Interview met Nordic Weather

Voor welke mensen ontwerpen jullie kleding?

Wij ontwerpen kleding voor de dames die graag wat meer geld uitgeven aan kwaliteit. Een jas die niet ‘13 in een dozijn’ is, die wind en waterdicht is, maar ook ademt mag wat kosten. Je krijgt er tenslotte ook meer voor terug.

Waar komt de inspiratie voor jullie ontwerpen vandaan?

De inspiratie voor de collectie en de jassen komt van de Noorse Anne Gro. Zij woont in Bergen, een historische stad die ligt tussen ruige fjorden en aan de voet van de Noorse bergen. In Bergen is het weer zeer onvoorspelbaar, echter wat wel zeker is, is dat het daar 360 dagen per jaar regent. Van motregen tot hevige hoosbuien en windvlagen. Het ideale weer voor een stevige en warme jas, dus.

Welke functionaliteiten hebben (de meeste) winterjassen van Nordic Weather?

Bij Nordic Weather worden weersomstandigheden gecombineerd met Scandinavisch design en de nieuwste productietechnieken. Daarnaast worden de jassen van de hoogste kwaliteit materialen gemaakt. De jassen zijn zowel waterdicht als ademend, lichtgewicht en plezierig om te dragen. Daarbij zorgen de moderne en unieke designs er voor dat ze ook heel goed zijn om dagelijks te gebruiken en dragen.

Wat is uniek aan deze functionaliteiten?

Er wordt gebruik gemaakt van de hoogste kwaliteit die mogelijk is, zo zijn de jassen waterproof. De jassen zijn tot 8000mm waterafstotend en ademen tot 8000 GM/24 uur per dag. De jassen kunnen gewoon gewassen worden in de wasmachine op 30 graden met normaal waspoeder of wasmiddel. Voeg niet teveel wasmiddel toe en was de jas nooit te warm, dan gaat de jas namelijk een stuk langer mee.

Zijn jullie jassen ook geschikt voor de Nederlandse winters?

Natuurlijk zijn onze jassen ook geschikt voor de Nederlandse winters. In Nederland kan het weer ook zeer onstuimig en wispelturig zijn. Soms regent het weken achter elkaar en het is dan niet fijn om dag in dag uit met een stoffen jas naar buiten te moeten. Deze jassen drogen namelijk slecht en zijn vervolgens ook niet meer warm. Ook in Nederland kunnen mensen een waterdichte en ademende jas dus goed gebruiken. Onze jassen kunnen ook bij warmer en droger weer prima gedragen worden.

Welke trends zijn zichtbaar bij de winterjassen van 2017?

Onze jassen zijn altijd voorzien van mooie en unieke details, hetgeen er voor zorgt dat de koper altijd erg blij is en blijft met de jas. We proberen tevens met iedere collectie wel te mode te volgen. Zo zijn de trends van 2017 mosgroen en aubergine, maar ook doorzichtige jassen, wijdere modellen en laagjes gaan het waarschijnlijk erg goed doen in het nieuwe jaar.

Vorige

Opkomende trend: wollen winterjas

29 oktober 2017

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.