Klassieke winterjassen voor dames in de winter

Classy ladies opgelet: ben je nog op zoek naar een mooie winterjas voor het komende winterse seizoen? Zoek dan niet verder: klassieke winterjassen zijn namelijk helemaal hip. In dit artikel nemen we je graag mee naar een aantal verschillende soorten klassieke damesjassen voor de winter. Op die manier ben jij goed voorbereid voor een koude en trendy winter. Lees je mee?

Wat zijn klassieke damesjassen voor de winter?

Wanneer we kijken naar het assortiment winterjassen voor dames 2020/2021 zien we één trend die enorm opvalt: classy damesjassen. Het leuke is dat deze trend niet eens zozeer bedoeld is voor alleen maar nette vrouwen. Met de komst van andere trends, zoals de maxi jassen voor dames, zien we überhaupt meer soorten winterjassen die een classy uiterlijk hebben. En geloof ons: deze jassen worden door heel wat verschillende vrouwen gedragen! Of je nu meer een sportieve stijl hebt of het liefst voor een stijlvolle look wilt gaan; met een lange klassieke jas creëer je de mooiste looks.

Maar: wat zijn klassieke damesjassen dan precies? Onder klassieke winterjassen voor vrouwen verstaan we elegante jassen die je zo naar een etentje of een bruiloft aan zou kunnen. Dat soort jassen gaan we steeds vaker in de 'gewone' mode zien; een prachtig kledingstuk dat je look net wat klassieker kan maken. Denk bijvoorbeeld aan de classy trenchcoat als winterjas of aan een mooie lange mantel of wollen jas. Hieronder bespreken we enkele klassieke damesjassen voor de aankomende winter.

Tijdloze trenchcoats blijven klassiek

Een van de meest bijzondere trends van misschien wel de afgelopen eeuw is de tijdloze trenchcoat. Het leuke van de trenchcoat is dat deze jas eens in de zoveel tijd terugkomt in fashion, maar dat hij eigenlijk altijd kan en mag. Koop je dus een keer een wat duurdere trenchcoat van kwalitatief materiaal dan weet je zeker dat je er jaren mee kunt flaneren. Dat is meteen een tip binnen deze trend: kies voor kwaliteit. Je ziet het direct aan een trenchcoat of de jas gemaakt is van een duurzame of juist een goedkope stof. Voor een klassieke look wil je natuurlijk gaan voor dat eerste: een duurzame en stevige stof straalt veel meer luxe uit dan een goedkoop stofje.

Hoe draag je de trenchcoat in de winter van 2020/2021? Heel simpel: kies voor een lange trenchcoat. Dit mag zo lang als je zelf wilt; de jas kan zelfs tot je enkels komen. Dit soort maxi damesjassen zijn helemaal hip deze winter. Ga hierbij altijd voor een klassieke kleur: de originele trenchcoat komt in beige tinten. Dit combineer je met een mooie kokerrok, een maxi jurk of een stijlvolle skinny jeans met een paar hakken of enkelboots eronder. Draag daar een wollen sjaal bij en je look is compleet voor de winter.

Lange wollen jas of mantel voor in de winter

We blijven nog even aan de classy kant van winterjassen deze winter. Ga je liever voor iets anders dan een trenchcoat? Misschien is dan een lange wollen jas iets voor jou. Wollen jassen en lange wollen mantels hebben net zo'n tijdloos karakter als de trenchcoat. Je ziet ze eigenlijk iedere winter wel terug; het ene jaar natuurlijk meer dan het andere jaar. Aankomende winter staat - gelukkig - weer in het teken van deze fijne jassen. En ook hier geldt: kies voor lang! Lange jassen maken je winterse look echt helemaal af en zorgen er ook nog eens voor dat je heerlijk warm blijft. Helemaal wanneer het een wollen jas betreft.

Voor een extra stijlvol tintje kun je kiezen voor een mantel. Mantels zijn vaak nog net iets netter dan een standaard wollen jas. Dat komt meestal door de pasvorm en de details. Dit soort jassen zijn meestal ook gemaakt van wol, maar zien er net iets anders uit. Wil je er zeker van zijn dat je voor een nette damesjas gaat dan raden we je zeker aan om voor een mantel te gaan. Wat ook altijd een goede keuze is, is een lang colbert of een lange blazer. Natuurlijk wel eentje die gewatteerd is zodat je het niet koud krijgt in de winterse maanden.

FAQ klassieke jassen voor dames in de winter

Heb je je nieuwe winterjas door dit artikel gevonden? Of heb je toch nog wat vragen omtrent klassieke winterjassen voor dames? Hieronder vind je de meest gestelde vragen met antwoorden:

🧥 Hoe combineer ik een klassieke jas in een casual look?

Gewoon, zoals je dat ook met een andere winterjas zou doen. Omdat dit soort classy winterjassen steeds meer in de 'gewone' collecties te zien zijn, kun je ze ook goed dragen met 'gewone' looks. Draag er dus gerust een jeans met sneakers onder. Dat maakt de look helemaal eigen.

❄️ Welke klassieke damesjassen zijn echt warm voor de winter?

Wil je er zeker van zijn dat je een warme jas hebt? Scoor dan een wollen winterjas of een goed gevoerde trenchcoat. Wol is een materiaal dat je sowieso heel goed warm houdt, dus wanneer je het zeker voor het onzeker wilt nemen, is deze stof aan te raden.

👧 Gelden deze trends voor klassieke damesjassen ook voor meisjes?

Niet per se. Er zijn echter wel heel wat leuke classy jassen voor meiden te verkrijgen. Hoe leuk is een trenchcoat bijvoorbeeld bij je kleine meisje?

🎨 Voor welke kleur klassieke damesjas kan ik het beste gaan?

Om het geheel lekker classy te houden, kun je het beste voor een donkere en stijlvolle kleur gaan. Wat dacht je bijvoorbeeld van een lange donkergrijze trenchcoat? Of van een donkerbruine wollen jas? Hiermee kun je veel kleuren combineren.

🌧️ Welke klassieke damesjassen zijn waterdicht?

Wollen jassen zijn winddicht en waterafstotend. Je zult zien dat zo'n jas best tegen een regenbui kan. Regent het echter de hele dag en loop je daar de hele dag doorheen? Dan voelt wol niet zo prettig aan. Je kunt in dat geval beter kiezen voor een waterdichte trenchcoat of nog beter maar iets minder klassiek: een gewatteerde regenjas. Er zijn tegenwoordig heel wat stijlvolle regenjassen te koop.

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.