Opkomende trend: wollen winterjas

Steeds meer tieners maken een opmerkelijke stap in hun keuze rondom hun winterjas. Ze laten de dunnere jassen voor wat ze zijn en kiezen bewust voor een wollen winterjas. Dat terwijl onze winters toch helemaal niet zo koud zijn. Deze jas is een bijzondere winterjas, want hij is geschikt voor mildere winters.

Het is dan ook niet zo gek dat steeds meer tieners kiezen voor deze winterjas, want hij is gemakkelijk te combineren met andere stoere kledingstukken. De wollen jas mag dan wel een opkomende trend zijn, maar het gebruik van wol in een winterjas is zeker niet nieuw. Dat deden ze vroeger ook al.

Waarom een wollen winterjas?

Een wollen winterjas is vooral geschikt voor de milde winter. Dat klinkt gek, want bij een wollen winterjas hebben we toch al snel de voorstelling dat de jas erg warm is en dat deze juist niet geschikt is voor een wat warmere winter. Als het echt flink gaat vriezen, is de wollen winterjas mogelijk iets te koud, maar voor de typische doorsnee Nederlandse winter is deze jas perfect.

We hebben het over de winterjas van Esprit. Esprit heeft een speciale lijn ontwikkeld voor tienerkleding. Eén van de producten in deze lijn is de wollen winterjas, speciaal voor de typisch Nederlandse winter. De jas is ontworpen voor tieners van 9 tot ongeveer 14 jaar. Tegenwoordig zijn er steeds meer merken die zich vooral richten op het ontwerpen van kleding voor tieners.

Tieners willen geen kinderkleding meer aan, maar zijn vaak nog iets te klein voor het dragen van volwassen kleding. Daarom zijn veel ontwerpers in het gat in de markt dat tienerkleding heet gesprongen. Tienerlijnen zijn hip en steeds meer opkomend. Dat is overigens terecht, want het wordt hoog tijd dat tieners niet langer als kleine kinderen worden behandeld. Daarnaast is het weer een brug te ver om tieners erbij te laten lopen als jong volwassenen. Tieners moeten gewoon hippe tieners zijn en dat is precies wat Esprit voor ogen had bij het ontwerpen van de wollen winterjas.

Steeds meer fabrikanten kiezen voor het ontwikkelen van een wollen winterjas. Het gebruik van wol voor de productie van de winterjas is overigens niet nieuw. We schreven al eens een artikel over waarom het gebruik van biologisch wol goed is voor jou en je winterjas.

Het voordeel van een wollen winterjas is dat de jas geen regen doorlaat, maar ook goed beschermt tegen zonlicht, waardoor je het niet te warm krijgt. Bovendien is een wollen winterjas niet zo statisch als andere winterjassen. Kies wel voor een winterjas gemaakt van biologisch wol. Dat is wol afkomstig van schapen die in een natuurlijke omgeving leven, zonder kunstmest of andere schadelijke stoffen. Normale wollen winterjassen komen van schapen die worden doorgefokt. Shop dus bewust!

Gratis tip van ons: een wollen winterjas is behoorlijk trendy en opkomend, mede doordat je deze jas kunt combineren met vele andere kleren. Bijvoorbeeld met vintage jeans, een sweater, stoere sneakers of boots. Daarnaast gaat de wollen winterjas perfect samen met een (warme) sjaal en stoere beanie!

Vorige

Zo blijft jouw kindje ook buiten warm

29 oktober 2017
Volgende

Interview met Nordic Weather

29 oktober 2017

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.