Buiten sporten in een winterjas

Ben jij net als ons gek op sporten in de buitenlucht zoals fietsen, hardlopen of wandelen? En zie je het niet zitten om deze hobby in het winterse seizoen aan de wilgen te hangen? Dat hoeft ook niet: met de juiste uitrusting kun je óók gewoon lekker in de winter aan de slag. Zorg ervoor dat je lekker warm blijft en dat je kleding aan hebt die ademt. Dat geldt ook voor je sportieve winterjas die je over je sportkleding aantrekt. Waar moet je precies op letten bij buiten sporten in een winterjas? Dat lees je in dit artikel.

Lichtgewichte jassen

Als fervent sporter weet je vast al wel welke winterjas je moet hebben ter ondersteuning van jouw hardloopsessie in de buitenlucht. Wanneer je echter net begint kan het nog even lastig zijn om het juiste product te vinden. Het is belangrijk om te kiezen voor een jas met weinig gewicht. Wat je namelijk aan hebt wat betreft kilo’s moet je ook met je meedragen. Daarom is een lichtgewicht jas de ideale optie.

Een ander voordeel van lichtgewichte jassen is het feit dat deze vaak goed ademend zijn, een kenmerk dat een absolute must is voor tijdens je sportsessies. Wanneer je beweegt, maakt je lichaam zweet aan. Dit zweet moet op een goede manier worden afgevoerd en dit kan met behulp van een ademende en lichtgewichte jas. Op die manier blijf jij tijdens het sporten op goede temperatuur zonder dat je het te klam krijgt waarbij je zweet gaat afkoelen.

Opvallend sporten

Tegenwoordig heb je honderden verschillende modellen en stijlen wanneer het gaat om sportjassen voor de buitenlucht. Het belangrijkste is dat je jas comfortabel zit, dat je op temperatuur blijft en… dat je opvalt! Schroom zeker niet om te kiezen voor een felle en opvallende kleur winterjas zodat je op straat goed te zien bent. Vooral op plekken waar het druk is met andere sporters, fietsers en automobilisten is het veilig om op te vallen.

Je ziet dan ook vaak dat de sportieve uitvoeringen van een lichtgewichte winterjas reflectoren bevatten. Deze reflectoren zorgen ervoor dat je zichtbaar bent in het donker en het verkeer. Heeft je jas dit niet? Kies dan voor een lichtgewicht fel hesje wat je over je jas heen kunt aantrekken, in bijvoorbeeld de kleur oranje of de kleur geel. Of draag op je rug en op je borst een draagbaar lampje waarmee je hoe dan ook zichtbaar bent voor anderen.

Stijlvol buiten sporten

Het leuke van sportieve winterjassen is dat ze te verkrijgen zijn in allerlei uitvoeringen, vormen, maten en kleuren. Wanneer je stijlvol wilt sporten dan kan dat dus zeker! Zolang je er maar voor zorgt dat je zichtbaar bent kun je diverse stijlen met elkaar mixen. Bij verschillende sportieve merken kun je gehele outfits inclusief jas aanschaffen maar je kunt natuurlijk ook zelf lekker gaan experimenteren.

Binnen het overzicht van Jas.nl vind je diverse ademende en lichtgewichte winterjassen waar jij deze week nog mee kunt gaan sporten. Kies je voor een felle kleur of ga je juist voor stijlvol in zwart of wit? Neem een kijkje in het aanbod en wie weet zit er wat voor jou tussen.

Volgende

Felgekleurde winterjassen, kan dat?

2 augustus 2018

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.