Voordelen van een cape als winterjas

Ben jij al toe aan een nieuwe winterjas? Misschien is dan de cape als winterjas wel iets voor jou. De cape is helemaal back on track en zeker een van de musthaves voor in je garderobe. Maar wat is er eigenlijk zo fijn aan een cape als winterjas? En wat zijn de voordelen van de cape? We hebben meerdere redenen voor je verzameld waarom jij ook echt eens moet nadenken of een cape als winterjas niet iets voor jou is. In dit artikel lees je meer over de voordelen van een cape.

Capes zijn ontzettend classy

Een van dé redenen waarom je voor een cape moet kiezen is omdat deze vorm jassen heel stijlvol zijn. Het is wat ons betreft misschien wel de meest classy winterjas voor vrouwen! In veel gevallen maakt het niets eens uit hoe de rest van je look is; een cape máákt het wel klassiek en netjes. Natuurlijk is het wel extra mooi wanneer je een mooie jurk of kokerrok onder de cape draagt, maar ook met een jeans of een pantalon is een cape een uitstekende winterjas voor iedereen die op zoek is naar een beetje stijl.

Daarnaast zijn er regelmatig details en accessoires toegevoegd op de cape waardoor de jas nog meer klasse uitstraalt. Wat dacht je bijvoorbeeld van fake fur bolletjes, opvallende ritsen of grote zakken? Of van een houwtje-touwtje detail, grote knopen of een mooie print? Capes komen in verschillende vormen, maten, materialen en kleuren, waardoor we direct bij het volgende voordeel komen: voor ieder type vrouw is wel een cape te vinden. Of je nu een sportief en basic type bent of juist meer een vrouwelijk en net type: misschien moet je even zoeken, maar ook voor jou is er een winterse cape verkrijgbaar.

Capes zitten heel comfortabel

Alsof bovenstaande voordelen nog niet genoeg zijn, is een cape ook nog eens verschrikkelijk comfortabel. Uiteraard zijn wollen winterjassen lekker warm en zijn vintage winterjassen over het algemeen echte pareltjes, maar een cape? Capes staan erom bekend dat ze heerlijk zitten en dat je ze eigenlijk niet meer uit wilt doen. Dit komt omdat je een cape zo over je hoofd heen aantrekt. Hij valt losjes over je bovenlichaam en is vaak gemaakt van een lekkere zachte stof.

Je trekt een cape eenvoudig aan boven een trui, een vest of een shirt, waarna je lekker warm blijft. Het fijne van een cape is dat je uiteraard een winterjas aan hebt, maar daar niet per se heel veel van merkt. Dat klinkt bijna als een kledingstuk dat je nooit meer uit wilt trekken toch? Kies voor een mooie trendkleur, zoals donkergrijs of donkerrood of ga voor veilig en kies voor zwart. Capes bestaan er in allerlei kleuren; ga voor de kleur die het beste bij jou past en je hebt een hele goede winterjas die zeker enkele jaren mee kan.

Ook in de verzamelsite van Jas.nl vind je een hele reeks trendy capes als winterjas. Neem een kijkje tussen het aanbod en doe inspiratie op door de verschillende uitvoeringen of lees nog meer blogs via onze blog om te kijken of er een andere winterjas is die bij jou past.

Vorige

Winterjassen in de stijl van Máxima

15 november 2018

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.