Waarom Marigold de perfecte kleur is voor je jas

Met de zomer voor de deur is dit het juiste moment om wat vrolijk gekleurde kleding in huis te halen. Net als andere jaren zien we voor de zomer van 2021 (en het najaar van 2021/2022) een aantal magische kleuren voorbijkomen. Een van die trendkleuren is Marigold, een warme tint die je in diverse looks kunt combineren. Wat is Marigold precies en hoe zie je deze kleur terug in de jassencollecties voor hem en haar? In dit artikel vertellen we je meer over de trendkleur Marigold en hoe je die kleur kunt combineren in je eigen look.

Wat is Marigold precies?

Grote kans dat je wel eens van het woord of de naam Marigold gehoord hebt. Marigold betekent 'goudsbloem' - de kleur van die bloem is precies wat er bedoeld wordt met Marigold als kleur. Het is een mooie oranje-achtige kleur met gele tinten die je op verschillende manieren kunt combineren. Marigold is een hele bijzondere kleur oranje die opvalt, maar niet heel fel is. Desondanks is het ook zeker geen donkere tint, want met een jas in Marigold heb je wel een echte eyecatcher te pakken. Daarom wordt deze knallende kleur regelmatig gecombineerd met koelere kleuren, zoals het koele Green Ash - een lichtblauwgroene kleur.

Een jas in Marigold kleur is weliswaar een beetje gedurfd, omdat het zo'n opvallende kleur is. Eerlijk is eerlijk: is dat met alle fellere kleuren niet zo? Een felrode jas valt bijvoorbeeld ook heel erg op en wat dacht je van een gele jas? Je moet er misschien even aan wennen, maar we weten het bijna zeker dat je de kleur Marigold zal omarmen wanneer je er eenmaal een jas of een ander item van hebt. De kleur geeft warmte aan je look en zorgt voor een trendy geheel. Een jaar of drie geleden zagen we Marigold langzaam maar zeker een intrede maken in fashion - het is pas vanaf de zomer van 2021 dat we de fraaie kleur meer gaan zien in fashion. Wij zijn daar heel blij mee. Jij ook?

Wat voor soort jassen zijn mooi in Marigold?

Soms past een bepaalde kleur heel goed bij een bepaalde stijl jassen. Soms ook juist weer niet: een nette jas in een felroze kleur is door de kleur vaak al iets minder netjes. Hoe zit dat precies met Marigold? Simpel: Marigold is een hele casual kleur met een speels randje, maar kan ook juist daarom heel stijlvol zijn. Het is namelijk geen kleur die al gauw fout kan zijn, zoals bij sommige tinten roze soms wel het geval is. Dat scheelt enorm, want op die manier weet je het eigenlijk zeker dat je met Marigold altijd wel goed zit. Ben je op zoek naar een passende jas voor iedere dag in deze fraaie kleur dan heb je volop keuze. Wat dacht je van een toffe parkajas in Marigold? Of ga je liever voor een stoer bomberjack in deze kleur?

Ook in een meer stylish of juist nette outfit is een Marigold jas een fantastisch idee. Omdat het zo'n sterke modekleur is kun je er een look juist helemaal mee maken (of breken wanneer je de kleur niet op de goede manier gebruikt). Denk alleen al eens aan zo'n prachtige lange trenchcoat, een jas die van zichzelf al heel veel stijl heeft. Trenchcoats zijn sowieso al opvallend, maar zijn met zo'n kleur helemaal een ware eyecatcher. Ga je liever voor een korter model? Kies dan voor een frisse blazer of voor een mooi colbert. Dit soort jasjes combineer je, ook in deze kleur, gewoon op een nette broek of een mooie kokerrok. Of ga voor een flared jeans of legging met een paar hakken eronder. Succes gegarandeerd!

Hoe combineer ik de kleur Marigold?

