Maxi dameswinterjassen zijn ook dit jaar weer helemaal hip

2020 staat echt in het teken van maxi, maxi en nog eens maxi. We zagen deze trend in de zomer al massaal terug met lange rokken maxi jurken. Deze trend trekken we deze winter door in een ander kledingstuk: de winterjas voor dames waarbij het niet lang genoeg kan. Jassen die tot je enkels komen? Sure, waarom niet? In dit artikel vertellen we je iets meer over deze toffe damestrend op het gebied van winterjassen voor 2020/2021.

Wat zijn maxi winterjassen voor dames precies?

Zoals de naam het al wel een beetje doet vermoeden, zijn maxi winterjassen voor vrouwen jassen die óf heel lang zijn óf heel oversized zijn. Eigenlijk alles wat je denkt bij het woord maxi valt binnen deze trend. Waar we jaren hiervoor juist vaak zagen dat damesjassen in de winter zo strak mogelijk moesten zitten om je lichaamsvormen te laten zien, hoeft dat nu echt niet wanneer je de trends wilt volgen. Sterker nog: met de huidige trend voor maxi winterjassen is er eigenlijk vooral veel keuze binnen grote en mooie lange jassen. Voor de dames die liever voor een winterjas gaan die iets strakker om het lichaam zit: no worries, die zijn er ook nog gewoon.

Kijken we naar het actuele aanbod voor maxi winterjassen dan zien we veel soorten jassen, heel veel verschillende soorten jassen. Ze hebben één ding gemeen: ze zijn of lang of vallen oversized. Op die manier is er voor iedere vrouw, voor iedere stijl én voor iedere gelegenheid wel een passende maxi jas te vinden. Het voordeel van een lange jas is dat zo'n lengte er al gauw voor zorgt dat je gehele look een stijlvol tintje krijgt. Dat betekent dat je vaak met één soort winterjas kunt mixen en matchen in verschillende outfits en voor diverse gelegenheden. Scheelt je weer geld!

Combineer een maxi winterjas in een nette look

Ben je specifiek op zoek naar een nette damesjas voor de winter? Binnen de maxi jassen zijn er diverse jassen te vinden die nog net dat beetje extra netheid uitstralen. Kies bijvoorbeeld voor een hele lange wollen jas. In de winter van 2020/2021 zien we steeds meer shearling jassen terug; dat zijn jassen die we al eerder in de jaren 60 en 70 zagen. Dit soort lammy coats komen deze winter in hele lange varianten en passen perfect binnen zowel een nette als een meer boho look. Ga in de nette look voor een donkere variant en combineer deze met de kleuren in je outfit.

Wat het natuurlijk ook altijd goed binnen een stijlvolle look is een prachtige trenchcoat als winterjas. Let er hierbij wel op dat je voor een gevoerde of een gewatteerde versie gaat, zodat je het niet koud krijgt in de winter. Je vindt een trenchcoat vandaag de dag als klassieke beige variant en er zijn steeds meer nieuwe variaties te koop. Zo is er ook een verschil te zien in de lengtes van de trenchcoat: volg je de trend? Dan is een extra lange trenchcoat perfect binnen een nette look. Helemaal passend is een trenchcoat in een natuurlijke kleur, zoals groen, terra cotta of beige.

Casual look met een maxi winterjas

Natuurlijk hoef je niet per se een nette of klassieke look te creëren met een maxi winterjas. Er zijn ook te gekke lange winterjassen beschikbaar voor de sporty, casual en stoere dames. Binnen deze stijl past een trenchcoat ook perfect; het liefst in combinatie met een skinny jeans en een paar sneakers. Ga je liever voor een meer sportieve look? In dat geval is een lange gewatteerde jas aan te raden. Dit soort lange pufferjacks zagen we afgelopen winter ook al. Deze winter is er echter nog meer keuze op het gebied van lange gewatteerde jassen. Het is binnen deze trend waarbij de jassen soms tot zelfs de enkels komen. Dat wordt nog oppassen met wandelen en fietsen dat je niet over je jas struikelt.

Wil je bij zo'n XXXXL lange jas toch nog een beetje taille creëren? Dat kan natuurlijk: koop een grote riem die je om de jas kan binden. Daarmee maak je je nieuwe winterjas ook nog eens eigen en geef je een persoonlijk tintje aan je gehele look. Binnen de casual look is een lammy coat of een shearling jas ook heel erg aan te raden. Hiermee maak je namelijk ook een warme, hippie look, zonder dat het heel netjes is. Het liefst ga je binnen deze stijl voor een vintage exemplaar. De lange lammy coat is echter zo hip aan het worden dat er steeds meer nieuwe jassen binnen deze stijl op de markt komen. Laat je dus verrassen door het unieke aanbod lange damesjassen voor in de winter; wedden dat er wel een jas voor jou bij zit?

FAQ maxi damesjassen in de winter

Heb je een vraag over deze toffe trend? In de FAQ hieronder hebben we een aantal vragen + antwoorden verzameld. Mocht je nog andere vragen hebben over maxi damesjassen dan kun je altijd contact opnemen met de jassenexperts van Jas.nl.

✨ Welke maxi jas kies ik voor een feestje zoals een bruiloft of een etentje?

Voor een speciale gelegenheid raden we je aan om voor een lange zwarte jas te gaan. Denk bijvoorbeeld aan een lange wollen jas of een heel lang colbert. Het voordeel van zo'n zwarte jas met lengte is dat hij behoorlijk tijdloos is. De basic effen kleur zorgt ervoor dat je de jas jaren kunt dragen naar dergelijke gelegenheden.

🚴‍♀️ Kan ik een maxi winterjas dragen met fietsen?

Dat kan, maar heel comfortabel is dat niet. Een maxi jas is eigenlijk niet heel handig om in te fietsen. Dat komt omdat je benen in dat geval vaak net wat strakker in de jas zitten en minder bewegingsvrijheid hebben. Zoek je een maxi jas en fiets je veel? Kies dan voor een meer oversized model dat wat losser bij je benen zit.

🙋‍♀️ Zijn er ook maxi jassen met print verkrijgbaar?

Absoluut! Net als bij de andere wintertrends voor dames zijn er bij de maxi jassen jassen met print verkrijgbaar. Daarmee val je helemaal lekker op in de winter!

🥵 Is een maxi winterjas niet veel te warm in de winter in Nederland?

Nee hoor. De winters in Nederland zijn de laatste jaren niet heel koud. Omdat een maxi winterjas een groot deel van je lichaam warm houdt, kun je er gerust iets minder warms onder dragen dan bijvoorbeeld een wollen trui. Je weet vaak zelf het best of je het snel koud krijgt of niet.

👨 Zijn er ook maxi jassen voor heren te koop?

Ja, die zijn er zeker. Het aanbod bij heren is tot nu toe nog wel iets schaarser dan bij de dames. De verwachting is wel dat er het volgende winterse seizoen meer maxi jassen voor mannen beschikbaar zijn. Mochten ze beschikbaar zijn dan zijn ze natuurlijk te vinden op Jas.nl.

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.