Wat draag je als (winter)jas naar een bruiloft?

Ga je zelf trouwen? Of ben je te gast op een bruiloft? Wanneer de bruiloft in een kouder seizoen plaatsvindt, is het altijd lastig om te bepalen welke jas je over je nette outfit doet. Het zou immers zonde zijn om je mooie look helemaal te verbergen maar je wilt het ook niet (te) koud krijgen gedurende de dag en de avond. Daarom hebben we in dit artikel enkele tips voor hem en haar verzameld waarmee jij hopelijk snel de keuze kunt maken voor een prachtige winterjas die je naar een bruiloft kunt dragen.

Kies voor lang, lang en nog eens lang

Wat betreft een échte winterjas en dus niet een vestje of een jasje dat je even aan kunt trekken is het aan te raden om te kiezen voor een lange winterjas. Lange winterjassen zijn hip én stijlvol en zijn door de lengte een mooie toevoeging op je pak of je jurk. Let bij de keuze van de kleur heel goed op de kleur van je kleding. Grote kans dat je geen nieuwe winterjas speciaal voor een bruiloft gaat kopen (tenzij jij degene bent die gaat trouwen!) dus je kunt er ook voor kiezen om je outfit juist af te stemmen op de winterjas die je al hebt.

Een lange winterjas houdt je lekker warm, zit comfortabel en zorgt voor een stijlvolle look. Ga niet zomaar voor een lange winterjas, maar kies bijvoorbeeld voor een lang colbert als winterjas of een mooie lange wollen jas. Er bestaan zowel lange colberts voor mannen als voor vrouwen: colberts die bijvoorbeeld tot net boven je knieën komen. Hierbij hoef je overigens helemaal niet voor zwart te gaan wanneer je dat te donker vindt voor een bruiloft; dergelijke colberts zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren.

Trenchcoat over je bruiloftlook

Ook kun je kiezen voor een mooie trenchcoat, een jas die nauw aan je lichaam sluit. Het grote voordeel van een trenchcoat als winterjas is dat je deze ook open kunt laten, want ook dan staat de jas fantastisch. Daarnaast steel een trenchcoat niet de show, maar zorgt het voor een rustige basis zodat de nadruk op je bruiloftskleding ligt. Dat is toch precies wat je op een bruiloft wil? De trenchcoat is zowel voor dames als voor heren ideaal als jas om aan te trekken naar een bruiloft.

Dan hebben we tot slot nog een lekker warm item voor de dames, namelijk de cape als winterjas. Een cape is netjes en klassiek maar kan ook erg speels zijn. Daarom is de cape als winterjas een hele leuke toevoeging op een opvallende jurk of juist op een netter geheel, wanneer je een speels detail wil toevoegen. Het voordeel van een cape is dat je deze binnen no time aan hebt en dat je lekker warm blijft. Daarnaast zorgt het voor een classy en aparte look waar je zonder twijfel de show mee zult stelen. Kortom: het ideale item voor een geslaagde bruiloft.

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.