Winterjassen voor 55 jaar en ouder

Misschien wil je je warme kleding nog even in de kast laten hangen of wellicht zit je al te trappelen om je winterjas weer tevoorschijn te kunnen halen: feit is dat we langzaam maar zeker weer mogen gaan kijken naar de winterjassentrends voor 2018/2019. Als 55-plusser vind je het misschien lastiger om mee te gaan met de trends. Sommigen kunnen zich heel goed vinden in de nieuwste winterjassen terwijl anderen niet precies weten of iets ‘te jong’ is of dat een bepaalde trend wel kan als je iets ouder bent. Geen zorgen: in dit artikel vertellen we je meer over diverse trendy winterjassen voor 55+. Lees je mee?

Warme trenchcoats voor ouderen

Twijfel je al snel over de juiste winterjas? Kies dan voor zekerheid, comfort én voor modieus: de mantel of trenchcoat is altijd een tijdloos en fijn model. Dit model kan zowel door heren als door dames gedragen worden, hoewel we wel zien dat er voor dames meer verschillende opties verkrijgbaar zijn. Wat er zo fijn is aan de winterse trenchcoat is dat dit soort jassen heerlijk zitten, lekker warm zijn en ook qua uiterlijk fraai zijn.

Daarnaast is een trenchcoat als winterjas ook heel geschikt bij zowel formele als informele gelegenheden. Het model is stijlvol en klassiek en in een donkere uitvoering (zoals zwart of donkergrijs) ideaal als jas om naar je werk of naar belangrijke afspraken aan te trekken. Tegelijkertijd is het het perfecte model voor een wandeling, een avondje uiteten of een vakantie én wordt de jas vaak gebruikt als een tussenjas op de dagen dat het niet zo koud is. Door dit multifunctionele karakter is de trenchcoat perfect voor de (actieve) 55-plusser.

Lange winterjas

In één lijn met de trenchcoat zien we de aankomende winter een hele fijne trend die ook voor de 55-plusser een aanrader is: lange jassen. Het grote voordeel van lange jassen is dat ze vrijwel voor iedereen geschikt zijn. De trend dit winterse seizoen is langer dan lang: winterjassen die soms wel tot ver over de knieën komen. Schrik niet, een winterjas tot net over of op je knie is ook helemaal hip.

Hierbij maakt de stof niet heel veel uit wanneer we het over de trend hebben, zolang het maar lekker warm is. Daarom kun je bijvoorbeeld kiezen voor een lange wollen jas: warm, duurzaam en comfortabel. Bij een wollen winterjas kun je ook zat combineren, zoals een feestelijke outfit, een zakelijke look of gewoon je dagelijkse kleding. Kies hierbij voor een sjaal die een andere kleur heeft dan de jas zelf, om op die manier nog een beetje diversiteit in je outfit te maken.

Andere jassen

Natuurlijk kun je als 55-plusser ook voor de talloze andere trends op het gebied van winterjassen gaan. Er is namelijk niet een regel die jou vertelt wat je wel of niet aan moet trekken. Kijk daarom altijd goed wat je zelf lekker vindt zitten én leuk vindt staan. Bovenstaande trends zijn hierbij een handvat die jou kan helpen om net dat stapje in de goede richting te zetten. Houd hierbij in je hoofd: niets is te gek en alles mag! Zolang jij je maar fijn voelt in je winterjas, dat is het belangrijkste.

Vorige

Scoor een winterjas met print

5 september 2018
Volgende

Nationale Wintersportdag

9 september 2018

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.