij strak om de taille, maar waait uit bij de heupen. Vaak zien we ook metalen of plastic knopen en zakken aan de zijkant. Prima voor naar kantoor of voor Casual Friday. Kleuren: navy blauw, grijs en camel.

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.