Winterjas matchen met je sjaal

Na lang zoeken eindelijk de ideale winterjas gevonden? Dan kun je de outfit afmaken met een mooie sjaal. Omdat een sjaal best aanwezig is, moet het één geheel zijn. Dat is nog niet zo gemakkelijk. Daarom een paar tips, want combineren valt te leren!

Donkere tinten

Naast de pastelkleuren komen we dit jaar veel donkere aardetinten tegen bij de winterjassen. Wit is altijd fris, dus ook die kleur wordt vaak gekozen. Daarmee hebben we geluk, want bij een zwarte of witte tint is het niet zo moeilijk om een goede kleur sjaal te vinden. Eigenlijk mag echt alles.

Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een bruine sjaal. Een zwarte jas met een rode sjaal geeft een soort speciaal neon-effect. Apart, maar wel erg leuk. Maar we kunnen ons ook voorstellen dat je dit jaar voor een kleurigere jas kiest

Voor de andere kleuren

Heb je een blauwe winterjas gekocht, dan kun je het beste een oranje, groene of paarse sjaal kopen. Dat klinkt wat onlogisch, maar dat is het niet. Je kunt het beste er voor zorgen dat de kleuren gedempt zijn. Dus niet knaloranje, maar donkeroranje, tegen het rode aan. Hetzelfde geldt voor een rode sjaal.

Een gele jas, of een jas met goudtinten, past goed bij de kleuren groen en oranje. Paars is een risicokleur, maar als je écht gek bent op paars, is dat geen probleem. Je moet er alleen op letten dat je kleine hoeveelheden paars gebruikt. Je zult er dus op een andere plek in je outfit mee moeten minder.

Groene jassen zijn ook dit jaar weer te koop. Van lichtgroen tot legergroen, van felle tinten tot natuurlijke tinten. Een tint die ook in de natuur voorkomt (een blaadjesachtige kleur) is bijna net zo universeel als zwart of wit. Blauw en geel krijgen de voorkeur. Rood en zacht roze passen alleen bij de natuurlijke tint.

De don’ts

Sommige kleuren passen niet bij elkaar. Rood, blauw en geel steken elkaar af. Het wordt dan een soort disco rond je winterjas. Dat kun je dus beter laten. Paars, groen en oranje zijn kleuren die echt niet met elkaar overweg kunnen. Kijk eerst even goed naar de kleur van je jas, en lees dan de tips hierboven nog eens. Zo weet je zeker dat je niet wordt gestopt door de modepolitie.

Hoge kraag of capuchon?

Of je een sjaal bij je jas kunt dragen, hangt ook af van het type jas. Een winterjas met een hoge kraag leent zich prima voor een sjaal. Dat is een ander verhaal bij een capuchon. Een capuchon met een dikke sjaal is vaak een no-go. Het werkt een beetje verstikkend. Je voelt de sjaal echt tegen je keel aan drukken. Daarnaast kun je dan de capuchon niet meer op je hoofd doen als het echt nodig is. Niet prettig!

De panterprint

Ook dit jaar mogen we ons weer schuldig maken aan de panterprint. Gordon zei er ooit het één en ander over in ‘Hotter Than My Daughter’, maar wij zetten een grote stempel met ‘goedgekeurd’ op de sjaal met tijgerprint. Het werkt perfect op een zwarte jas!

Een jas met alleen een kraag biedt alle mogelijkheden. Je kunt volledig losgaan met een dikke col sjaal met pailletten, of een lange sjaal met leuke kleuren. Misschien vind je moeder of je oma het leuk om deze te breien. Er is niets mooiers dan een zelfgemaakte, grof gebreide sjaal!

Vorige

Winterjas van Brunotti kopen?

28 oktober 2017

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.