Kinderwinterjassen: drie tips

Het vinden van een geschikte winterjas voor kinderen gaat niet zonder slag of stoot. Zowel de ouders als de kinderen moeten de jas mooi vinden, de jas moet goed passen en voldoende warmte bieden. Kinderen zitten natuurlijk niet stil in een winterjas. Daarom moet er genoeg ruimte zijn om erin te kunnen ravotten.

Tip 1: een tussenjas

Kinderen zijn vaak actiever dan hun ouders. Ze houden zich dus uitstekend warm. Zo warm, dat een erg warme winterjas niet altijd even prettig is. Het kan daarom een goed idee zijn twee jassen te kopen: een warme winterjas en een tussenjas, voor in de herfst. Een herfstjas is een prima tusenoplossing. Dat bespaart je een hoop discussies. Want het is zeker dat als een kind geen jas aan wil, deze ook echt niet aantrekt. Niet met plezier, tenminste.

Tip 2: let op het model

Een winterjas is ongeveer het belangrijkste item van de wintergarderobe van de kinderen. Goedkope kinderwinterjassen zijn zeker te vinden, maar over het algemeen is een winterjas best een uitgave. Daarom is het fijn als de jas meteen goed past. Let daarom op het model van de jas.

Past jouw zoon of dochter echt goed in de jas? Kan hij of zij vrij rennen, bewegen, springen, ravotten, klimmen en klauteren? Bij een lange jas is die kans klein. Een iets kortere winterjas zorgt ervoor dat de beentjes vrij zijn. Je kunt wel voor een iets langer model kiezen, maar dan is het belangrijk ervoor te zorgen dat de jas niet te strak aan de onderkant zit. Neem bijvoorbeeld een maat groter. Na de eerste dag al scheuren in een winterjas, is zonde.

Tip 3: iedereen blij!

Wat papa en mama mooi vinden, en wat de kinderen mooi vinden, is een groot verschil. In deze tijd denken kinderen vooral aan: “Wat vinden mijn vriendjes en vriendinnetjes van me? Ben ik eigenlijk wel cool? Hoor ik er echt bij?” Ouders denken vooral: “Is deze jas wel warm genoeg? Hoe duur is deze jas eigenlijk?” Combineer beide vragen, dan is iedereen blij.

Betrek je zoon of dochter actief bij de zoektocht naar de jas. Selecteer eerst een aantal jassen die naar jouw mening warm genoeg zijn en waarvan de prijs ook aantrekkelijk is. Laat het kind daarna zelf een jas uitzoeken uit jouw selectie. Kies bij het selecteren voor allerhande kleuren en modellen. De kans is groot dat het kind zal slagen met een jas uit de selectie. Laat tot slot ook een paar accessoires kiezen. Zo krijgt zoon- of dochterlief het idee de jas helemaal zelf te hebben uitgezocht. Het resultaat: de kinderen zullen met plezier de winterjas aantrekken. Ze hebben er immers zelf voor gekozen. Op deze manier is iedereen blij. Een win-win situatie voor jou en je kind.

Vorige

Waterfall coat: de trend van 2015

28 oktober 2017

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.