Waterfall coat: de trend van 2015

De winter van 2014 naar 2015 bracht een mooie trend met zich mee: de waterfall coat. En deze trend houden we nog wel even. Naast 2015 zijn de lange winterjassen in 2016 ook in. De waterfall coat past precies in het plaatje.

De voordelen van een waterfall coat

De trend kwam niet meteen op gang, maar nu weten we zeker dat we deze jas nog een keer terug gaan zien. Niet alleen omdat het een prachtige jas is, maar ook omdat de jas precies genoeg warmte biedt. Een lange jas houdt je immers van top tot teen warm. Maar het is ook niet te warm voor als de temperaturen ruim boven het nulpunt uitkomen.

Natuurlijk hebben de meeste dames meerdere winterjassen op de kapstok hangen, omdat de jas niet bij iedere outfit past. Geen enkel probleem voor deze lange jas. Je draagt de waterfall coat net zo makkelijk op een avondje uit, als op weg naar het werk. Deze jas draag je bij iedere outfit, voor iedere gelegenheid.

Materialen

De winterjas is in allerlei materialen te verkrijgen: leer, faux fur of heerlijk warm wol. Je kunt de jas zelfs dragen als een klassieke trenchcoat. Het is duidelijk dat de waterfall coat een veelzijdige jas is. Welk materiaal jij kiest, hangt af van hoe snel je het warm of koud hebt. Een wollen jas kan wat warm zijn, in Nederland. De temperaturen zakken in de Nederlandse winter immers niet zo ver weg.

Dragen tot aan de lente

Met een waterfall coat kun je een flinke tijd vooruit. Je draagt de jas namelijk met gemak tot aan de lente. En zelfs in de lente kan de jas nog even mee, want het is heel stijlvol de jas open te dragen. Dan verwijder je het riempje. Zo krijg je het niet te warm. Het is een goed cadeau voor een vriendin, of voor jezelf, natuurlijk.

Eindeloos combineren

Je kunt deze winterjas echt eindeloos combineren. Draag hem met gemak over jeans, over een jurkje of met sneakers. Ga je liever stijlvol op hoge hakken de deur uit, dan is ook dat geen enkel probleem. Hoewel, hoge hakken in de winter kunnen best glad zijn.

Wil je de jas graag dicht dragen? Kies dan voor een leuke riem die je om de jas kunt wikkelen. Breng deze subtiel aan en je look kan niet stijlvoller! Bij sommige waterfall coats krijg je al een riempje bijgeleverd. Ze zorgen voor een leuk detail.

Je kunt ook kiezen voor een interessant contrast. Dan draag je bijvoorbeeld skinny jean bij de jas. Rokken en jurken passen er ook prima bij. Maar daar zul je dan wel iets warms onder moeten dragen.

Welke winterjassen zijn er in 2020/2021 helemaal hip? Bekijk het overzicht →

Volgende

Kinderwinterjassen: drie tips

28 oktober 2017

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.