Minimalistische winterjassen voor het najaar: een cape

Nog even en we kunnen hem allemaal weer tevoorschijn halen: de winterjas. Voor deze winter zijn wederom diverse trends te vinden. Een van die trends is de minimalistische winterjas. Waar moet je hierbij aan denken? Heel simpel: eenvoudige jassen die stijlvol en klassiek zijn en die eenvoudig te combineren zijn in verschillende soorten looks. De minimalistische winterjas is zowel voor vrouwen als voor mannen geschikt. In dit artikel lees je meer over welke winterjassen je waarmee kunt combineren.

Neem bijvoorbeeld een lange wollen jas van heel fijn wol. Om voor een minimalistische look te gaan heeft deze jas het liefst geen knopen, maar een rits die goed verstopt zit achter de stof zodat je deze van de voorkant niet kunt zien. Kies voor een winterjas in één kleur, het liefst in een kleur die we dit jaar voorbij zien komen als trend. Een van die basiskleuren is grijs: lichtgrijs tot donkergrijs en alles er tussenin.

Minimalistische cape als jas

Deze minimalistische winterjas van wol kan tevens het model van een trenchcoat hebben, zonder details en poespas zoals een riem of grote knopen om de jas mee te sluiten. Ga voor een jas met een dun riempje in dezelfde kleur als de jas zelf, zodat de aandacht op de jas ligt en niet op het detail van de riem. Om de minimalistische look af te maken zou je eigenlijk geen accessoires zoals een sjaal of een muts moeten dragen, maar wanneer het echt te koud is in de winter kun je kiezen voor een accessoire in dezelfde kleur en stijl als de jas.

Cape

Een ander goed voorbeeld van een jas waarmee je een minimalistische uitstraling kunt hebben is de cape. De cape is voor zowel heren als dames te verkrijgen en is te koop in verschillende varianten. Voor deze look kun je het beste voor een grijze of een zwarte cape gaan zonder knopen en andere details. Wat wel leuk is bij dit item is om te kiezen voor een cape met kraagje of een cape met zakken. Kies voor één van de twee (en niet voor allebei) om het rustig te houden.

Lange en korte capes

Er bestaan zowel lange capes als korte. Voor de winter is een lange cape een stukje warmer en dus ook aan te raden. Daarnaast staat een korte cape bij mannen wellicht wat vreemd. Wil je dus voor zeker gaan dan kies je voor een lange cape als winterjas. Deze mag wel tot op je knieën komen! Zo blijf je lekker warm én doe je mee met een bijzondere trend van het minimalisme. Houd de rest van je outfit ook lekker rustig zodat het geheel modieus en tijdloos is.

Ben je benieuwd naar andere variaties op de minimalistische winterjas? Neem dan een kijkje in het aanbod van Jas.nl en laat je verrassen door het aanbod. Wij zijn benieuwd naar jouw favoriet!

Vorige

Dunne winterjassen voor dames

24 februari 2018
Volgende

Buiten sporten in een winterjas

31 juli 2018

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.