Teddy coat voor heren: ja of nee?

Ook deze winter zien we veel dezelfde trends op het gebied van winterjassen én mogen we enkele nieuwe bijzondere trends verwelkomen. Een van dé trends van dit jaar is bijvoorbeeld de teddy coat als winterjas, een uniek, comfortabel én lekker warm item. Het leuke aspect van deze trend is dat we de teddy coat niet alleen bij de dames in de rekken zien hangen, maar ook hier en daar bij de heren. Hoewel de trend dus nog een beetje ‘in de kinderschoenen’ staat bij de mannen denken wij dat de teddy jas volgend jaar écht omarmd wordt in de mannenwereld. Daarom vertellen we je hier alvast wat meer over deze jas. Lees dus gauw verder.

Teddy coat: comfortabel en wollig

Eerlijk is eerlijk: een van de grootste voordelen van de teddy coat is dat het een hele warme winterjas is. Een teddy coat móet gemaakt zijn van een zachte stof, zoals fake fur. Het is eigenlijk de minder heftige versie van een fake fur jas. Fake fur winterjassen zien we voornamelijk in, al dan niet bombastische uitvoeringen, bij vrouwen. De teddy coat is meer subtiel en rustig, waardoor ook steeds meer mannen voor deze winterjas kiezen.

Natuurlijk is de teddy coat niet alleen lekker warm, comfortabel en wollig. De winterjas is ook nog eens ontzettend stijlvol. Je kunt de teddy coat dan ook in verschillende looks combineren; zelfs in een sportieve look met een paar witte sneakers (én dikke sokken erin) eronder! Dat is precies wat er zo tof is aan deze winterjas. Het maakt niet uit wat je stijl is, de teddy coat matcht vrijwel altijd. De meest voorkomende teddy coat is een bruine of camel uitvoering, maar je kunt natuurlijk ook voor zwart of donkergrijs gaan. Het is maar net wat je zelf fijner vindt!

Teddy coat combineren

Voor vrouwen is het vaak direct al duidelijk hoe ze een teddy coat moeten combineren in hun winterse look. Mannen vinden dit misschien wat lastiger, maar geen zorgen. Draag je dagelijkse kloffie, kies voor een nette pantalon, of ga voor die stoere jeans met een sweater. Het maakt niet uit: de teddy coat kan dus altijd! Let hierbij wel altijd of de kleuren een beetje met elkaar matchen, om op die manier een mooi geheel te creëren. Combineer de jas met een sjaal in een aardse kleur of juist een hele felle kleur, zodat de kleur afsteekt bij de kleur van je teddy coat.

Naast de kleur is het nog aan te raden om te kijken naar het model en/of de pasvorm van de jas. Over het algemeen zijn teddy coats grote, lange jassen zonder enige taille. Omdat het nu een echte trend is, zien we wel steeds meer teddy’s mét taille en soms zelfs met een tailleriem. Check dus vooral wat jij zelf het mooiste vindt passen. Ook bestaan er verschillende lengtes teddy coats: van teddy jassen tot op je knie tot hele korte modellen. Wellicht is een lange teddy coat even wennen en compleet wat anders, maar hé… deze lengte houdt wel je hele lichaam lekker warm!

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.