Winterjas van Brunotti kopen?

Brunotti is één van de bekendste wintersportmerken ter wereld. Slechts weinig mensen weten dat het eigenlijk een oer-Nederlands merk is. De reden waarom Brunotti zo exostisch klinkt: haar oprichter, Claudio Brunotti, was een Italiaan.

De geschiedenis van Brunotti

In de jaren ‘70 werkte Claudio Brunotti als computerdeskundige bij IBM in Nederland. In 1979 was de toen 23-jarige Claudio op zoek naar iets nieuws. Hij wilde van zijn grote hobby windsurfen zijn werk maken. Dat deed hij dan ook: hij richtte het merk Brunotti op. Leverancier van kleding voor het windsurfen. Hij vestigt zich in Scheveningen, na een reis door Europa. Hij zet een werkplaatsje op, ontwerpt met verschillende boards en experimenteert wat met materialen. Langzaamaan maakte hij naam: zijn t-shirts werden collectors items omdat zijn gevoel voor stijl en kwaliteit zo uniek was. Claudio Brunotti werd het visitekaartje van zijn eigen bedrijf.

Wintersporters als grootste afnemers

Vandaag de dag is het merk in handen van Henk Bergsma. Voor een klein bedrag kocht hij het bedrijf op en werd het een internationaal merk: Brunotti had zijn merk al overal ter wereld gedeponeerd. Nu is het niet alleen bekend vanwege de kleding voor het windsurfen, maar ook vanwege de jassen voor de wintersport. Brunotti is namelijk een zeer geliefde leverancier van winterjassen voor dames, heren en kinderen. De jassen werden bekend doordat ze waterproof zijn, ingenaaide handschoenen hadden, anti-slip hebben en de capuchon afneembaar is. Het is allang niet meer een merk, het heeft ook een eigen webwinkel.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Ondanks het een groot merk is, wil Brunotti eerlijk ondernemen. Of, zoals we het we netjes noemen, maatschappelijk verantwoorden ondernemen. Het bedrijf wil dat de retailers dezelfde ethiek en normen en waarden hanteren als zij. Bij zowel het produceren van de kleding als het verkopen van de kleding gelden strikte regels. Zo moet het bijvoorbeeld veilig geproduceerd zijn en moeten de arbeidsomstandigheden optimaal zijn. Het moet veilig en gezond voor alle ketens zijn. Op het moment is vijftien procent van de collectie opgebouwd uit duurzaam materiaal, zoals organisch katoen. De winkel wil steeds minder winterjassen met stoffen die chemisch behandeld zijn verkopen. Zo wil Brunotti steeds meer gaan maatschappelijk verantwoorden.

Betalen en verzenden

Bij de webshop geldt dat alle orders die voor 20.30 worden geplaatst, op dezelfde dag worden verzonden. Orders na 20.30 worden de eerstvolgende werkdag verzonden. Betalen is mogelijk met iDEAL, AfterPay (betalen binnen 2 weken na ontvangst), VISA, Paypal, Mastercard en Bank Transfer. PostNL is de vaste koerier voor Brunotti. Een levering naar Nederland duurt ongeveer 1 tot 2 werkdagen. In principe levert de webwinkel naar alle landen, maar een geldige creditcard, Paypal-acount of betaling via iDEAL is dan wel noodzakelijk.

Ruilen en retourneren

Als een winterjas niet bevalt, kun je deze weer terugsturen naar Brunotti. Alle betalingen, inclusief leveringskosten, worden dan weer teruggestort. De webwinkel betaalt met hetzelfde betaalmiddel terug als waarmee de oorspronkelijke betaling heeft plaatsgevonden. Om een artikel om te ruilen, is het verstandig een nieuwe order te plaatsen. Het terugzenden is gratis voor klanten uit Nederland. De retourkosten vanuit België zijn voor eigen kosten.

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.