Nationale Wintersportdag

Het is alweer drie jaar geleden dat de (eerste) editie van de Nationale Wintersportdag werd gehouden in Scheveningen. Op zaterdag 17 oktober stond dit stadsdeel in het teken van alles wat te maken heeft met wintersport! Zo kon je er bijvoorbeeld allerlei workshops volgen, vond je er de nieuwste trends op het gebied van snowboards en shopte je er de mooiste wintersportjassen en andere outdoor gear. In dit artikel lees je meer over de Nationale Wintersportdag.

Waarom Nationale Wintersportdag?

Misschien vraag je je af waarom er een speciale dag in het leven was geroepen om aandacht te vragen voor wintersport. Heel logisch: net als de jaarlijkse Vakantiebeurs of de Kampeerbeurs vonden Marketing Scheveningen en de Nederlandse Ski Vereniging het tijd voor een dag waarbij er 100% aandacht was voor wintersport. De twee partijen werkten samen om van het strand van Scheveningen op die zaterdag één groot winterparadijs te maken en dat is ze goed gelukt. Duizenden mensen kwamen op het event af: de één uit nieuwsgierigheid, de ander op zoek naar nieuwe wintersportkleding.

Zowel de ervaren als de beginnende wintersporter kon er terecht voor de nodige informatie. Als beginner is het bijvoorbeeld altijd handig om te weten welke wintersportjas je het beste kunt dragen, welke skigebieden het beste zijn voor als je net begint en welke gear je moet kopen. Ook de ervaren wintersporter kon zich prima een volle dag vermaken tijdens dit evenement. Zo konden de kinderen hun talent laten zien in het funpark en werden er allerlei workshops georganiseerd om je skills te verbeteren.

Oog op wintermode

Ook was de Nationale Wintersportdag dé plek waar de nieuwste wintermode gepresenteerd werd. Er werden volledige modeshows gehouden waar sportieve jassen, wintersportjassen en complete skipakken de aandacht kregen. Hier kon je alle nieuwe wintersportkleding van de meest bekende merken bekijken en alvast oriënteren op jouw nieuwe winterse look. Zag je een te gekke winterjas? Dan kon je deze in veel gevallen direct aanschaffen of later via internet bestellen.

Op het strand was er verder nog een heuse bar in Oostenrijkse sferen neergezet waar je met een kop glühwein of warme choco kon genieten van de sfeer. Daarnaast was er een compleet skidorp gebouwd (mét houten huisjes) waar je kon kletsen met ondernemers in de wintersport. Ook voor de nodige tips omtrent gebieden, landen zoals een wintersport in Italië, plekken en accommodaties was je hier aan het juiste adres. Kortom: is het al tijd voor de volgende editie van de Nationale Wintersportdag? Wij hebben er in ieder geval al zin in.

Vorige

Winterjassen voor 55 jaar en ouder

6 september 2018
Volgende

Kies deze winter voor een trenchcoat

12 september 2018

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.