Winterjassen trends 2016 / 2017

Er wordt dit jaar massaal door ons donkere kleuren gekozen. Donkerblauw, bordeauxrood en taupe zijn dit jaar de modekleuren. Ook de kleuren mosterdgeel en paars komen terug in de winterjassen. De kleur grijs is de ideale kleur om mee te combineren.

Je kunt bijvoorbeeld een grijze winterjas bij een mosterdgele trui dragen. Ook bij de twee andere modekleuren (taupe en blauw) werkt het goed. Wil je iets fellers, dan kun je gaan voor rood, maar wees je ervan bewust dat fel rood deze winter not-done is. Er is één uitzondering: ‘aurora red’. Die kleur is fel en levendig, het is te vergelijken met de kleur van bloed. Je kunt het dragen, maar combineer het dan wel met wat kalmere, andere kleuren.

Opvallende prints in de winter van 2016/2017

Komende winter mag je echt het middelpunt van de belangstelling zijn. Laat maar zien wie je bent! Houd je van ruitjesprint? Draag het! Gek op winterjassen met veel franje? Het mag komende winter allemaal, zeggen de stylisten. Eén ding is zeker: komende winter wordt echt niet saai.

Een andere trend die we gaan zien is tweed, maar dan wel op een grote jas. Dat past helemaal bij de andere kleding, die we ook in overgrote formaten gaan zien. Je kunt straks echt helemaal wegkruipen in je jas.

Nepbont

‘Goed warm blijven’ is de belangrijkste functie van een winterjas en met nepbont gaat dat zeker lukken. Het doet een beetje denken aan vroeger, het is wat vintage. Naast dat het vintage is, is het ook nog eens super vrouwelijk.

Zo’n jas van nepbont draag je het best in een marinekleur: donker blauw, bijvoorbeeld. Met nepbont krijg je een chique uitstraling. Met echt bont krijg je een tegenovergesteld effect: dat kan in 2016 echt niet meer.

Riemen

Een trend die ons de afgelopen tijd echt is opgevallen, is de riem. Een riem over je kleding, onder je winterjas, of juist over de winterjas. Het idee erachter is dat je taille beter uitkomt. Je geeft de vorm van het lichaam wat meer accent, in plaats van de winterjas.

We zien ze in verschillende soorten: kleine, subtiele touwtjes, of dikke strikken. Je kunt het trouwens prima dragen met enkellaarsjes. Als je de touwtjes denkbeeldig doortrekt, krijg je een lijn tot aan de voeten. Juist daarom werken die laarsjes zo goed.

De trench coat

Natuurlijk mogen we de eeuwige klassieker niet vergeten: de trenchcoat. Deze jas zal nooit uit de mode raken. Wil je een jas die je over vijf jaar ook nog kan dragen, dan is een trenchcoat zeker aan te bevelen. Het is vooral lichtgewicht en perfect voor wisselvallig weer. Het is daarmee de perfecte winterjas voor in Nederland en het is dan ook geen verrassing dat de trenchcoat altijd erg goed scoort.

Dat de trenchcoat nog altijd populair is, hebben we te danken aan fictionele helden als Columbo, Neo en inspecteur Jacques Clouseau. Allemaal droegen ze een trenchcoat. Met zo’n jas zie je er meteen een stuk zelfverzekerder uit.

Vorige

Zoektips voor een winterjas

28 oktober 2017
Volgende

Zoektips voor een winterjas

28 oktober 2017

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.