Nu je een jas in Marigold weet te vinden, is het tijd om te weten met welke kleur je Marigold het beste kan combineren. Omdat het zo'n eigenzinnige kleur is, is Marigold wonder boven wonder een match met veel andere tinten. Voor de zomer is het bijvoorbeeld hartstikke leuk om deze warme en vooral zomerse tint te combineren met andere warme tinten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Marigold blazer met een leuk okergeel jurkje eronder? Of van een Marigold trenchcoat met een mooie broek in terra cotta? Een kleur die we in 2021/2022 ook zien, is Rust. Dat is een mooie mengelmoes van terra cotta en bruin - een echte roestkleur dus. Rust staat ook te gek in combinatie met Marigold.

Is een complete look met warme kleuren iets te veel voor je? Dat snappen we ook helemaal, hoe fan we er ook van zijn. Je kunt Marigold gelukkig ook goed mixen en matchen met wat koele tinten. Zoals we hierboven als beschreven, is de kleur de ideale match met Green Ash - een andere trendkleur van het moment. Green Ash is een rustige groenblauwe tint en bestaat een beetje uit een askleur, vandaag de naam. De kleur doet heel natuurlijk aan en staat daarom perfect met Marigold. Andere magische combinaties zijn Marigold met goud, Marigold met zwart, Marigold met camel en Marigold met lichtblauw.

Vragen over Marigold als modekleur

Heb je nog een vraag over Marigold als prachtige kleur voor je jas of ander fashion item? Hieronder hebben we een aantal veelgestelde vragen voor je verzameld; natuurlijk inclusief de antwoorden. Mocht jouw vraag er niet tussen zitten dan kun je altijd contact opnemen met onze redactie.

1. Welke andere warme trendkleuren zijn er in de zomer naast Marigold?

De zomer van 2021/2022 kent een aantal hele fijne trendkleuren. Illuminating is bijvoorbeeld ook een kleur die we veelvuldig zien - dat is een warme maar felle kleur geel die ook wel kuikentjesgeel wordt genoemd. Ook Burnt Coral is niet weg te denken; een warme koraalkleur, evenals Rust. Je kunt al deze kleuren met elkaar combineren.

2. Wat zijn de koele trendkleuren voor de zomer van 2021?

Naast warme trendkleuren is er uiteraard volop keuze in koele trendkleuren. Ben je op zoek naar een jas in een koele kleur dan kun je het beste gaan voor Green Ash of voor French Blue. French Blue is een koele blauwe tint. Ook aan te raden is Cerulean - een lichtblauwe kleur. Deze kleur staat te gek bij trenchcoats en langere jassen.

3. Weten we al meer over de modekleuren van het najaar 2021/2022?

Een beetje wel. Zo zien we dat er voor het najaar van 2021/2022 prachtige jassen beschikbaar zullen zijn in witte, neutrale tinten. Hierbij kun je denken aan roomwit, beige, lichtroze en hele lichte groene en blauwe tinten. Doe eens gek en combineer die tinten met Marigold.

4. Is Marigold ook een mooie kleur voor kinderkleding?

Jazeker! Marigold kan voor iedere soort fashion. Of je nu van nette kleding of van sportieve kleding houdt of wanneer je juist het liefst voor een trendy outfit gaat. Dat is het voordeel van deze warme en opvallende kleur. Combineer een stoer kinderjasje in Marigold bijvoorbeeld met een jeans en een paar sneakers en je zult zien dat het echt een te gekke look is.

5. Is Marigold een tijdloze kleur?

Als het aan ons ligt wel. Zoals dat echter gaat met trendkleuren is dat meestal niet het geval. We kunnen dat dus niet met zekerheid over de kleur Marigold zeggen. De komende jaren zal de kleur in ieder geval zichtbaar blijven in de fashion. Daarom kun je met een gerust hart een mooie jas of een ander item in deze kleur kopen.

Vorige

Hoeveel jassen heb je nodig?

27 mei 2021

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.